E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μουσική και Συμβολισμός στον 20ό και 21ο αιώνα

Ρεσιτάλ πιάνου με την Έλσα Φήταμ

Μουσική και Συμβολισμός στον 20ό και 21ο αιώνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Tηλέφωνο: 210 3680052
http://www.hau.gr/culture
Ημερομηνία: 03/05/2017
ΜΑΙ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ωρα προσέλευσης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

πληροφορίες

Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία της πιανίστριας Έλσας Φήταμ με έργα για πιάνο Ελλήνων και ξένων συνθετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα από την Αμερική, την Γαλλία και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η πιανίστρια θα ερμηνεύσει έργα των Henry Cowell, Maurice Ravel, Ιωσήφ Παπαδάτου, Ελένης Σκάρκου και Βαγγέλη Συμσίρη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Έλσα Φήταμ, σημειώνει χαρακτηριστικά για τη συναυλία: «Σκοτάδι και φως, όνειρα κι εφιάλτες, μυθικά πρόσωπα και θεοί ήρωες, ηχηρές σιωπές, υδάτινα τοπία, αθέατοι κόσμοι, γοτθική ατμόσφαιρα... Με εφαλτήριο το έργο ενός ξεχασμένου ποιητή που άνοιξε το δρόμο για τον συμβολισμό, γεννήθηκε ένα πρόγραμμα που ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινο και το μεταφυσικό, το γήινο και το συμπαντικό, μέσα από την εξερεύνηση συμβόλων στη μουσική για πιάνο του 20ού και 21ου αιώνα».

Η Έλσα Φήταμ γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία οκτώ ετών στην Κρήτη και πήρε το δίπλωμά της στην Αθήνα με την Ντ. Μπακοπούλου από το Ωδείο Athenaeum. Επίσης παρακολούθησε το μετα-διπλωματικό κύκλο σπουδών πιάνου στο ίδιο ωδείο με καθηγητή τον Θ. Κοτεπάνo, ενώ παράλληλα απέκτησε και δίπλωμα τσέμπαλου με την Μ. Δαλμάτη. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Γλασκόβης (RSAMD), αποκτώντας 'Bachelor of Arts in Musical Studies', με ειδικότητα στο σόλο πιάνο και συνέχισε τις σπουδές της με την απονομή πτυχίου Master of Arts in Psychology for Musicians από το πανεπιστήμιο του Sheffield. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και παιδαγωγικής του πιάνου στην Ελλάδα και στo εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ και καθηγητές, όπως οι: P. Rogé, Fou T’Song, J. Lill, H. & J Schwarting, L. Fleischer, A. Kemenes κ. ά., ενώ είχε την ευκαιρία να μελετήσει εντατικά με τους σολίστ N. Meecham και G. Fenyö στο Λονδίνο και τη Βουδαπέστη αντίστοιχα. Ζει μόνιμα και διδάσκει στο Ρέθυμνο, όπου έχει συν-ιδρύσει το Ωδείο Μονόχορδο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.