E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα μέτρα που καίνε

Τι απαιτείται για να κλείσει η αξιολόγηση

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα μέτρα που καίνε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/5/2017 | 09:21

Εργασιακά, ειδικά μισθολόγια περικοπές επιδομάτων αποκρατικοποιήσεις ακόμη και ανεξάρτητες αρχές αφορούν τα 25 ανοιχτά προαπαιτούμενα που θα πρέπει να κλείσουν το αργότερο μέχρι και το EWG της 6ης Ιουνίου ώστε να κλείσει επιτέλους η δεύτερη αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο συντονίζει όλα τα συναρμόδια υπουργεία ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι και το EWG που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 6 Ιουνίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Eurogroup της 15ης Ιουνίου όπου η Ελλάδα περιμένει και την δόση της δεύτερης αξιολόγηση αλλά και κάποια λύση για το χρέος.

Το θέμα των προαπαιτούμενων υποβαθμίζεται ακόμη και από τους δανειστές οι οποίοι. Όλοι θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμπλήρωση της έκθεσης συμμόρφωσης που θα πρέπει να υποβάλλει ολοκληρωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επόμενο Eurogroup. Ωστόσο αν λείπουν κάποια από τα 140 τότε εκτός από την λύση η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί και για υποχρεώσεις χρέους ύψους 7,4 δισ. ευρώ που έρχονται τον Ιούλιο .

Τα πιο σοβαρά από τα ανοιχτά προαπαιτούμενα αφορούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 Στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων της μετενέργειας και της αρχής της ευνοϊκής ρύθμισης. Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν ζήτησε να απαλειφθεί η ημερομηνία που έχει μπεί στο νομοσχέδιο ( δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2018 ) για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς , όπως είπε το Ταμείο δεν είχε συμφωνήσει σε συγκεκριμένη ημερομηνία .

2 Στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων το 2019 , ζήτησε επίσης να επισυναφθεί νομική γνώμη για την συνταγματικότητα των νέων περικοπών που έχουν συμφωνηθεί για τις συντάξεις από το 2019 την στιγμή που το ελεγκτικό συνέδριο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά

. 3 Στα κοινωνικά επιδόματα που κόβονται από το 2018 οι δανειστές ζητούν ένα αναλυτικό πλάνο που να αναφέρει χι μόνο ένα ποσό περικοπής αλλά και τους φορείς που αποδίδουν σήμερα τα επιδόματα αυτά τους δικαιούχους αλλά και το καθεστώς μετάβασης από τα σκόρπια σήμερα επιδόματα στις αρχές που θα τα αντικαταστήσουν από το ΚΕΑ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5 Στα ειδικά μισθολόγια , δανειστές ζητούν μια μακροπρόθεσμη προοπτική της εξέλιξη του μισθολογικού κονδυλίου συπεριλαμβάνοντας και τις προβλέψεις για προσλήψεις από τις παραγωγικές σχολές του στρατού και της α αστυνομίας που να αποδεικνύει ότι το σχετικό μισθολογικό κονδύλι θα παραμείνει σταθερό σε απόλυτους αριθμούς με μικρή ποσοστιαία μείωση λόγω της αύξησης του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια

6 Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα της κανονικής λειτουργίας του Υπεραταμείο αποκρατικοποιήσεων και επενδύσεων τα νομικά κενά συμπληρώθηκαν με το νομοσχέδιο σκούπα του ΥΠΟΙΚ που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή αλλά δεν έχει ακόμη ψηφιστεί .

Σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου εξομοιώνεται η δικαστική ασυλία που έχει παρασχεθεί στα μέλη του ΔΣ του Ταμείου και στα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο κενό που κάλυψε το νομοσχέδιο ήταν η φορολογική αντιμετώπιση της ΕΤΑΔ ΑΕ και την μεταβίβαση και πώληση ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

7 Στα προαπαιτούμενα που μένουν ανοιχτά είναι και κάποια ήσσονος θέματα που άπτονται της διοικητικής διαχείρισης της ΑΑΔΕ κάποια από τα οποία εντάχθηκαν στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του υπουργείο οικονομικών .

8 Τέλος θα πρέπει να υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη και για την αναμόρφωση που αφορά το νόμο 3052 /2002 για την λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών . Αν και το θέμα ακούγεται ασήμαντο το επσήμανε στο τελευταίο Eurogroup o Πρόεδρος της ΕΚΤ κ Μάριο Ντράγκι ζητώντας μάλιστα να καταβληθούν και τα δικαστικά έξοδα στον τέως γενικό γραμματέα της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος απαλλάχθηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 .

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.