E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χειμώνας στην Ελλάδα για τις επόμενες 48 ώρες

Ψυχρές αέριες μάζες θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα

Χειμώνας στην Ελλάδα για τις επόμενες 48 ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/4/2017 | 08:25

Ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τις Βαλκανικές χώρες φτάνουν στην Ελλάδα με συνέπεια να υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου, με αποκορύφωμα το Σάββατο, οπότε και θα εκδηλωθούν τα κυρίως φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε από την Πέμπτη και θα κορυφωθεί το ξημέρωμα του Σαββάτου 22/04. Οι ισχυροί άνεμοι πεξασθένησαν στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την Κεντρική Μακεδονία, όπου οι ριπές και την Παρασκευή θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη.

Η άπνοια, σε συνδυασμό με την ξαστεριά που αναμένεται, θα διαμορφώσουν αρκετά επικίνδυνες συνθήκες για τις καλλιέργειες τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Θράκης.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα Παρασκευή, στην κεντρική και νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Στα βόρεια ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα πέσουν τοπικές βροχές στα πεδινά, και χιόνια ή χιονόνερο στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 3 έως 5 βαθμούς στα νότια, και έως 3 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν παροδικά τα 8 μποφόρ.

Να βγάλουμε τα μπουφάν μας συμβουλεύει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσω της σελίδας του στο Facebook, καθώς «επιστρέφει ο χειμώνας για 48 ώρες».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα επιστρέψει ο χειμώνας την Παρασκευή 21 Απριλίου και το Σάββατο 22 Απριλίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το βασικό αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τις Βαλκανικές χώρες που θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 8(!) περίπου βαθμούς μέσα σε 48 ώρες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις που θα φτάνουν έως τα 7 μποφόρ τοπικά. Επομένως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου αναμένονται τοπικές και κατά βάση ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της βoρειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας (κυρίως Ανατολική Μακεδονία) ή ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σάββατο 22 Απριλίου οι χιονοπτώσεις θα έχουν περισσότερη ένταση και διάρκεια και θα απασχολήσουν τις ορεινές περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Ειδικά από την Στερεά Ελλάδα έως και την Κρήτη, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι πού άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και διάρκεια στις νοτιότερες περιοχές.

Πάντως, τόσο την Παρασκευή 21 Απριλίου, όσο και το Σάββατο 22 Απριλίου, τα εκτιμώμενα υψόμετρα χιονοπτώσεων ενδεχομένως να κατέβουν μέχρι και τα 1000 μέτρα, ενώ σε τοπικό επίπεδο ακόμη και χαμηλότερα.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα κατρακυλήσουν στους -3 με -4 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και παγετός ιδιαιτέρως σε περιοχές που θα έχουν εκδηλωθεί ακόμη και ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες, αν και πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή, δεν θα προβληματίσουν γιατί όπως είναι λογικό βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης και έτσι ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 7-8 βαθμούς Κελσίου ακόμη και στα ορεινά.

Γενικευμένη βελτίωση του καιρού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Κυριακή. Μέχρι και την επόμενη Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός με θεαματική άνοδο στις τιμές της θερμοκρασίας (23-24 βαθμούς στα ηπειρωτικά την ερχόμενη Τετάρτη)».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.