E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύζυγοι Γάλλων ηγετών που έμειναν στη ιστορία

Μαρία Αντουανέτα, Ιωσηφίνα, Ανριέτ Καγιό

Σύζυγοι Γάλλων ηγετών που έμειναν στη ιστορία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Με αφορμή το γάμο του Εμμανουέλ Μακρόν με την Μπριζίτ Τρονιέ και την πολυσυζητημένη ιστορία αυτού του έρωτα που κρατά πολλά χρόνια, κάνουμε ένα flashback σε συζύγους Γάλλων ηγετών έμειναν στη ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Αντουανέτα από παιδί ήταν ατίθαση και δύσκολη. Σύντομα φάνηκε ο ατίθασος χαρακτήρας της, όταν προκαλούσε συχνά φασαρίες και αρνούνταν να κάνει μάθημα, για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα.

Ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες για να αγοράζει ρούχα, να καλλωπίζεται και να αγοράζει τα πιο πολυτελή κοσμήματα. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανέγερση ενός μικρού, αλλά πολύ πολυτελούς κτίσματος στις Βερσαλλίες, το Μικρό Τριανόν, ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν βοηθούσε καθόλου τις σχέσεις της με τον γαλλικό λαό, ο οποίος ήταν δυσαρεστημένος από εκείνη...Το 1789, ο λαός του Παρισιού ξεχύθηκε στο βασιλικό ανάκτορο των Βερσαλλιών και εξαγριωμένος κατευθύνθηκε προς το υπνοδωμάτιο της Μαρίας Αντουανέτας. Η Αντουανέτα (όπως και η οικογένειά της) φυλακίστηκε και εν τέλει, καρατομήθηκε.

Ποιος δεν γνωρίζει τον έρωτα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη με την Ιωσηφίνα; 

Το 1795, ο Ναπολέων γνώρισε την Ιωσηφίνα η οποία τότε ήταν 33 χρονών, χήρα, με δύο παιδιά. Εκείνος 6 χρόνια νεότερος, κάτι που ήταν τεράστιο σκάνδαλο! Με μια παθιασμένη, θρυλική σήμερα ερωτική αλληλογραφία, την πολιορκούσε ένα χρόνο δίνοντάς της τον ουρανό με τα άστρα, ώσπου εκείνη δέχτηκε να τον παντρευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέφτηκε την αμέτρητη πολυτέλεια και τα πλούτη, που μπορούσε να της εξασφαλίσει. Λίγες μέρες μετά τον γάμο τους, ο στρατηλάτης  έφυγε για την εκστρατεία στην Ιταλία παρακαλώντας τη να τον ακολουθήσει.

Εκείνη όμως έμεινε στο Παρίσι κάνοντας μεγάλη ζωή και πάμπολλες σχέσεις με άντρες. Όταν τα καμώματά της έφτασαν στα αυτιά του Ναπολέοντα, ο στρατηλάτης κατέρρευσε. Ένα γράμμα προς τον αδερφό του με όλες τις λεπτομέρειες των απιστιών της Ιωσηφίνας αλλά και με τη δική του προσωπική εξομολόγηση δημοσιεύτηκε στον τύπο και τότε ο Ναπολέοντας ζήτησε διαζύγιο. Η Ιωσηφίνα τον έπεισε να μην την αφήσει, παντρεύτηκαν, όμως αργότερα ο Ναπολέοντας βρήκε τρόπο να πάρει διαζύγιο και να η Μαρία Λουίζα, κόρη του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α’ της Αυστρίας. Αλλά ποτέ δεν ξέχασε τη μεγάλη του αγάπη, αφού ακόμα και στο νεκροκρέβατό του στην Έλβα, γι’αυτήν ήταν τα τελευταία του λόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ανριέτ Καγιό, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Ζοζέφ Καγιό, σκότωσε τον διευθυντή της εφημερίδας Φιγκαρό, Γκαστόν Καλμέτ, μέσα στο γραφείο του το 1914.

Ποιος ήταν ο λόγος; O φόβος της Ενριέτ για όσα θα δημοσίευε η Φιγκαρό τις επόμενες μέρες. 

Η Ανριέτ και ο Ζοζέφ Καγιό είχαν ξεκινήσει τη σχέση τους, όταν ο υπουργός ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο. Μέχρι να χωρίσει, οι δυο τους αντάλλασσαν ερωτικά γράμματα, τα οποία έφτασαν στα χέρια του διευθυντή της Φιγκαρό. Όταν ο δημοσιογράφος απείλησε ότι θα τα δημοσιεύσει, η Ανριέτ αποφάσισε να λάβει δράση...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.