E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ετοιμάζεται το Mega 2

Κάτι καινούργιο ετοιμάζεται

Ετοιμάζεται το Mega 2
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύσκολο και μακρύ δρόμο έχει να περάσει το Μega για να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μόνο τότε θα ξεκινήσει την λειτουργεία του το... Meag 2, που θα δείξει έμφαση στο ελληνικό και ξένο πρόγραμμα χωρίς πολύ ενημέρωση, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Mega είναι πιθανό να διεκδικήσει μία από τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας στην περίπτωση που προκηρυχθούν, αλλά το μοντέλο των σχολιαστών στην ενημέρωση ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί μια σειρά κινήσεων, ώστε να εδραιωθεί η θέση του τηλεοπτικού σταθμού και να επιτευχθεί η αναδιάρθρωσή του. Αυτό είναι και το μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα της εταιρείας, το οποίο όμως οδήγησε σε ασφυκτική κατάσταση, με τους εργαζομένους απλήρωτους επί 10 μήνες και την εταιρεία να ζει από την ταινιοθήκη του καναλιού, που απέδειξε τη μεγάλη αξία της.

Το Mega, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε την αναμέτρηση με την Digea στην ΕΕΤΤ, η οποία απαγόρευσε οποιαδήποτε παρέμβαση στο σήμα του. Απομένει η οριστική κρίση του ζητήματος επί του ΕΣΡ, το οποίο είναι αρμόδιο, κατά το Σύνταγμα, για τη ραδιοτηλεόραση. Η κρίση όμως της ΕΕΤΤ, η οποία έχει χορηγήσει και την άδεια λειτουργίας στην Digea, είναι σημαντική, καθώς κρίθηκε το τεχνικό και το οικονομικό σκέλος. Το σίγουρο είναι πως το Mega θα συνεχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα και να έχει έσοδα από διαφημίσεις, τα οποία παραμένουν στους δεσμευμένους εταιρικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του business plan από την Grant Thornton. Εκτιμάται πως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ζητηθεί ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25 εκατ. ευρώ και το ζητούμενο είναι τι θα κάνει ο κάθε υφιστάμενος μέτοχος (Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη και ΔΟΛ). Τον Ιανουάριο του 2015, και ενώ ο ΔΟΛ είχε το management και είχε υποσχεθεί επενδυτή, κανείς τους δεν είχε καταβάλει χρήματα. Οι διαπραγματεύσεις, λοιπόν, θα αφορούν το ποιοι από τους παλαιούς μετόχους θα συμμετάσχουν και αν θα μπουν νέοι και ποιοι, με τις σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Μπόμπολα. Επίσης, ενδιαφέρον έχει το τι θα γίνει με το 20% του ΔΟΛ στο κανάλι. Αν η δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ γίνει μέσα στον Μάιο και υπάρξει ενδιαφέρον (π.χ., Θ. Φιλιππόπουλος), εκείνος που θα πάρει το 20% του ΔΟΛ στην Τηλέτυπος θα αποκτήσει και δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση.

Επίσης, μία από τις μεγάλες εκκρεμότητες είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού και το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών, με εκκαθάριση των εσόδων που θα κρατήσουν οι τράπεζες και εκείνων που θα κατευθυνθούν για την πληρωμή των εργαζομένων και των λειτουργικών υποχρεώσεων.

Την ίδια περίοδο, και σε συνεννόηση με τις τράπεζες, θα κατατεθεί η αίτηση για υπαγωγή της Τηλέτυπος στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, για την προστασία από τους πιστωτές μέχρι και την ολοκλήρωση της εισόδου των μετόχων και την επαναφορά της επιχείρησης σε ομαλή λειτουργία. Στη συνέχεια, θα είναι μπροστά η προκήρυξη των αδειών, η συμμετοχή στη δημοπρασία με επιπλέον κεφάλαια και η παραγωγή νέου προγράμματος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταμάτης Γονίδης – Ζαφείρης Μελάς: Το καυτό φιλί στο στόμα και η αντίδραση του τραγουδιστή

Σήμερα

Οι δύο ερμηνευτές συναντήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης

Κωνσταντίνος Βασάλος και Δημήτρης Αλεξάνδρου έλυσαν on air το beef που είχαν μεταξύ τους

Σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λύνει το beef με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μιλάει για τη Dua Lipa

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Ατύxημα στον δρόμο ‑ «Προσγειώθηκε η μπάρα στο κεφάλι μου, έχω πρηστεί»

Σήμερα

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το ατύxημα που έπαθε, όταν μία μπάρα «προσγειώθηκε» επάνω της!

Μόνικα Μπελούτσι: «Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο»

Σήμερα

«Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ», επισήμανε η ηθοποιός

Ανησυχία για την Μαρίνα Σάττι: Η ξαφνική αδιαθεσία της στο πάρτι για τη Eurovision

Σήμερα

Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε το «Ζάρι» ζωντανά, με τους φαν να την αποθεώνουν

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Σήμερα

«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Σήμερα

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Έλλη Στάη: «Έπαθα σοκ με την ηλικία της»

Σήμερα

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάσε την τελευταία συνέντευξη της Έλλης Στάη

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία

Σήμερα

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Το 90s ζευγάρι που ήταν μαζί 7 χρόνια και η σχέση τους έληξε άδοξα λόγω ενός εθισμού

Σήμερα

Ήταν και οι δυο στα πιο όμορφα χρόνια τους, η καριέρα τους άνθιζε

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.