E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ιστορία της «πιο όμορφης αυτοκτονίας», που έγινε εξώφυλλο σε όλο το κόσμο

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από το 86ο όροφο του Empire State Building

Η ιστορία της «πιο όμορφης αυτοκτονίας», που έγινε εξώφυλλο σε όλο το κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 10.40 το πρωί της 1ης Μαΐου του 1947, ένα λευκό μαντήλι αιωρείται κοντά στο Empire State Building. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ένας εκκωφαντικός ήχος, θα παγώσει τους περαστικούς. Ο συναγερμός από ένα αυτοκίνητο, και οι κραυγές των γυναικών στο δρόμο συμπληρώνουν τη σκηνή από την αυτοκτονία της πανέμορφης 24χρονης Evelyn McHale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβώς στο σημείο της πτώσης βρίσκεται με τη φωτογραφική του κάμερα ο Robert C. Wiles. Ασυνείδητα απαθανατίζει τη στιγμή. Λίγες ώρες μετά θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό LIFE, μένοντας στην ιστορία ως η «πιο όμορφης αυτοκτονία». 

Το πρόσωπο της Evelyn McHale, δεν είχε καν γρατσουνιστεί, ήταν το ίδιο όμορφη, όπως λεπτά πριν αποχωριζόταν τον αρραβωνιαστικό της, μετά το ραντεβού τους. Πάνω της βρέθηκε ένα σημείωμα που εξηγούσε το λόγο που αυτοκτονεί: «Δε θέλω κανείς, ούτε η οικογένειά μου, να με δει. Μπορείτε να κάψετε το σώμα μου; Ικετεύω εσάς και την οικογένειά μου – μην με κηδέψετε και μη κάνετε κανένα μνημόσυνο. Ο μνηστήρας μου, μου ζήτησε να τον παντρευτώ τον Ιούνιο. Δεν νομίζω ότι θα ήμουν καλή σύζυγος. Είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμένα. Πείτε στον πατέρα μου ότι έχω κληρονομήσει πάρα πολλές απ’ τις συνήθειες της μητέρας μου». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια πολύ νωρίς και ο πατέρας της, Βίνσεντ, μεγάλωσε την Έβελιν και τα 6 αδέρφια της. Λίγα χρόνια μετά, μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη. Μετά το λύκειο, η Έβελιν κατατάχτηκε στο γυναικείο στρατό της Αμερικής. Όταν έληξε η θητεία της, έκαψε τη στολή της. Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και αρραβωνιάστηκε τον στρατιωτικό Μπάρι Ρόουντς. Η Έβελιν ήταν παράνυμφος της αδερφής του Ρόουντς και όταν τελείωσε ο γάμος, έκαψε το φόρεμά της όπως είχε κάνει και με τη στρατιωτική στολή. Στις 30 Απριλίου του 1947 αποφάσισαν με τον Ρόουντς να παντρευτούν τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα με τη δέσμευση και τους κανόνες, την ακολοθούσε σε όλη τη ζωή της. Είχε σαν πρότυπο τη μητέρα της, που δεν συμβιβάστηκε και έφυγε να ζήσει τα όνειρά της. Η ίδια ασφυκτιούσε στα θέλω του πατέρα της και αργότερα του αρραβωνιαστικού της. 

Στο σημείωμα που άφησε, έσβησε όσα έγραψε για τον αρραβωνιαστικό της, και έκλεισε με την εξής παράκληση: «Δε θέλω κανείς, ούτε η οικογένειά μου, να με δει. Μπορείτε να κάψετε το σώμα μου;» 

Η σωρός της Έβελιν αποτεφρώθηκε, όπως είχε ζητήσει. Η φωτογραφία του θανάτου της έκανε τον γύρο του κόσμου και ενέπνευσε καλλιτέχνες, όπως ο  Άντι Γουόρχολ. Έχουν περάσει 68 χρόνια απ’ το θάνατό της και δεν έχει γίνει κανένα μνημόσυνο, αλλά ο κόσμος τη θυμάται ακόμα για τον λάθος λόγο. Επειδή αυτοκτόνησε. Ο φωτογράφος που αποθανάτισε την αυτοκτονία, δεν ξαναδημοσίευσε ποτέ φωτογραφία του.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.