E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα που έρχονται είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου για την διαπραγμάτευση και τους δανειστές

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα που έρχονται είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/4/2017 | 20:22

«Τα μέτρα που έρχονται είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από λίγες ημέρες βγήκε το αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 4,2 %, ξέρετε τι προέβλεπε το ΔΝΤ τον Οκτώβριο; 0,1% του ΑΕΠ, μας ζητούσε δηλαδή να πάρουμε 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτό γινόταν όταν η αντιπολίτευση μας έλεγε κλείστε την διαπραγμάτευση. Οι μόνοι που έμειναν να έχουν αυτήν την θέση είναι η ΝΔ, οι βουλευτές κι οι ευρωβουλευτές της», υπογράμμισε.

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου του μετέφερε δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «καλές οι καθυστερήσεις, αρκεί να μην φας πέντε γκολ», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «καθυστερήσεις κάνεις όταν θες να κρατήσεις το σκορ και να πάρεις την πρόκριση».

«Φθάσαμε εδώ χάρη στην σθεναρή στάση και το γεγονός ότι δεν έκλεινα την αξιολόγηση όταν κάποιοι προέτρεπαν να την κλείσω με 42 φορές περισσότερα μέτρα, πιστεύω ότι είχαμε για πρώτη φορά μια διαπραγμάτευση που δεν έκλεισε με σκορ Μπαρτσελόνα- Πανελευσινιακός. Κάποια χάσαμε, κάποια κερδίσαμε όμως: πήραμε τα αντίμετρα, πήραμε και τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Καταφέραμε να απομονώσουμε το ΔΝΤ"

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «φέραμε μια συμφωνία, η οποία έχει μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο. Όλοι γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που ήθελε να μην επανέλθουν ποτέ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κτλ, καταφέραμε και μέσα από την πολιτικοποίηση της διαπραγμάτευσης και τις συμμαχίες μας την Ευρώπη, καταφέραμε να απομονώσουμε το ΔΝΤ.

«Τα αντίμετρα, τα μέτρα μετά το 2018 δεν είναι υπό αίρεση, τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν, χωρίς αίρεση» τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας «μπήκαμε σε μια διαπραγμάτευση που δεν αφορά καθεαυτό το πρόγραμμα, αλλά και το χρέος. Το ΔΝΤ ζητούσε 2% του ΑΕΠ μέτρα και εργασιακό μεσαίωνα. Φθάσαμε, με επίτηδες λανθασμένες προβλέψεις εδώ, λέω εγώ, για να μπορεί ο Σόιμπλε κι η Λαγκάρντ να κατηγορούν ο ένας τον άλλο, για να βάλουν εμάς στο τέλος να τους πούμε ότι «δεν δεχόμαστε κανέναν συμβιβασμό» κι έτσι να βγουν Σόιμπλε και Λαγκαρτ και να πουν «φταίει η Ελλάδα που δεν κάνει μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα αντίμετρα είναι όσα και τα μέτρα κι αφορούν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους στην χώρα, που θα έπρεπε να υπάρχουν προ της κρίσης, αλλά και μέτρα που αφορούν την μείωση φόρων, όπως ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ υπάρχει και επιδοματική πολιτική, όπως το επίδομα ενοικίου και το επίδομα για κάθε παιδί, προς στήριξη των αδυνάτων», είπε ο Πρωθυπουργός.

"Τα μέτρα θα ληφθούν μόνο αν υπάρξουν τα μέτρα για το χρέος"

«Τα μέτρα έχουν έναρξη εφαρμογής την Πρωτοχρονιά του 2019. Έχουμε ως τότε 20 μήνες, εγώ λέω σε αυτούς τους 20 μήνες, εγώ λέω σε 20 ημέρες, πρέπει να έχουμε πάρει την λύση για το χρέος. Τα μέτρα θα ληφθούν μόνο αν και μόνο αν υπάρξουν τα μέτρα για το χρέος, αν βγούμε στις αγορές, αν γίνουν όλα όσα συμφωνηθούν. Μία κυρίαρχη Κυβέρνηση μπορεί να παίρνει πίσω κάτι που έχει ψηφίσει αν δεν τηρείται η συμφωνία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου γιατί έπρεπε να επιτευχθεί τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα και όχι ένα πλεόνασμα όσο ο στόχος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «το πλεόνασμα πιάστηκε διότι μειώθηκαν οι κρατικές σπατάλες και καταπολεμήθηκε η φοροδιαφυγή και η διαφθορά», σημειώνοντας «να κάνουμε όλοι τον σταυρό μας που πιάστηκε ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Δεν είναι άπιαστο όνειρο να πιάσουμε τον στόχο του 2018 για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ξέρω ότι για τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, τον άνεργο, τον άνθρωπο που ζορίζεται είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά τους ρωτώ: αντέχει η χώρα άλλο χρόνο επιτροπείας; Δεν πρέπει να βγούμε από τα μνημόνια;», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

"Η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο των δανειστών"

«Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει υψηλή φορολογία, αλλά υπήρχε και πριν από εμάς, γιατί δεν πιάνανε πρωτογενές πλεόνασμα; Εμείς δεν φέραμε καινούριους φόρους, παρά μια μονάδα αύξηση του ΦΠΑ. Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, η φορολογία είναι ίδια και λίγο ψηλότερη από όταν αναλάβαμε», είπε σε έντονο ύψος ο Πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο των δανειστών, ενώ αναφέρθηκε στις παραδοχές των δανειστών για τις εσφαλμένες προβλέψεις τους αναφορικά με την Ελλάδα, αναφέροντας ότι η διαπραγμάτευση αυτήν την περίοδο είναι γενικότερη και αφορά γενικότερα την συμμετοχή του ΔΝΤ σε προγράμματα διάσωσης.?

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Σήμερα

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Σήμερα

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Σήμερα

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Σήμερα

Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Σήμερα

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Σήμερα

Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Φωτιά στη Λακωνία ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Σήμερα

Καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Στέφανος - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται κατοικίες

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Σήμερα

Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.