E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διχασμός στην οικογένεια του Χέλμουτ Κολ

Έκκληση για «ειρήνη και συμφιλίωση»

Διχασμός στην οικογένεια του Χέλμουτ Κολ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/6/2017 | 19:46

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Χέλμουτ Κολ, εξαίροντας την ιστορική συμβολή του. Την ίδια ώρα, όμως, σε ανθρώπινο επίπεδο, οι έριδες του παρελθόντος εξακολουθούν να ρίχνουν τη σκιά τους στην οικογένεια Κολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατάνυξη, ψαλμοί, ευαγγελικές περικοπές, ησυχία, περίσκεψη, σεβασμός. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράφει το κλίμα στη δέηση που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Χέντβιγκς του Βερολίνου για τον θάνατο του Χέλμουτ Κολ, του καγκελάριου της Επανένωσης. Ωστόσο και εκεί, η επιστροφή από τα θεία, στα επίγεια, ήταν απότομη. Ακόμη κι ο ιερέας που τέλεσε τη δέηση, ο πατέρας Καρλ Γιούνγκστεν δεν δίστασε να αναφερθεί στην ανθρώπινη πλευρά του Κολ και στην εντελώς διαφορετική εικόνα που είχαν γι' αυτόν τα μέλη της οικογένειάς του.

«Εμείς όλοι, ως τρίτοι, πρέπει να μείνουμε μακριά από την αξιολόγηση των διαφορετικών οπτικών», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ιερέας, αναφερόμενος στη μακρά οικογενειακή διαμάχη που μαίνεται, εδώ και χρόνια, μεταξύ της χήρας του εκλιπόντος Μάικε Κολ Ρίχτερ και ιδίως ενός εκ των δύο γιων του, του Βάλτερ Κολ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κηδεία του Κολ αφορμή για νέες έριδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης διοργάνωσε, επίσης, ειδική τελετή στη γερμανική Βουλή εις μνήμη του Χέλμουτ Κολ, που διετέλεσε 16 χρόνια καγκελάριος και 25 χρόνια πρόεδρος του CDU. Πολλοί βουλευτές από την CDU / CSU θέλησαν να κάνουν και μια θρησκευτική τελετή για τον εκλιπόντα στην πόλη της Επανένωσης, όπως και έγινε. Tην 1η Ιουλίου είναι σχεδιασμένη ειδική τελετή στη μνήμη του, στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ η κηδεία του θα γίνει λίγο αργότερα μέσα την ίδια μέρα στο Σπάιερ. Μια επίσημη, κρατική τελετή στο Βερολίνο, όπως ήθελε ο γιος του Βάλτερ, δεν αναμένεται να γίνει.

Το πρωί της Τρίτης πάντως στη δέηση που έγινε στο Βερολίνο ήταν όλοι εκεί. Η καγκελάριος Μέρκελ, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, σύσσωμη η κυβέρνηση, εκατοντάδες πρώην και νυν μέλη της γερμανικής Βουλής. Η δέηση αυτή έγινε, όπως επιβεβαιώνει η κοινοβουλευτική ομάδα CDU/CSU, κατόπιν έγκρισης της χήρας Κολ. Δεν πρόκειται για αντικατάσταση της κηδείας, απλώς για μια «προσθήκη», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «κανείς δεν είναι τέλειος. Και ο Χέλμουτ Κολ ήταν άνθρωπος». Ένας σαφής υπαινιγμός για τις εσωτερικές έριδες που βαραίνουν ακόμη με την σκιά τους την οικογένεια Κολ.

Έκκληση για «ειρήνη και συμφιλίωση»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ενδότερα της οικογένειας τα πάθη δεν λένε να σωπάσουν. Η σχέση της Μάικε Κολ Ρίχτερ και του Βάλτερ Κολ κρέμονταν ανέκαθεν από τεντωμένο σχοινί. Ακόμη και μετά τον θάνατο του Κολ. Ο Βάλτερ Κολ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία στο Σπάιερ, επειδή ήθελε ο πατέρας του να ταφεί στον οικογενειακό τάφο Κολ στο Λουντβιχσχάφεν, δίπλα στην πρώτη σύζυγό του, Χανελόρε. Η δεύτερη σύζυγος του Κολ, Μάικε, κατηγορήθηκε από πολλούς ότι ήταν υπεύθυνη για την αποξένωση του Χέλμουτ Κολ από την οικογένεια και τους παλιούς φίλους του.

Από την πλευρά του, ο πατέρας Γιούνγκσεν επέλεξε να στείλει πάντως ένα μήνυμα ενότητας προς την οικογένειά του μεγάλου Γερμανού καγκελάριου. Όπως είπε από το Βερολίνο: «Αυτή την ώρα η σκέψη μας είναι στο πλευρό της χήρας του Χέλμουτ Κολ, όπως και στους δύο γιους του και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ευχόμαστε σε όλους ειρήνη και συμφιλίωση». Μια ευχή που ηχεί σαν έκκληση προς την οικογένεια για κατευνασμό των παθών. Έστω τώρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Πριν 11 ώρες

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Πριν 11 ώρες

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Πριν 11 ώρες

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πριν 11 ώρες

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 11 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πριν 11 ώρες

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 11 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Πρόταση δυσπιστίας: Χαμός στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου – Κοκκίνισε ο Μπούρας

Χτες

Σκηνικό έντασης στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.