E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τύμπανα πολέμου στη Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη την Γερουσία

Πρωτοφανής κίνηση

Τύμπανα πολέμου στη Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ ενημερώνει σύσσωμη την Γερουσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φουντώνουν» καθημερινά τα σενάρια για ενδεχόμενο χτύπημα των ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση καλώντας σύσσωμη της Γερουσία σε συμβούλιο την Τετάρτη. Σκοπός του είναι να ενημερώσει τα μέλη της για τις εξελίξεις αλλά και για τα σχέδια της κυβέρνησης στην Πιονγκγιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν οι 100 γερουσιαστές της αμερικανικής Γερουσίας, οι οποίοι θα ακούσουν από τα στόματα του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον και του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, το τι μέλλει γενέσθαι και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Πιονγκγιάνγκ και της ηγεσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τα «δείγματα» Τραμπ και η ασυνήθιστη πρόσκληση

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη φανερώσει τις προθέσεις του, προχωρώντας αρχικά στο πυραυλικό χτύπημα εναντίον αεροδρομίου της κυβέρνησης στη Συρία, με αφορμή τον βομβαρδισμό με χημικά στην Ιντλίμπ και με την εκτόξευση της «μητέρας των βομβών» στο Αφγανιστάν, με αφορμή τον θάνατο ενός Αμερικανού πεζοναύτη.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η ασυνήθιστη αυτή κίνηση συμβαίνει μόνο όταν η αμερικανική ηγεσία θέλει να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στρατιωτικό χτύπημα, το οποίο δεν αποκλείεται να επιφέρει συνέπειες σε όλα τα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αμερικανικός στόλος πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική ηγεσία είχε δηλώσει απερίφραστα πως «ο διάλογος με τη Βόρεια Κορέα τελείωσε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει δυναμική παρέμβαση.

Οι προετοιμασίες από Κίνα και Ρωσία ενόψει του χτυπήματος

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι, ενώ Ρωσία και Κίνα έχουν ήδη προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βόρεια Κορέα, συγκεντρώνοντας μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά τους με τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε να «αποκρούσουν» τυχόν μαζικό κύμα προσφύγων προς τις περιοχές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, ενώ το Πεκίνο απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να επικρατήσει η ψυχραιμία και να μην παρασυρθεί ο κόσμος σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Απειλές από την Πιονγκγιάνγκ

Η Πιονγκγιάνγκ από την πλευρά της απειλεί ευθέως με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως διαθέτει όπλα που μπορούν να εξαλείψουν τον αμερικανικό στόλο και ακολούθως, να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι ενημερώσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας είναι συχνές στον Λευκό Οίκο. Πρώτη φορά όμως, εδώ και πολλά χρόνια, καλείται σύσσωμη η Γερουσία, ενώ την ενημέρωση θα κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες επαφές, πριν αποκαλύψουν τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Λακωνία ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Σήμερα

Καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Στέφανος - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται κατοικίες

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Σήμερα

Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Σήμερα

Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Σήμερα

Αγνωστη η αιτία

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Σήμερα

Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Σήμερα

Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Σήμερα

Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.