SKIN CARE

6 Tips για τέλεια πόδια

Περιποιημένα άκρα χωρίς κόπο και έξοδα

6 Tips για τέλεια πόδια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που το καλοκαίρι ήρθε και η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο έντονη, ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος αντρών και γυναικών που βγαίνει στη φόρα, είναι τα πόδια.

Τα σανδάλια και οι σαγιονάρες είναι τα μόνα υποδήματα που μπορούν να είναι ανεκτά στον καύσωνα και τις παραλίες, όμως επιβάλλουν περιποιημένη πόδια, μιας και αυτά θα βρίσκονται σε κοινή θέα.

Φυσικά το μυαλό σας πηγαίνει στο επαγγελματικό πεντικιούρ που έχει κάποιο κόστος, όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι για να έχετε άψογα άκρα, ανέξοδα και κυρίως χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου.

Διαβάστε παρακάτω 6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα τέλεια πόδια, εύκολα, γρήγορα και κυρίως ανέξοδα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά: Η υγρασία είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, επομένως προσέξτε τι παπούτσια φοράτε. Επιλέξτε υποδήματα φτιαγμένα από φυσικά υλικά, που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει, αποφύγετε να φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπουτσιών συνεχόμενα για μέρες και σκουπίστε καλά στην πετσέτα τα πόδια σας, μετά από κάθε ντους.

2. Κόψτε σωστά τα νύχια των ποδιών σας: Σε περίπτωση που τα κόψετε στραβά, όταν μεγαλώσουν ξανά μπορεί να πληγώσουν τα δάχτυλα σας και να δημιουργηθεί μεγάλο θέμα στην περιοχή. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους πληγές να θυμάστε να κόβετε πάντα τα νύχια σας στην ευθεία, προσπαθήστε να μην τα παίρνετε πολύ βαθιά, διότι και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις μόλις αρχίσουν να μεγαλώνουν ξανά και αποφύγετε να κόψετε τα πετσάκια. Απλώς πιέστε τα πάνω στο δέρμα σας.

3. Κρατήστε υγιή τα δάχτυλα σας: Σε περίπτωση που κάποιο δάχτυλο του ποδιού σας έχει μολυνθεί επειδή μπήκε νύχι μέσα στο δέρμα, τότε πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία φροντίδας για την επούλωση του. Αρχικά μουλιάστε τα πόδια σας σε λεκάνη με ζεστό νερό ενός λίτρου για 15-20 λεπτά και έπειτα ρίξτε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Περάστε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα πάνω από το μέρος της πληγής, σηκώστε το νύχι και έπειτα περάστε την περιοχή με αντισηπτικό και τυλίξτε το δάχτυλο σας, ώστε να μη μολυνθεί από εξωτερικά μικρόβια. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά, μέχρι η πληγή να επουλωθεί. Σε περίπτωση που δεν περνάει, πηγαίνετε σε έναν γιατρό.4. Κρατήστε τις φτέρνες σας απαλές: Αν θέλετε οι φτέρνες σας να μοιάζουν με μωρού θα πρέπει να τις αφήνετε να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 15-20 λεπτά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και διάφορα συστατικά για καλύτερα αποτελέσματα όπως αλάτι, αιθέρια έλαια και βότανα.5. Ενυδατώστε τα πόδια σας: Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες κατά μήκος όλου του ποδιού, εκτός φυσικά από την περιοχή των δακτύλων.

6. Κάντε μασάζ: Το μασάζ των ποδιών μπορεί να ανακουφίσει ένα σωρό πόνους σε ολόκληρο το σώμα σας, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να τα κρατήσει υγιή. Πως να το κάνετε σωστά; Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις ή κάποιο άλλο στρογγυλό αντικείμενο και κυλήστε το μπρος-πίσω, από τα δάχτυλα μέχρι και τη φτέρνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 393 / position2: 706
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb