E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

2ο Reborn in Athens

Παραστάσεις θεάτρου και χορού από τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα δίνουν το παρόν στο 2ο Reborn in Athens, καταδεικνύοντας ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν σταματά στην Αθήνα.

2ο Reborn in Athens
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Θησείον
Τουρναβίτου 7, Tηλέφωνο: 210 3255444
Ημερομηνίες: από 1/7/2017 έως 15/7/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 9 Ευρώ

πληροφορίες

Μετά την επιτυχία που σημείωσε την πρώτη χρονιά, το Reborn in Athens επιστρέφει στο Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ και παρουσιάζει ξεχωριστές παραστάσεις θεάτρου και χορού της περιφέρειας, από 1 έως 15 Ιουλίου, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνδιαλλαγής μεταξύ της Αθήνας και των άλλων περιοχών της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραστάσεις θεάτρου και χορού από τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα δίνουν το παρόν στο 2ο Reborn in Athens, καταδεικνύοντας ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν σταματά στην Αθήνα.

Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης, που φιλοδοξεί να γίνει σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα του 2ου Reborn in Athens

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 και 2 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Μένγκελε» του Θανάση Τριαρίδη
Από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο


Δυο άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες στο κουπέ ενός τρένου. Ένας άντρας (διοικητικός υπάλληλος μιας δημόσιας υπηρεσίας) και μια γυναίκα (υποψήφια διδάκτορας της Νεότερης Ιστορίας). Νυχτερινό δρομολόγιο. Μια ξαφνική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μετατρέψει μια τυπική συζήτηση σε ένα παιδικό παιχνίδι ρόλων. Ο άντρας θα παραστήσει το Γιόζεφ Μένγκελε, τον αρχιβασανιστή γιατρό του Άουσβιτς και η γυναίκα την Εσθήρ, την εγγονή μιας Εβραίας που επέζησε. Πού μπορούν να φτάσουν τα πρόσωπα αυτά «παίζοντας» ένα τέτοιο παιχνίδι;

Το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ (Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο) συγκροτήθηκε το 1993 κι έχει παρουσιάσει παραστάσεις όχι μόνο στη Θήβα, αλλά και άλλες περιοχές τη Ελλάδας.
Το θεατρικό έργο «Μένγκελε» παρουσιάστηκε στη Θήβα και στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Σκηνοθεσία - Σκηνικό: Λάζαρος Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Έμη Μπαρώνα
Μουσική επιμέλεια -  ήχοι: greg pap – g. Dop
Μάσκες: Θοδωρής Κορόζης

Ερμηνεύουν: Αντώνης Φωτιάδης – Νίνα Μάρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Απόκοπος» του Μπεργαδή (15ος αιώνας)

Μια αφήγηση ενός ονείρου, ενός ταξιδιού στον Άδη, τον Άδη των δημοτικών τραγουδιών, όπου ο αφηγητής συναντά δύο νεκρούς και συνομιλεί μαζί τους. Ένα παιχνίδι  αφηγηματικής δράσης που κινείται ανάμεσα στο τότε και το τώρα, στο θάνατο και στη ζωή, στο άχρονο και το σύγχρονο.
Ένας ύμνος για τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής.

Ο «Απόκοπος» γράφτηκε από τον ενετοκρητικό Μπεργαδή, το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα. Εκδόθηκε το 1509 και είναι η πρώτη γνωστή έντυπη έκδοση ελληνικού βιβλίου σε δημοτική γλώσσα. Είναι ένα ποίημα γραμμένο σε μεσαιωνικά ελληνικά. Το μέτρο του είναι ο δεκαπεντασύλλαβος της βυζαντινής και νεοελληνικής λογοτεχνίας και του δημοτικού τραγουδιού σε ομοιοκατάληκτα δίστιχα.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Φεβρουάριο 2017.

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κακκουλή
Σύλληψη-Δραματουργία: Γεωργία Πολοπετράκη
Σκηνογραφία: Μαρίνα Κακκουλή, Γεωργία Πολοπετράκη
Poster design και φωτογραφίες: Ηλίας Τσιρίδης
Ερμηνεύει η Γεωργία Πολοπετράκη

7 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Οιδίπους»
Βασισμένο στο μύθο του Οιδίποδα
Θέατρο Πλαστελίνης, Ναύπλιο

Ο Οιδίποδας παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη ματιά όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες ως μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής, καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων.

Το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2016 από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Μέρος της  παράστασης  παρουσιάστηκε  το Μάρτιο του 2017 στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St. Mark & St. John, Plymouth, Αγγλίας και η τελική της μορφή, τον Ιούνιο 2017 στον ίδιο χώρο, ως παράλληλη δράση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και τον Ιούλιο του 2017 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Μετάφραση:  Μίνως Βολανάκης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σίμος Τζίτζης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τίνα Στανωτά
Επιμέλεια μουσικής: Αγγελική Δαμιανίδου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη, Λήδα Δημακουλέα

Ερμηνεύουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Πάνος Βαβάμης, Παντελής Γεωργόπουλος, Λυδία Γιαννουσάκη, Δέσποινα Δούφα, Άλκηστη Καραγιάννη, Γιάννης Κοκκοράκης, Χρήστος Μαργώνης, Φραγκίσκος Παπαδάκης, Αναστασία Παπαλάμπρου.

10 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Βίος του Ευστράτιου» του Θωμά Βελισσάρη
Από το Studio του Θεάτρου Εταιρότητα, Θεσσαλονίκη

Ο Ευστράτιος πεθαίνει και με αφορμή αυτό το γεγονός αρχίζει να ξεδιπλώνεται η άγνωστη έως τότε στις λεπτομέρειές της ζωή του, από τα κοντινά και οικεία του πρόσωπα. Η κόρη του Σωσάννα, θέλοντας να μάθει ακόμη περισσότερα για τις κρυμμένες πτυχές της ζωής του πατέρα της, ξεκινάει ένα οδοιπορικό στην γενέτειρα του Ευστράτιου, ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Για να ανακαλύψει εκεί ότι ο πατέρας της για να μπορέσει από την αθωότητα της νιότης να περάσει στη σκληρότητα της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας, έπρεπε να διαγράψει πλήρως το παρελθόν του και να ξεκληρίσει όλους, όσοι γνώριζαν κάτι γι’ αυτόν. Πρόκειται για μία ιλαροτραγωδία της νεοελληνικής πραγματικότητας με σχόλια πάνω στην παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας τα τελευταία 70 χρόνια.

Το Θέατρο Εταιρότητα  ιδρύθηκε το Νοέμβριο 2014, ως οργανική και καλλιτεχνική συνέχεια του Θεάτρου Τέχνις «Ακτίς Αελίου», με τον Νίκο Σακαλίδη και τον Θωμά Βελισσάρη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση. «Ο Βίος του Ευστράτιου» είναι ένα νέο ελληνικό έργο που γράφτηκε στην διάρκεια του Studio υποκριτικής στο οποίο συμμετείχαν νέοι απόφοιτοι της Ανωτέρας Δραματικής Σχολή Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν  και μέλη της ομάδας καλλιτεχνών Θέατρο Εταιρότητα.

Σύλληψη-Συγγραφή–Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Μουσική Διδασκαλία-Επιμέλεια: Ευτυχία Καβαλίκα
Σκηνογραφική-Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ο Θίασος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαΐδου, Μαρίνα Καζόλη
Οργάνωση Παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου & Θίασος
Αφίσα - Teaser -Trailer- Φωτογραφίες : Τατιάνα Νικολαΐδου
Φωτογραφίες: Ευτυχία Πασχαλίδου

Ερμηνεύουν: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μαρία Αρουτζίδου, Ευτυχία Καβαλίκα, Μάρω Καραγεώργου, Δημήτρης Κουστολίδης, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Παντελίδου, Ναταλία-Λυδία Παππά, Κώστας Χατζηγεωργίου

12 και 13 Ιουλίου

ΧΟΡΟΣ
«Feral»


Η παράσταση χορού με τίτλο «Feral» παρουσιάζει επί σκηνής μια χορεύτρια και έναν μουσικό.

Η έννοια «feral» δεν έχει ακριβή μετάφραση στα ελληνικά. Λέξη συγγενής με την έννοια «άγριο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ύπαρξη στη φυσική της κατάσταση δηλ. μη εξημερωμένη, μη εκπολιτισμένη.

Το «Feral» στοχεύει στο να παράγει  ένα σώμα που συμπεριφέρεται με τις ποιότητες της φύσης, δηλαδή τον αυτοματισμό με τον οποίο τα στοιχεία που την αποτελούν μεταμορφώνονται διαρκώς. Πραγματεύεται  έτσι την ισχυρή του συγγένεια με τον κόσμο των φυτών και των ζώων, καθώς και την ανάγκη επανασύνδεσης του με την πρωτόλεια μορφή της ύπαρξης του. Στόχος  είναι να γευτεί  την αίσθηση του να μην υπάρχει ως το σύνολο των πραγμάτων που το καθορίζουν ως ανθρώπινο ον, αλλά ως αυτόνομη οντότητα, ως μάζα που αλλάζει συνεχώς μορφές, ως ζώο οδηγημένο από την ορμή του να υπάρχει.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016, στο Garage Performing Arts Center, στην Κέρκυρα.

Χορογραφία-Eκτέλεση: Ναταλί Μάνδηλα
Μουσική Σύνθεση και Live Performance: Ανδρέας Μονόπωλης
Σχεδιασμός κουστουμιού: Ελπίδα Περούλη
Δημιουργία μάσκας: Αποστόλης Σορολοπίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σπύρος Σκόρδος
Παραγωγή: Ναταλί Μάνδηλα
Βοηθός Παραγωγής: Μελίνα Κυρτάτα
Συμπαραγωγή: Garage Performing Arts Center
Με την υποστήριξη του O.S.C.S.

14 και 15 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ
«Rendez-vous?-Meat me on facebook»

Νέοι άνθρωποι, οι ζωές τους, τα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα πάρτυ και… τα social media.

Πολύ προσωπικές ιστορίες-πραγματικές μαρτυρίες από ραντεβού δικά μας ή άλλων που συνέβησαν στο παρελθόν. Ιστορίες για ανθρώπους νέους που θέλουν να συνάψουν σχέσεις. Ψάχνουν να μην είναι μόνοι.

Με όχημα την αφήγηση και τις μαρτυρίες νέων ανθρώπων από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές εμπειρίες στήνεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πάρτυ, όπου το internet και το facebook παίζουν κυρίαρχο ρόλο, καθώς ό,τι ανεβαίνει στις οθόνες συμβαίνει απευθείας στο πάρτυ.

Τo έργο πραγματεύεται τα διαχρονικά προβλήματα της νέας γενιάς στις σημερινές συνθήκες όπου τα γεγονότα της ζωής είναι μικρά, οι γνωριμίες  εύκολες, οι αναρτήσεις άπειρες, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα, ο χρόνος πάντα λίγος αλλά την ίδια στιγμή τόσο αφόρητα πολύς.
 
Το «Rendez-vous?-Meet me on facebook» είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη Ensemble 23  και αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Κοσμίδης
Δραματολογία: Ματίνα Παγουλάτου, Χάρης Ηλιάδης
Σκηνογραφία: Μάγδα Δήμου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλια Πανίδου
Βοηθός φωτιστή- βίντεο: Αρσινόη Πηλού
Μουσική: Μάριος Μορφίδης
 
Ερμηνεύουν: Αποστόλης Βαράνος, Γιώργος Γκρίνιας, Χάρης Ηλιάδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Μάριος Μορφίδης, Χριστίνα Σαπουνίδου, Αντωνία Τεκνετζίδου

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 44
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.