E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για το Ελληνικό χρέος στην σύνοδο του ΔΝΤ

Τι αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για το Ελληνικό χρέος στην σύνοδο του ΔΝΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/4/2017 | 13:09

Σε «ναρκοπέδιο» κυκλοφορούν από την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης στην Ουάσινγκτον στις επαφές με τους κορυφαίους παράγοντες της διαπραγμάτευσης στην «Εαρινή Σύνοδο» του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασικό θέμα είναι η διαμάχη Γερμανίας – ΔΝΤ για το χρέος ωστόσο ευρισκόμενοι εν μέσω διασταυρούμενων πυρών οι δύο Υπουργοί ακούν διάφορα σχόλια για τις καθυστερήσεις της ελληνικής πλευράς.

Την Παρασκευή ήταν η σειρά του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εξακοντίσει βέλη αυτή τη φορά όχι προς το ΔΝΤ αλλά προς την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν επέστρεψαν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα ώστε να κλείσουν την διαπραγμάτευση.

«Το ΔΝΤ δεν καθυστερεί καθόλου τις διαδικασίες» τόνισε απαντώντας εμμέσως στο άρθρο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Wall Street Journal στο οποίο επέρριπτε ευθύνες σε ΕΕ και ΔΝΤ για την καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε πως αν το 2018 υπολογιστεί ότι δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επόμενων ετών τότε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Νωρίτερα την Παρασκευή είχε προηγηθεί η συνάντηση των Ελλήνων υπουργών με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και το δίδυμο Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Αμέσως μετά, το Ταμείο διένειμε γραπτή δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ στην οποία ανέφερε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση για την προετοιμασία της επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα για να συζητηθούν «και τα δύο σκέλη του προγράμματος: μέτρα και ελάφρυνση του χρέους».

Εξερχόμενος της συνάντησης με την κυρία Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι πήγε πολύ καλά. Οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έχουν σήμερα Σάββατο τρία σημαντικά ραντεβού. Θα συναντηθούν αρχικά με εκπρόσωπο της κυβέρνησης Τραμπ και συγκεκριμένα με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Άντι Μπόκολ. Στη συνέχεια θα δουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Πιερ Μοσκοβισί και ξανά τον κ. Τόμσεν του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις του χθες Παρασκευή, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τα πρωτογενή πλεονάσματα στο επίπεδο του 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τόμσεν είπε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα και ανήγγειλε την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, ότι αν και υπάρχει πλήρης συμφωνία στο περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το χρέος θα είναι δύσκολες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του κ. Μοσκοβισί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ το 2016 από την ΕΛΣΤΑΤ. «Μπορούμε να υποδεχθούμε με ικανοποίηση αυτά τα καλά αποτελέσματα της Ελλάδας» δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα καταλήξουμε, με το ΔΝΤ και τη Γερμανία, σε μια λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άρα την ΕΕ να σταθεροποιήσει την κατάσταση» ανέφερε, τέλος, ο σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Σήμερα

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Σήμερα

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Σήμερα

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Σήμερα

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Σήμερα

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Σήμερα

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Σήμερα

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.