E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

Loving Melitzazz 2017

Εξερευνώντας τις ζωές των Vincent van Gogh και Νέστωρος Βαρβέρη

Loving Melitzazz 2017
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερομηνίες: από 5/7/2017 έως 9/7/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Λεωνίδιο Αρκαδίας

πληροφορίες

Μία «Έναστρη Νύχτα» στο Λεωνίδιο δύο ζωγράφοι θα κουβεντιάσουν, ο Νέστωρ Βαρβέρης και ο Vincent van Gogh. Θρησκευόμενοι και οι δύο, καθένας με τον τρόπο του. Φιγούρα γαλήνια και διακριτική ο ένας, ανέδειξε την πατρίδα του, το Λεωνίδιο, με τη ζωγραφική του και την αναγνώριση που έλαβε. Πνεύμα ανήσυχο ο άλλος, αντιμέτωπος καθημερινά με τους προσωπικούς του δαίμονες, κατάφερε να πουλήσει ελάχιστους πίνακες εν ζωή, αφήνοντας όλο το υπόλοιπο έργο του κληρονομιά στην ανθρωπότητα και θεμέλιο για τη σύγχρονη τέχνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως οι δυο ζωγράφοι να συναντήθηκαν σε κάποιο καφέ της Μονμάρτρης μια βραδιά στο Παρίσι του 1887, σίγουρα όμως θα ανταμώσουν στο Λεωνίδιο το καλοκαίρι του 2017.

Το φεστιβάλ "Loving Melitzazz 2017" εξερευνά τις ζωές δύο μεγάλων ζωγράφων ενώνοντάς τες με ευρηματικό τρόπο. Φέτος, στα αρχοντικά και στα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου που μετρούν πάνω από 200 χρόνια ιστορίας, οι μελιτζαzzίστες θα ζήσουν τη δημιουργικότητα και τη μαγεία της ζωγραφικής. Θα παρακολουθήσουν την πανελλήνια επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας Loving Vincent, της πρώτης πλήρους ζωγραφιστής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου, βασισμένης σε πίνακες του van Gogh! Θα συμμετάσχουν σε πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και θα απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες για τη ζωή σπουδαίων ζωγράφων, διαδραστικά εργαστήρια ζωγραφικής, εκθέσεις έργων τέχνης,  γεύσεις και λιχουδιές με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και πολλές συναυλίες και μουσικές, από jazz standards και swing μέχρι παραδοσιακά και ρεμπέτικα.

Κι όλα αυτά μέσα σε μια πόλη - απέραντο υπαίθριο ατελιέ, όπου καλλιτέχνες και ζωγράφοι θα εμπνέονται και θα ζωγραφίζουν σε κάθε γωνιά και σοκάκι!

Το φεστιβάλ που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στα καθιερωμένα καλοκαιρινά δρώμενα, συνεχίζει για 12η χρονιά να υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές στους επισκέπτες της όμορφης αρκαδικής πόλης.

Από την Τετάρτη 5 ως την Κυριακή 9 Ιουλίου το αγαπημένο Μελιτζάzz σας προσκαλεί στο Λεωνίδιο να ακούσετε μουσικές, να απολαύσετε εικόνες και χρώματα, να μεθύσετε με αρώματα, να γευτείτε νοστιμιές.

 
Το Μελιτζάzz έχει διακριθεί και ενταχθεί στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ από το 2015, λαμβάνοντας το ευρωπαϊκό σήμα “EFFE Label 2015-2016”, ενώ φέτος τιμήθηκε με το “EFFE Label 2017-2018, Remarkable festival”.

www.melitzazz.gr  

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.