E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 διάσημες ταινίες που ίσως δεν ξέρατε ότι είναι ριμέικ

Οι ιδέες και τα σενάρια πάνω στα οποία βασίστηκαν

10 διάσημες ταινίες που ίσως δεν ξέρατε ότι είναι ριμέικ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

10. Vanilla Sky

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ10 ταινίες που ξεκίνησαν νέα στυλ στην σκηνοθεσία 11/5/2017Η ταινία του 2001, σε σενάριο και σκηνοθεσία Cameron Crowe, αποτελεί μια πιστή μεταφορά του Ισπανικού “Abre Los Ojos” (Άνοιξε τα Μάτια) την οποία σκηνοθε΄τησε ο Alejandro Amenabar. Και στις δυο εκδοχές έχει πρωταγωνιστήσει η Penelope Cruz, ενώ το καστ του Vanilla Sky περιλαμβάνει, εκτός από τον Tom Cruise, και την Cameron Diaz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

9. The Thing

Παρόλο που πολλοί γνωρίζουν ότι η ταινία του 2011, “The Thing”, αποτελεί ριμέικ αυτής του John Carpenter από το 1982, λίγοι θυμούνται ότι κι αυτή η εκδοχή βασίζεται στο “The Thing From Another World” του 1952, σκηνοθετημένη από τον Christian Nyby. Το σενάριο της οποίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1938, “Who Goes There?” του John W. Campbell Jr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. The Outland

Βλέποντας το “Outland”, εύκολα μπορείς να σκεφτείς ότι πρόκειται για ένα διαστημικό γουέστερν. Κάτι τέτοιο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Peter Hyams ήθελε αρχικά να γυρίσει ένα γουέστερν, όμως το είδος ήταν ξεπερασμένο εκείνη την εποχή. Μάλλον συνειδητοποίησε ότι τίποτα δεν είναι ξεπερασμένο, απλώς αλλάζει μορφή. 
Η ταινία, κατά κύριο λόγο αποτελεί ριμέικ του “High Noon” (Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές) σε σκηνοθεσία του Fred Zinnerman, από το 1952.
Επίσης, το “High Noon” έχει στοιχεία από το “The Virginian” του Victor Fleming, από το 1929.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. True Lies

Η ταινία του 1994 σε σκηνοθεσία James Cameron, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα Αμερικανικής ταινίας που βασίστηκε σε Ευρωπαϊκή. Το Γαλλικό “La Totale!” του Claude Zidi από το 1991, αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν o Arnold Schwarzenegger και η Jamie Lee Curtis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. The Talented Mr. Ripley

Το μυθιστόρημα της Patricia Highsmith από το 1955, είναι γνωστό πως μεταφέρθηκε στην οθόνη ως “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ” το 1999, σε σκηνοθεσία Anthony Minghella, όμως πολλοί δεν θυμούνται ότι το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά το 1960. Πρόκειται για την Γαλλο-Ιταλική παραγωγή “Plein Soleil” σε σκηνοθεσία René Clément και με τον Alain Delon στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του.ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ8 ταινίες που σε κάνουν εξυπνότερο 11/4/2017

5. Heat

Υπάρχει μακροχόνια παράδοση που θέλει ορισμένους σκηνοθέτες να γυρίζουν ξανά δικές τους ταινίες. Ο Alfred Hitchcock, με το “The Man Who Knew Too Much” (1934 και 1956), Yasujirō Ozu με το “A Story of Floating Weeds” (1934 και 1959) και στην προκειμένη περίπτωση ο Michael Mann με το “Heat”. Η ταινία βασίζεται στη δικό του “L.A. Takedown”, ταινία γυρισμένη για την τηλεόραση, που έμελλε να μεταμορφωθεί σε αυτό το εκπληκτικό θρίλερ με τους Robert DeNiro, Al Pacino και Val Kilmer.

4. 12 Monkeys

Η ταινία του 1995 σε σκηνοθεσία Terry Gilliam, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Το γεγονός ότι βασίζεται στην φωτο-νουβέλα -μια σειρά από φωτογραφίες συνοδευόμενες από ήχο-, “La Jetée” του 1962, σίγουρα δεν της αφαιρεί τίποτα από τη διαχρονική της αξία. 

3. Scent of a Woman

Ακόμα μια Αμερικανική έμπνευση από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ιταλία. Η ταινία “Profumo di Donna” του 1974 σε σκηνοθεσία Dino Risi, (βασίζεται στο μυθηστόρημα “ll Buio e il Miele” (1969) του Giovanni Aprino) κι έγινε ριμέικ από τον Martin Brest το 1992, το γνωστό σε όλους μας “Scent of a Woman” (Άρωμα Γυναίκας) με πρωταγωνιστή τον Al Pacino, ο οποίος κέρδισε βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του. 

2. Airplane!

Η σπαρταριστή κωμωδία του 1980,  “Airplane!”, στην ουσία αποτελεί ριμέικ των ταινιών “Zero Hour!” (1957) και “Airport 1975” (1974), καθώς σατιρίζει πολλές καταστάσεις κι από τις δυο. Παίρνοντας ακόμη και ολόκληρες σκηνές, κατάφεραν να τις τοποθετήσουν στην σφαίρα της σάτιρας με ένα από τα καλύτερα κωμικά σενάρια στην ιστορία του κινηματογράφου. 

1. Ocean's Eleven

Η ταινία του Steven Soderbergh ήταν τόσο επιτυχημένη που ήδη μπορεί να θεωρηθεί κλασσική, τουλάχιστον για το είδος της. Με το αψεγάδιαστο σενάριο του Ted Griffin, το εκπληκτικό καστ, την ιντριγκαδόρικη πλοκή και τα ευφυολογήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, το “Ocean’s Eleven” σου δίνει την ευχαρίστηση που ζητάς από μια καλή ταινία ψυχαγωγίας. Κάπως έτσι, ξεχάσαμε ότι πρόκειται για ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1960, σε σκηνοθεσία Lewis Milestone και λαμπερούς πρωταγωνιστές όπως Frank Sinatra, Dean Martin, and Sammy Davis, Jr. και άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

A-List Χτες

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

A-List Προχτές

Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

A-List Πριν 3 μέρες

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

A-List Πριν 4 μέρες

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

A-List Πριν 5 μέρες

Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

A-List

Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

A-List Πριν 1 εβδομάδα

Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

Eurovision 2024: H χώρα που έγινε το μεγάλο φαβορί ‑ Ανέβηκε ξανά η Μαρίνα Σάττι

A-List Πριν 1 εβδομάδα

7 και 9 Μαϊου θα δούμε τους δύο ημιτελικούς της Eurovision

2 κινηματογραφικά ζευγάρια που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

A-List Πριν 1 εβδομάδα

Μπορεί να σημείωσαν επιτυχία, αλλά δύσκολα θα ξαναβρίσκονταν μαζί σε ταινία

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.