E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χέσους Χιλ: Τραγελαφικές ιστορίες από την ζωή του ανεκδιήγητου προέδρου της Ατλέτικο

Μπροστά σε αυτόν, οι Έλληνες παράγοντες δεν πιάνουν μια

Χέσους Χιλ: Τραγελαφικές ιστορίες από την ζωή του ανεκδιήγητου προέδρου της Ατλέτικο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παράγοντες στο ποδόσφαιρο είναι πάντα κάτι μεταξύ γραφικότητας και πολλών χρημάτων. Κυρίως στην Νότια Ευρώπη. Γιατί όσο ανεβαίνεις προς τα βόρεια τα πράγματα σοβαρεύουν. Κι ενώ στην Ελλάδα και στην Ιταλία, η γραφικότητα είναι συνηθισμένη, η Ισπανία είναι λίγο πιο πίσω σε αυτόν τον τομέα. Έχει βγάλει όμως τον πρωταθλητή. Τον Χεσούς Χιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επώνυμο του δεν παραπέμπει σε ισπανικό. Το όνομά του πολύ. Ο απατεωνίσκος λοιπόν πρώην πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης παρακαλώ, είχε τόσες ακραίες και τραγελαφικές ιστορίες στην ζωή του, που τον κάνουν αυτόματα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φιγούρες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Από τό 1969, όταν το ολοκαίνουργιο συγκρότημα κατοικιών που έχτισε κατέρρευσε και σκότωσε 50 ανθρώπους, η ζωή του έμοιαζε τελειωμένη. Όμως 1,5 χρόνο αργότερα (ενώ είχε καταδικαστεί σε 5), ο δικτάτορας Φράνκο τον έβγαλε από την φυλακή και ο Χεσούς Χιλ, κατάφερε να γίνει ιδιοκτήτης του ιστορικού και λαοφιλούς συλλόγου της Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς και δήμαρχος της πόλης Μαρμπέγια. Οι ιστορίες για την ζωή του; Η μια πιο παράξενη και εξωφρενική από την άλλη.

Η υπεξαίρεση και η... άμαξα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράγοντα που έκανε υπεξαίρεση για χάρη ομάδας είχαμε και στα μέρη μας. Το ίδιο έκανε και ο Χεσούς Χιλ. Αυτό που δεν μπορεί να του αρνηθεί κανείς ήταν ότι αγαπούσε το ποδόσφαιρο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πήρε λοιπόν λεφτά από τον δήμο του και τα έδωσε στην ομάδα ως χορηγία. Το 1996, όλες οι απατεωνιές και οι κόποι του επιβραβεύθηκαν με την Ατλέτικο να κατακτά το νταμπλ, με παίκτες όπως ο γνωστός μας Μίλινκο Πάντιτς, ο Κίκο και ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο σημερινός προπονητής της ομάδας.

Ο Χιλ είχε τον δικό του τρόπο να πανηγυρίζει και να το διασκεδάζει. Στην Μαδρίτη ψιθυρίζεται ότι καβάλησε έναν ελέφαντα. Όμως δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ανέβηκε σε μια άμαξα με δυο άλογα, πήρε τις κούπες μαζί με τον προπονητή και γύρισε όλη την Μαδρίτη, έχοντας βάλει τους παίκτες σε άλλες άμαξες. Η πομπή κατέληξε στον ναό Αλμουδένα, όπου ο Χιλ μπήκε με το τρόπαιο του πρωταθλητή. «Είναι η πρώτη φορά που είδα να προσφέρουν στην Παρθένο ένα κύπελλο», είχε δηλώσειε ο τότε Αρχιεπίσκοπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μπουνιές με τον πρόεδρο της Κομποστέλα

Το 1996 εκλέχθηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος στην Μαρμπέγια. Έβαλε το άγαλμα του Φράνκο στο τουριστικό θέρετρο (ήταν ένα από τα τρία είδωλά του, μαζί με τον Ιησού και τον τσε Γκεβάρα!) και αγαπήθηκε από τους κατοίκους, γιατί πολλές φορές έβγαινε βόλτα και κυνηγούσε τις πόpνες και τους άστεγους που του χαλούσαν την πιάτσα. Κάποια στιγμή, ο πρόεδρος της Κομποστέλα δεν κρατήθηκε. Αποκάλεσε ηλίθιους τους κατοίκους της πόλης που είχαν και αγαπούσαν έναν τέτοιο δήμαρχο.

Λίγες μέρες αργότερα όμως, δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Χιλ βρέθηκε μπροστά του. Ο τελευταίος επιτέθηκε φραστικά στον Χοσέ Μαρία Καδένα. Εκείνος, μάλλον κακώς, του είπε πως δεν παίρνει πίσω όσα είπε. Ο μάνατζερ της Κομποστέλα ξεστόμισε μια βρισιά και ο Χιλ του κατέβασε μια γροθιά στο πρόσωπο. Ο καβγάς συνεχίστηκε, οι άνθρωποι της Κομποστέλα μιλούσαν για τους φουσκωτούς, αλλά ο Χιλ έβγαινε μπροστά και έλεγε «έλα, ένας με έναν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπομπή

Το 1991, ο Χεσούς Χιλ είχε μια εκπομπή σε ισπανικό κανάλι που λεγόταν, «Οι νύχτες του έτσι κι έτσι». Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια χιουμοριστική εκπομπή. Ο παρουσιαστής Χιλ, εμφανιζόταν με μαγιό μέσα σε ένα τζακούζι με την μεγάλη του κοιλιά φάτσα φόρα, την χρυσή καδένα στον λαιμό και διάφορες αιθέριες υπάρξεις να λικνίζονται γύρω του. Πόσο πιο cult πια;

Η κόντρα με την Ρεάλ Μαδρίτης

Την περίοδο της προεδρία του , η κόντρα μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο γιγαντώθηκε. Το μίσος του για την «μαφία» της Ρεάλ, όπως έλεγε την εύνοια της από την διαιτησία, ήταν γνωστό.

Ο Χιλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και διέλυσε της Ακαδημίες της Ατλέτικο. Πολλοί καλοί παίκτες, όπως ο Ραούλ, έφυγε 15 χρονών από την Ατλέτικο και πήγε στην Ρεάλ. Άλλο τόσο ενδιαφέρον είχε και η ιστορία με τον ογκόλιθο Φερνάντο Ιέρο. Ο Χιλ είχε συμφωνήσει με την Βαγιαδολίδ και ο Ιέρο είχε παρουσιαστεί με την φανέλα της Ατλέτικο. Όμως μπήκε στο παιχνίδι η Ρεάλ και πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό για να πάρει τον Ιέρο, πριν ακόμα αγωνιστεί με τους «ροχιμπλάνκος». Ο Χιλ πήρε τα λεφτά από την πώληση του Ιέρο αλλά δεν τα επένδυσε σε μεταγραφές. Τα χάλασε για να αγοράσει ρολόγια σε όλα τα 70.000 μέλη της ομάδας!

Οι αντιδράσεις του βέβαια στα φαλτσοσφυρίγματα είναι επικές...

Η θεωρία συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό του

Ο Χιλ πέθανε τον Μάιο του 2004 σε ηλικία 71 ετών. Φυσικά, υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, πως σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να γλιτώσει από αυτούς που τον κυνηγούσαν. Όπως ο Έλβις, ο Τούπακ Σακούρ και ο Μακιαβέλλι δηλαδή. Και αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας δεν υπάρχουν απλά για να υπάρχουν…

Οι φήμες περί σκηνοθεσίας του θανάτου του φούντωσαν πρόπερσι. O νυν αντιπρόεδρος της FIFA, Ανχέλ Μαρία Βιλάρ, συνάντησε τον γιο του Χεσούς Χιλ και τον ρώτησε μπροστά στις κάμερες «τι κάνει ο πατέρας σου; ». Αν αυτό σας κάνει εντύπωση τότε η απάντηση είναι καλύτερη. «Καλά», απάντησε ο υιός Χιλ και άφησε τους πάντες άναυδους. Το βίντεο παίχτηκε παντού. Βέβαια σήμερα ο Χιλ θα ήταν 84 ετών. Με την ζωή που έκανε και τα πολλά του κιλά, δεν ξέρουμε αν αυτό θα ήταν εφικτό.

Πάντως δεν μπορείτε να πείτε, μιλάμε για μια πολύ παράξενη και προκλητική φιγούρα. Στα συν του είναι ότι έζησε πολύ έντονα και η αγνή αγάπη του για την Ατλέτικο, ενώ στα πλην του είναι όλες οι λαμογιές, οι παρανομίες και οι παραβάσεις που διέπραξε, εντός και εκτός ποδοσφαίρου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Πριν 2 ώρες

Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Πριν 2 ώρες

Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Χτες

Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Χτες

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Προχτές

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Προχτές

Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Προχτές

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Προχτές

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.