E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Jayne Mansfield: Η σeξοβόμβα της δεκαετίας του 50 που αποκεφαλίστηκε σε τροχαίο

Το αντίπαλο δέος την Marilyn Monroe που μάγεψε τον αντρικό πληθυσμό

Jayne Mansfield: Η σeξοβόμβα της δεκαετίας του 50 που αποκεφαλίστηκε σε τροχαίο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Jayne Mansfield έχει μείνει στην ιστορία κυρίως ως το αντίπαλο δέος της Marilyn Monroe αλλά και για το πλούσιο στήθος της, που έκανε τους άντρες να παραλύουν και προκαλούσε την ζήλεια των γυναικών, ακόμα και την πανέμορφης Sophia Loren. Δυστυχώς, ο ανατριχιαστικός τρόπος του θανάτου της έμεινε και αυτός στην ιστορία, ως ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά στην ιστορία του Χόλυγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε το 1933 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με το όνομα Vera Jayne Palmer. Σε ηλικία τριών ετών θα χάσει τον πατέρα της και το 193 αφού η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε, θα μετακομίσει στο συντηρητικό Τέξας. Μεγάλωσε με αρκετές ανέσεις και στράφηκε στην τέχνη. Μαθαίνει βιολί, πιάνο, χορό και αρχίζει να τραγουδάει. Στα 13 της θα κάνει ένα ταξίδι στο Χόλυγουντ. Το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Το 1949, θα γνωρίσει σε ένα πάρτι τον Paul Mansfield και οι δυο τους θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα. Πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια θα τον παντρευτεί. Μόλις έκλεισε τα 17 έγινε και μητέρα, φέρνοντας στον κόσμο την Jayne Mary Mansfield.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γέννηση ενός sεx symbol

Ο σύζυγός της θα φύγει να πολεμήσει στην Κορέα. Όσο έλειπε εκείνη θα σπουδάσει υποκριτική και θα κάνει την πρώτη της γuμνή φωτογράφιση. Το 1954 θα τον πείσει να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες. Η Mansfield δεν είχε εγκαταλέιψει ποτέ την σκέψη να διαπρέψει στον χώρο του θεάματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες της προσπάθειες να πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές παραγωγές στέφθηκαν από παταγώδη αποτυχία. Έγινε ταξιθέτρια, για να είναι κοντά στο αντικείμενο που αγαπούσε. Όταν προσπάθησε να γίνει μοντέλο, η φωτογραφία της κόπηκε από την καμπάνια της εταιρίας General Electric, επειδή έβγαινε υπερβολικά «σeξι». Λίγο καιρό αργότερα όμως τα κατάφερε, με ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Playboy.

Λίγο καιρό αργότερα, θα «αναγνωριστεί» το ταλέντο της. Στην πρεμιέρα της ταινίας «Underwater», οι θεατές παρακολούθησαν την ταινία μέσα από την πισίνα. Η Jayne ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους και «τυχαία», λύθηκε το μαγιό της. Τα φλας άστραψαν ακαριαία και το όνομα της έγινε γνωστό παντού. Οι προτάσεις έπεφταν βροχή. Τελικά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία «Warner Bros». Την ίδια εποχή θα πάρει και διαζύγιο από τον σύζυγό της, ύστερα από 6 χρόνια γάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντίπαλο δέος της Marilyn Monroe

Σeξι, ελεύθερη και ωραία, η καριέρα της απογειώνεται. Το 1956 θα παίξει μια χολιγουντιανή σeξοβόμβα στο show του Broadway «Will success spoil Rock Hunter?». Η ερμηνεία της δεν απείχε πολύ από τον πραγματικό εαυτό της. Οι κριτικές που πήρε ήταν από καλές έως αποθεωτικές.

Εκείνη την εποχή θα γνωρίσει και τον μεγάλο έρωτα, όπως είχε δηλώσει, της ζωής της. Τον Ούγγρο ηθοποιό και Μίστερ υφήλιος του 1955 Mickey Hargitay. Φεύγει από την «Warner Brothers» και υπογράφει στην «20th Century Fox». Τα θρυλικά στούντιο την ήθελαν ως αντικαταστάτρια της Marilyn Monroe, ως αντίπαλο δέος της. Μια ταινία έφτανε για να γίνει αντίπαλο δέος και στην συνείδηση του κόσμου. Τον επόμενο χρόνο θα κερδίσει και Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στην ταινία «Wayward Bus». H καριέρα και η φήμη της πλησίαζε πια εκείνη της Marilyn.

Η πτώση

Τρία χρόνια κράτησε μόλις η πτήση της στα άστρα. Από το 1958, μετά τον γάμο της και με τον Hargitay, ξεκίνησε σταδιακά η πτώση της. Αυτό έγινε επειδή έκανε μεγάλα διαλείμματα για να γεννήσει τα παιδιά της, με το κοινό να την ξεχνάει. Η «20th Century Fox» την έστελνε στην Ευρώπη για να γυρίσει φτηνές ταινίες. Το «αντίπαλο δέος» της Marilyn είχε αρχίσει να γίνεται «κακή απομίμηση», όπως έγραφαν οι κριτικοί. Οι Mansfield προσπάθησε να τραβήξει τα φλας, φορώντας όλο και πιο προκλητικά ρούχα. Αλλά σχεδόν όλοι άρχισαν να την βρίσκουν υπερβολική.

Το 1962 θα πάει για διακοπές στις Μπαχάμες και το σκάφος τους θα αναποδογυρίσει. Οι εφημερίδες γράφουν ότι η ίδια και ο σύζυγός της είναι νεκροί. Τελικά εντοπίστηκαν και η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος. Την ίδια χρονιά απολύεται και η Marilyn Monroe αυτοκτονεί. Οι ξανθιές σeξοβόμβες είχαν πια γίνει ντεμοντέ.

«Ουσίες και οινοπνεύματα»

Βυθίστηκε στο αλκοόλ και τα χάπια. Απατούσε τον σύζυγό της συνέχεια, ενώ μια μέρα εκείνος την βρήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου με δυο άντρες. Έπαιξε σε μια ταινία όπου εμφανίστηκε γuμνή. Η πουριτανική Αμερική, την ξέγραψε για πάντα. Ο εθισμός της στο αλκοόλ χειροτέρεψε. Χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε. Ο σύζυγός της ήταν βίαιος και χτυπούσε την ίδια και τα παιδιά της, αλλά η Mansfield ήταν συνεχώς μεθυσμένη και είχε μεγάλη αίσθηση της πραγματικότητας.

Ο τραγικός θάνατος

Στις 29 Ιουνίου του 1967, η Jayne Mansfield δεν είχε κλείσει ακόμα τα 34. Επέστρεφε από το Μισισιπί, όπου είχε δώσει μια μεγάλη παράσταση. Ήταν χαρούμενη μετά από καιρό. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας σοφέρ. Στο μπροστινό κάθισμα καθόταν μαζί με τον τρίτο της σύζυγο, ενώ πίσω ήταν τα τέσσερα παιδιά της.

Μπροστά τους βρισκόταν ένα φορτηγό που ράντιζε τις καλλιέργειες. Το ράντισμα δημιούργησε ένα χημικό σύννεφο, με αποτέλεσμα ο οδηγός του φορτηγού να μην βλέπει καλά. Συγκρούστηκε με ένα τρακτέρ και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο φορτηγό. Η σύγκρουσή ήταν τόσο σφοδρή, που η Jayne Mansfield αποκεφαλίστηκε. Μαζί της πέθαναν και ο σοφέρ και ο σύζυγός της, με τα παιδιά της να γλιτώνουν με μικροτραυματισμούς.

«Η ζωή είναι μια διαρκής αναζήτηση για προσωπική βελτίωση», έλεγε και ξαναέλεγε η Jayne Mansfield και αυτό προσπάθησε να κάνει κι αυτή, όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να είναι το αντίπαλο δέος της Marilyn Monroe και είναι για πολλούς το απόλυτο sεx symbol της δεκαετίας του ’50, με τις χυμώδεις αναλογίες της να βάζουν τα θεμέλια για τις σeξοβόμβες του Χόλυγουντ των επόμενων δεκαετιών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.