E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τον μήνα Απρίλιο

Για την Ελλάδα αλλά και διεθνείς προορισμούς

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τον μήνα Απρίλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της (trivago Hotel Price Index (tHPI)) για τον Απρίλιο του 2017 ανακοίνωσε η Trivago.gr, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μεταβολές των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές των περισσότερων Ελληνικών προορισμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρόλα αυτά παρατηρήθηκαν μειώσεις σε μερικούς προορισμούςΣτα Χανιά, η μέση τιμή είναι 71 ευρώ, μειωμένη κατά 2,7% σε σχέση με πέρυσι. Ελαφρώς υψηλότερη τιμή έχουν τα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, όπου η τιμή είναι 77 ευρώ. Στην Κέρκυρα, ενώ η μέση τιμή παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με την περσινή στα 67 ευρώ, μειώθηκε κατά 10,7 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο Ναύπλιο η τιμή είναι 75 ευρώ, 4,2% υψηλότερη από την αντίστοιχη περσινή ενώ στην Πάργα παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 18,8%, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 57 ευρώ.

Στη Σαντορίνη η μέση ξενοδοχειακή τιμή είναι 147 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5% αύξηση σε σχέση με το περασμένο έτος και σε 14,8% αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση των τιμών παρατηρήθηκε στην Μονεμβασία, όπου η τιμή διαμορφώθηκε στα 63 ευρώ, αυξημένη κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι. Στην Καβάλα και την Λάρισα παρατηρήθηκε πτώση των τιμών κατά 23,7% και 33% αντίστοιχα. Τέλος, στην Σύρο, η μέση τιμή είναι 55 ευρώ, μειωμένη κατά 21,4% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 3,5% σε σχέση με το περσινό έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές των ξενοδοχείων σε δημοφιλείς Ευρωπαϊκούς προορισμούς τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όσο και σε σχέση με το προηγούμενο έτος με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η μέση τιμή των ξενοδοχείων διαμορφώθηκε στα 95 ευρώ, αυξημένη κατά 18,5 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο. Στη Βενετία, η τιμή αυξήθηκε κατά 54,6 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας το ύψος των 218 ευρώ. Αυξήσεις κατά 47,6 και 39,7 τοις εκατό αντίστοιχα παρατηρήθηκαν στο Άμστερνταμ και το Μονακό.

Στην Κωνσταντινούπολη, η τιμή είναι 57 ευρώ, αυξημένη κατά 5,6 τοις εκατό σε σχέση με τον Μάρτιο, μειωμένη παρόλα αυτά κατά 29,6 τοις εκατό σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016. Πτώση 5,2 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκε και στην Ρώμη, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 127 ευρώ. Μικρή πτώση σε σχέση με τις περσινές τιμές είχαν το Λονδίνο και το Παρίσι, με την μέση τιμή να είναι 177 και 144 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις Βρυξέλλες παρατηρήθηκαν μειώσεις τόσο σε μηνιαίο όσο και σε ετήσιο επίπεδο. Η μέση τιμή για τον Απρίλιο του 2017 είναι 112 ευρώ, 4,3 τοις εκατό λιγότερο σε σχέση με τον Μάρτιο, και μειωμένη κατά 9,7 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Notos: Outlet offers έως ‑60%!

Πριν 7 ώρες

Ισχύει για αγορές έως 04/04/2024

Κορυφαίες τηλεοράσεις με δωροεπιταγή επόμενης αγοράς!

Πριν 7 ώρες

Ισχύει για αγορές έως 31/03/2024

Γυαλιά ηλίου 2+1 δώρο!

Χτες

Εκπτώσεις -20%!

Μοναδικά καλάθια δώρων από 9,95€

Χτες

Δημιουργήστε το κατάλληλο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Τι θα λέγατε για μια μαγευτική απόδραση στη Γαλλία;

Προχτές

Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στη Γαλλία με έως -30%!

Χειμερινές πιτζάμες με 10 ευρώ!

Προχτές

Δωρεάν αποστολές!

Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στη Γαλλία με έως ‑30%!

Πριν 3 μέρες

Πτήσεις μεταξύ 01/06/2024 - 30/10/2024

Βρείτε γυναικεία και ανδρικά ρούχα έως ‑60%

Πριν 3 μέρες

Μοναδικές προσφορές στο Politikos!

Βρείτε είδη σπιτιού σε μοναδικές τιμές!

Πριν 6 μέρες

Mεγάλη ποικιλία σχεδίων!

Βρείτε καφέδες με έκπτωση 30% !

Πριν 1 εβδομάδα

Η προσφορά ισχύει έως 20/3!

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.