E-Daily

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάνει σeξ ο Έλληνας;

Ρωτήσαμε και μάθαμε

18/5/2017 | 16:16

Τι συμβαίνει στα κρεβάτια της Ελλάδας και πόσες φορές την εβδομάδα ο μέσος Έλληνας κάνει σεξ;

Ρωτήσαμε άντρες και γυναίκες μεταξύ 26 - 36 ετών, ελεύθερους, παντρεμένους, με παιδιά ή χωρίς, στρέιτ και γκέι για να πάρουμε ένα παλμό μιας αγαπημένης δραστηριότητας που άλλοτε είναι στα πάνω της και άλλοτε κοιμάται...

Σε έρευνα που έγινε πριν ένα χρόνο διαπιστώθηκε πως οι Έλληνες κάνουν 164 φορές το χρόνο σeξ κατά μέσο όρο, τοποθετώντας τη χώρα στην πρώτη θέση με την περισσότερη δραστηριότητα ανάμεσα σε 26 χώρες και 26.000 συμμετέχοντες. Σε αυτή την έρευνα το 87% των Ελλήνων ανέφερε πως έχει τουλάχιστον μία επαφή την εβδομάδα - δεύτεροι στη σειρά, οι Βραζιλιάνοι! 

87% των Ελλήνων ανέφερε πως κάνει μια φορά την εβδομάδα σeξ

Από αυτούς, το 51% των Ελλήνων δήλωσαν ευχαριστημένοι από τη σeξουαλική τους ζωή, κάτι που δείχνει πως οι άλλοι μισοί δεν είναι. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος, παρά τις γνωστές συνέπειές του στην ερωτική ζωή. Εκτός όμως από τη λίμπιντο, η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά. Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση, που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά τη σεξουαλική πράξη».

Ρωτήσαμε άντρες και γυναίκες μεταξύ 26 - 36 ετών, σε διάφορες φάσεις της ζωής τους για να ανακαλύψουμε στην πράξη αν αυτές οι έρευνες ευσταθούν.

"Υπήρχαν και περίοδοι που η πολλή δουλειά και οι υποχρεώσεις έκαναν το σeξ το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμασταν", Ελένη, 36 ετών

Αρκετά συνηθισμένο είναι τα νεαρά και "φρέσκα" ζευγάρια να έχουν καθημερινή σeξουαλική επαφή με περισσότερες από μία φορές τη μέρα. "Είναι σχεδόν κανόνας στην αρχή και λίγο αυτονόητο να βρίσκεσαι διαρκώς με το κορίτσι ή το αγόρι σου και να κάνεις κάθε μέρα σeξ" αναφέρει η Βασιλεία, 27 ετών, άνεργη. "Εντάξει όσο περνά ο καιρός η συχνότητα 'σπάει' αλλά όχι πολύ".

"Στα πρώτα χρόνια της σχέσης μου είχα καθημερινή ή μέρα παρά μέρα σeξουαλική επαφή. Υπήρχαν και περίοδοι όμως, που η πολλή δουλειά και οι υποχρεώσεις έκαναν το σeξ το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμασταν", αναφέρει η Ελένη, 36 ετών, τραπεζική υπάλληλος. 

"Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα, κάνουμε σeξ 4-5 φορές την εβδομάδα. Αν δεν βρίσκομαι σε σχέση, δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνω one night stand. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχω περάσει χωρίς σeξ πάντως ήταν 3 μήνες. Πάντα σε αυτά βοηθούν και πρώην σχέσεις!" λέει ο Άρης, 26 ετών, γραφίστας.

"Όταν δεν βρίσκομαι σε σχέση μπορεί να περάσει και χρόνος μέχρι να κάνω σeξ", Βασιλεία, 27 ετών

"Η απόλυτη επικοινωνία που προκύπτει από το συνδυασμό γνώσης των θέλω του άλλου και η αντίληψή τους βοηθά στην υγιή σeξουαλική ζωή. Γενικα η επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο βοηθάει. Τι κάνει κακό στο σeξ; Η συνήθεια, η στάνταρτ διαδικασία, η ρουτίνα και η υπερβολική ζήλεια", λέει ο Στέφανος, 26 ετών, δημοσιογράφος.

"Όταν δεν βρίσκομαι σε σχέση μπορεί να κάνω και ένα χρόνο να κάνω σeξ. Eίναι κάτι που δεν μου λείπει τόσο άλλοτε, και άλλοτε το αποζητάω. Ανάλογα με την ψυχολογία μου εκείνη την περίοδο", λέει η Βασιλεία.

"Χωρίς σχέση το σeξ το βρίσκεις εύκολα αν βγαίνεις τα βράδια και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον άλλον για την επόμενη μέρα" λέει η Νάντια, 27 ετών, δημοσιογράφος. "Το πρόβλημα είναι τι γίνεται μετά".

Δεν είναι όμως η καθημερινή επαφή πάντα ο κανόνας. "Την πρώτη περίοδο της σχέσης μας ψαχνόμαστε, δεν είναι απαραίτητο πως θα δούμε καθημερινά την κοπέλα μας", λέει ο Γιώργος, 34 ετών, γιατρός. "Ειδικά με τις πολλές υποχρεώσεις, μπορεί να την βλέπουμε μια ή δυο φορές την εβδομάδα".

Τι αλλάζει όταν οι άνθρωποι παντρεύονται;

Τι αλλάζει όταν οι άνθρωποι κάνουν οικογένεια; O γάμος σκοτώνει τον έρωτα, και έπειτα το σeξ; 

To 2015, έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξε τα εξής: 

Παρότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει πλέον στο διαζύγιο, οι Ελληνες επιμένουν να παντρεύονται, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 30%. Πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδελφές ψυχές μέσα στον γάμο, χωρίς σεξουαλική επιθυμία, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ότι η απουσία του σεξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού. 

Οι Ελληνες επιμένουν να παντρεύονται, και μάλιστα εν μέσω κρίσης

Ωστόσο, το ότι δεν κάνουν σεξ μέσα στον γάμο ή στη σχέση δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν γενικά, αφού 8 στους 10 άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και 6 στις 10 γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση. Ακόμα, οι πρώτες εβδομάδες -αν όχι οι πρώτοι μήνες- μετά τη γέννηση του μωρού προκαλούν μια σeξουαλική αμηχανία στους νέους γονείς. Η αρνητική στάση των γυναικών για επαφή μετά την απόκτηση παιδιού είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. 

"Με τη γυναίκα μου είχαμε πολλά χρόνια σχέση και ζούσαμε αρκετά σαν φοιτητές, σαν χίπιδες. Το σeξ ήταν απαραίτητο 4 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Όλα άλλαξαν όμως όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος και όταν γέννησε την κόρη μας. Τότε παντρευτήκαμε κιόλας, όταν μάθαμε πως περιμέναμε παιδί. Από τη στιγμή που γέννησε και για ένα χρόνο δεν ήθελε να κάνουμε τίποτα, δεν είχε καθόλου διάθεση. Με πολλή υπομονή επιστρέψαμε σε κάποια επίπεδα συχνότητας, μία φορά την εβδομάδα ή τις δέκα μέρες", λέει ο Σωτήρης, 42 ετών, έμπορος.

"Είμαι παντρεμένος εδώ και 6 χρόνια, μετά από σχέση 4 ετών, η γυναίκα μου έμεινε έγκυος σχετικά σύντομα μετά από το γάμο, σχεδόν 1 χρόνο μετά, εκείνη την περίοδο μάλιστα κάναμε σεξ κάθε μέρα γιατί θέλαμε πολύ να κάνουμε παιδί! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σεξ ελαχιστοποιήθηκε λόγω χαζών φόβων αλλά κυρίως μη όρεξης, αλλά ένα οχτάμηνο μετά τη γέννηση της κόρης μας ξαναερωτευτήκαμε και τώρα τα πράγματα είναι όπως παλιά, πάντα σε σχέση με τις νορμάλ συνθήκες" είπε ο Έκτορας, 38 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος.

"Δεν έχω χρόνο για σeξ παρά μόνο όταν το παιδί μένει στους παππούδες του. Στο σπίτι επικρατεί πάντα ένα χάος όταν έχουμε το γιο μας, και δεν μπορούμε να απομονωθούμε σχεδόν ποτέ χωρίς να έχουμε το νου μας στο τι κάνει εκείνος. Από την άλλη έχουμε περάσει μεγάλο διάστημα που δεν κάναμε σeξ αλλά αποφασίσαμε να μην το αφήσουμε να συνεχιστεί, έτσι το παιδί πάει εκδρομή συχνά πυκνά στη γιαγιά και τον παππού" λέει η Μαρία, 45 ετών, λογίστρια. 

"Είμαι κουρασμένη, δεν έχω χρόνο, δεν προλαβαίνουμε" λέει λακωνικά η Μαρία, 36 ετών, σχεδιάστρια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς