E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος από συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτες του NOOR 1

Στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης

Σάλος από συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτες του NOOR 1
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/6/2017 | 20:18

Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καρφί» και της ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού «UNFOLLOW» για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον καταδικασθέντα εφοπλιστή για την υπόθεση Noor 1 εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την ίδια υπόθεση. Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το UNFOLLOW δημοσιεύει ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες.

Μάλιστα, στην κατοχή του UNFOLLOW έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι:

Εξηγήσεις αναφορικά με την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο και τη διαμεσολάβησή του προς την Εισαγγελία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Για τεράστιο σκάνδαλο κάνει λόγο Το Ποτάμι σχολιάζοντας την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκ μέρους της ΝΔ ερώτηση κατέθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μιλά για «απαράδεκτη παρέμβαση» που επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Καμμένο. Ρωτά μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εάν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και εάν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια για να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Αντίστοιχα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε «απολύτως αντιθεσμική» την επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον κρατούμενο. Ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτά μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν η επικοινωνία ήταν «άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής». Ζητεί επίσης να αποκαλυφθεί «σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στο θέμα και με παρέμβασή του στη Βουλή κάνοντας λόγο για «βορβορώδεις» αποκαλύψεις. Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης ή να διαψεύσει τις αποκαλύψεις ή να τις διερευνήσει σε βάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, κατέθεσε για το θέμα ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας «αντιθεσμική παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο έργο της Δικαιοσύνης». Ο κ. Αμυράς απευθύνει την ερώτησή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και τον καλεί να απαντήσει «ποια η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» και «ποιες οι ενέργειές του με δεδομένο τον θεσμικό του ρόλο για τη διασφάλιση και προστασία του κύρους του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε στο περιστύλιο της Βουλής: «Αλήθεια, πόσο άνετα αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο συνέταιρός τους στην κυβέρνηση και Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη; Ελπίζω να μην μας πει πάλι ο κ. Καμμένος, ότι το νούμερο το σχημάτισε κατά λάθος το παιδί».

Πλήρης κάλυψη Κοντονή στον Πάνο Καμμένο

Πλήρη κάλυψη παρέσχε πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο.

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο θέμα.

«Βορβορώδης κατάσταση και βροντώδης είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα» είπε ο κ. Κοντονής και κατήγγειλε οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν «να διαμορφώσουν δια των φιλικών τους εφημερίδων ένα κλίμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».

Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε, πάντως, ότι θα ελεγχθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες ως προς τον κανονισμό της Φυλακής. Τόνισε όμως ότι θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα η δικαστική έρευνα που αφορά την απόπειρα μεταφοράς «2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα». «Την αλήθεια θα τη μάθουμε. Ελπίζω να μην εμπλέκεται κανένας έλληνας πολίτης σε αυτή την υπόθεση που θα σκόρπιζε το θάνατο στην ελληνική νεολαία» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι το ζήτημα της καταγγελλόμενης παρέμβασης δεν μπορεί να συζητηθεί «δικανικά ή κοινοβουλευτικά» γιατί έχει προκύψει από μία είδηση που αφορά σε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα. «Οι προϋποθέσεις για αξιοποίηση τέτοιου υλικού προβλέπονται στον νόμο και εδώ αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Πριν 10 ώρες

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Πριν 10 ώρες

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Πριν 10 ώρες

Αισθητοί και στην Αττική

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν οι νέες χρεώσεις ‑ Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Πριν 10 ώρες

Όπως προβλέπει το Ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΑΑΔΕ: Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ

Πριν 10 ώρες

Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

Αλλαγή κυβερνητικής ατζέντας με υπουργικό και κατώτατο μισθό μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας

Πριν 10 ώρες

Η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη στη βουλή ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά υπουργών

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Χτες

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.