E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερωτήματα και θυμός για την επίθεση στον Παπαδήμο

Πώς έφτασε ο φάκελος-βόμβα στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού

Ερωτήματα και θυμός για την επίθεση στον Παπαδήμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίδειξη δύναμης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα επεδίωξαν οι τρομοκράτες με την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον παγιδευμένο φάκελο οι αποστολείς δεν στόχευσαν στην αφαίρεση ζωής, αφού η ποσότητα της πυρίτιδας που περιείχε ο μηχανισμός ήταν μικρή: Τόσο, ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμη από τα μηχανήματα ελέγχου. Βεβαίως με δεδομένο ότι η έκρηξη έγινε μέσα σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο και όλη της η ένταση εκτονώθηκε σε πολύ μικρό χώρο, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς. Στόχος των τρομοκρατών -όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι πρόκειται για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς- ήταν να δείξουν ότι μπορούν να προσεγγίσουν τους στόχους που επιλέγουν και να στρέψουν για μια ακόμη φορά την προσοχή επάνω τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΈκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος 25/5/2017

Ούτε ο χρόνος που επελέγη για την τρομοκρατική επίθεση, ούτε φυσικά το πρόσωπο που επελέγη δεν είναι τυχαία: Τρεις μόλις μέρες μετά το «ναυάγιο» στο Eurogroup και μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, στο στόχαστρο μπαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός, προερχόμενος καθαρά από τον τομέα της Οικονομίας, καθώς έχει διατελέσει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και είναι κορυφαίος οικονομολόγος. Ο κ.Παπαδήμος, αποτελεί με αυτά τα δεδομένα τον ότι αποτελούσε δυνάμει στόχο των τρομοκρατών- το όνομά του, άλλωστε, ήταν καταγεγραμμένο σε χειρόγραφες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική αμέσως μετά τη σύλληψή της. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να μειώσει κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των αστυνομικών που διαθέτει για την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού και με αυτή την έννοια αναμένονται εξηγήσεις από την πλευρά του υπουργού Νίκου Τόσκα.

Οι τρομοκράτες στρέφουν για μια ακόμη φορά την προσοχή στην Ελλάδα για αρνητικό λόγο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρομοκράτες πάντως, αλλάζουν την ατζέντα και στρέφουν για μια ακόμη φορά την προσοχή στην Ελλάδα για αρνητικό λόγο: Η τρομοκρατική ενέργεια επισκίασε τις αλγεινές εντυπώσεις από την αποκάλυψη των πρακτικών του Eurogroup, ενώ η είδηση της δολοφονικής απόπειρας ενός πρώην πρωθυπουργού -πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά τις δολοφονικές απόπειρες σε βάρος του Ελευθέριου Βενιζέλου- κάνει από χθες το γύρο του κόσμου φέροντας τη χώρα στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας ως έναν τόπο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και ταυτόχρονα κλιμακώνεται η δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πάντως, η επίθεση με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο καταδικάστηκε ομόθυμα από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ενώ εξίσου έντονη ήταν η καταδίκη και από τους εκπροσώπους Ευρωπαϊκών αρχών και ιδρυμάτων- με χαρακτηριστικότερη, ίσως, τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «πρώην και νυν συνάδελφοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θέλουν να εκφράσουν τη βαθιά τους στοργή για τον Λουκά».

Η τρομοκρατική επίθεση -που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά χτυπημάτων το τελευταίο διάστημα, με αμέσως προηγούμενο τη βόμβα στο υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Σανταρόζα τον Απρίλιο, που παραμένει «ορφανή» στο επίπεδο της ανάληψης της ευθύνης- προκάλεσε μια σπάνια στιγμή για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αφού αντέδρασε ενωμένος και με ομοθυμία απέναντι στην τρομοκρατική δράση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε αμέσως στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της κυβέρνησης και εν γένει του πολιτικού κόσμο της χώρας, έσπευσαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται ο κ.Παπαδήμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Ελλάδα Χτες

Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Ελλάδα Χτες

Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Ελλάδα Χτες

Απίστευτη αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της Μοσάντ

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Ελλάδα Χτες

Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Ελλάδα Χτες

Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Ελλάδα Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

Ελλάδα Χτες

Σαρώνουν τα social, στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες

Τέμπη: Καταγγελία – φωτιά για τον σταθμάρχη: Ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο

Ελλάδα Χτες

Σε μία καταγγελία – φωτιά προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει σφοδρές βροχές και καταιγίδες – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Ελλάδα Χτες

«Καμπανάκι» για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τις αμέσως επόμενες ημέρες χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Ελλάδα Χτες

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.