E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band Live

Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου στο Θέατρο Βράχων

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band Live
Nebojsa Babic
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Φίλου, Ηλιούπολη, Tηλέφωνο: 210 7626438, 210 7626738
Ημερομηνία: 14/07/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 21.00

Early birds: 22€ (γενική είσοδος - περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Αριθμημένες Θέσεις μπροστά στη σκηνή: 35€

Γενική Είσοδος: 26€ (ταμείο & προπώληση)

Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, παιδιά: 18€

πληροφορίες

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων και θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Tην Παρασκευή 14/07 στο Θέατρο Βράχων, δύο λάτρεις της παράδοσης θα πυροδοτήσουν μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα.

Opening Act οι ταλαντούχοι Gadjo Dilo.


Λίγα λόγια για τον Goran Bregovic

Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής.
Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια. Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος Kodeksi, το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme. Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν άρχισε να διαλύεται, ο Bregovic στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στυλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.

Λόγω συγγενούς κουλτούρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες της χώρας μας, όπως με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, το Γιώργο Νταλάρα και άλλους γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.


Λίγα λόγια για τον Πετρολούκα Χαλκιά

Η μουσική του διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία. Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική είναι το μουσικό και εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί από έντεκα χρονών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του Περικλή, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους μουσικούς. Λίγα χρόνια αργότερα όμως παίζει μαζί του και κάνει την πρώτη ραδιοφωνική του εμφάνιση.

Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει είκοσι χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την επιστροφή του εγκαθίσταται στην Αθήνα, εμφανίζεται σε γνωστά μουσικά κέντρα, συναυλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και εμφανίζεται δίπλα σε σπουδαίους τραγουδιστές όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Πασχάλης Τερζής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Κυρίτσης, η Παγώνα Χαλκιά, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και άλλοι. Έχει ταξιδέψει την ελληνική παράδοση και την ηπειρώτικη μουσική σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δεξιοτεχνία, η ευρηματικότητα του ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, καθώς δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με την rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα..

Λίγα λόγια για τους Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec".
Το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο με τίτλο "Manouche De Grec Vol. II".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.