E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

18 καλοκαιρινές εμπειρίες που θα ζήσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη

Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός που θα λατρέψεις

18 καλοκαιρινές εμπειρίες που θα ζήσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Αν μείνεις στη Θεσσαλονίκη, αν έρθεις για διακοπές, αν περνάς πριν πας στην Χαλκιδική, αν για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσεις να την επισκεφθείς, η πόλη δεν θα σε απογοητεύσει. Δες 20+3 λόγους που θα λατρέψεις τις μέρες και τις νύχτες σου στη συμπρωτεύουσα.

Δες θερινό σινεμά σε ταράτσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα είναι αναμφισβήτητα τα θερινά σινεμά για προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στο Ελληνίς στη ΔΕΘ και στο Μέγαρο Μουσικής, οι προβολές γίνονται ψηλά! Βεράντα, με μοναδική θέα στο Θερμαϊκό Κόλπο, και μαγικές κινηματογραφικές βραδιές.

Ορθοπεταλιές με θέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε βόλτες στην πόλη! Κάντε την εγγραφή στο «Thessbike», στην εταιρεία που διαχειρίζεται το κοινόχρηστο δίκτυο ποδηλάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, φορτίζετε με χρήματα την προσωπική σας κάρτα που ισοδυναμεί με ώρα ενοικίασης και φύγατε! 

Πιες το ποτό σου μέσα σε μνημεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παλιό Χαμάμ ή η Αίγλη (Γενί Χαμάμ) είναι στο κέντρο της πόλης. Άλλοτε μέσα, άλλοτε στις αυλές τους, μπορείτε να απολαύσετε τα βράδια σας σε ένα πολύ ξεχωριστό περιβάλλον. Ανάμεσα στους τρούλους και μέσα στα κτίρια, εκεί που έκαναν χαμάμ οι σουλτάνοι, εσύ απολαμβάνεις τη λεμονάδα σου.

Πάρε το καραβάκι και κάνε κρουαζιέρα... μιας ώρας στο Θερμαϊκό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ποιο καραβάκι έχεις κέφι να πας; Ας το πιάσουμε από την αρχή. Ροκ ή ρέγκε; Aργώ ή Αραμπέλα; Tα μπαράκια καραβάκια είναι παράδοση στην πόλη!

Kάνε beerhopping στα Λαδάδικα και πιες απίστευτες μπύρες σε φοβερές γεύσεις!

Στην οδό Αιγύπτου αλλά και στα υπόλοιπα στενάκια, υπάρχουν οι κλασικές μπύρες αλλά και μπύρες με γεύση βατόμουρο ή με γεύση μοχίτο, μπλε μπύρες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εσύ και η παρέα σου!

Φεστιβάλ ταινιών σε ταράτσες - Taratsa Film Festival

Όλες οι ταράτσες της πόλης είναι έτοιμες να υποδεχτούν για άλλη μια φορά το Taratsa Film Festival και να γεμίσουν με κόσμο που θέλει να απολαύσει ένα διαφορετικό θέαμα. 

Αστροπάρτι, και θα σου δείξω τον ουρανό με τ'άστρα

Στην Θεσσαλονίκη, τα βράδια που στον ουρανό συμβαίνουν μαγικά πράγματα, κάποιοι παίρνουν τα τηλεσκόπιά τους και ανακαλύπτουν άστρα και πλανήτες! Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας δίνει αυτή την δυνατότητα κάποιες μέρες του χρόνου, ορισμένες εκ των οποίων είναι και καλοκαιρινές. 

Μπες στον "Κωνσταντή" και στον "Αη Γεώργιο" και πάμε για μπάνιο στην Περαία

Μετά τις 11.00 το πρωί τα καραβάκια σαλπάρουν από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και μετά από μια στάση στον Λευκό Πύργο κατευθύνονται σε Περαία και Αγία Τριάδα. Σε 45 λεπτά είσαι εκεί!

Πάρτυ έξω! Street Outdoors

Το Street Outdoors είναι ένα Do-it-yourself event που ξεκίνησε το 2012 και ξεκινά νωρίς το απόγευμα και πάντα σε ανοιχτό χώρο! Κάθε πάρτι είναι εγγύηση sold out.

Αγόρασε δίσκους σε δισκοπωλείο... σε ταράτσα

Το Vinyl Salvation είναι αυτό που λέμε περιπτωσάρα. Βρίσκεται πολύ ψηλά, σε μια ταράτσα του κέντρου, με την καλύτερη θέα της Θεσσαλονίκης, πουλά βινύλια και κερνάει μουσικές γνώσεις. Αγόρασε δίσκους από μουσικές που κινούνται μεταξύ της techno και της jazz, της house και της hip hop, αλλά και της afro/world και της pop και βγες για απίστευτες selfie με θέα!

Δες φλαμίνγκο από κοντά στο Καλοχώρι

Άσε τους άλλους να χαίρονται με τα στρώματα πισίνας σε σχήμα φλαμίνγκο κι εσύ δες από κοντα, ολοζώντανα! Μόλις 8 Klm από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Εκεί θα βρεις τα κουκλίστικα πουλιά.

Εκδηλώσεις στο Παλατάκι, εκεί που έμεινε ο βασιλιάς μόνο μια νύχτα

Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης, απόλυτα καλοκαιρινό, απόλυτα αριστοκρατικό. Το Παλατάκι ή αλλιώς Κυβερνείο. Το 1963 δόθηκε στην Ελληνική Βασιλική οικογένεια σαν βασιλική κατοικία/ανάκτορο, αλλά χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό μόνο μια νύχτα, γιατί προτιμούνταν το παλιό ξενοδοχείο Méditerranée στην παλιά παραλία για τις διαμονές της Βασιλικής οικογένειας στην πόλη. 

Σινεμά δίπλα στο κύμα

Μένουμε Καλαμαριά και κατεβαίνουμε στην πλαζ Αρετσούς, εκεί που ο χρόνος σταμάτησε στα 70s! Το Σινέ Αύρα απέχει από την παραλία δέκα βήματα στην κυριολεξία. Βλέπεις ταινία, βουτάς! 

Για τσίπουρα στο Τσινάρι

Κάνε μια μεγάλη βόλτα στην παλιά πανέμορφη Θεσσαλονίκη! Όπως στις ταινίες, με τον Χορν και τη Λαμπέτη, φόρεσε κάτι ελαφρύ και βγες για περπάτημα. Καταλήξτε με την παρέα στο Τσινάρι για τσίπουρα και τραγούδι!

Για πρωινό στο Little Big House, σε μια γειτονιά της Άνω Πόλης

Ανεβαίνεις την οδό Ανδοκίδου και θα το δεις μπροστά σου να στέκει πολύχρωμο και χαρούμενο! Το Little Big House, το hostel που ξεχώρισε ανάμεσα σε όλα τα άλλα λόγω τοποθεσίας και αισθητικής, έχει ένα χαριτωμένο καφέ που μαγεύει!

PLUS

Reworks Festival

To καλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, επιλεγμένο από πολλούς ξένους δημοσιογράφους και ειδικούς ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, με κορυφαίους καλλιτέχνες που πλέον διαρκεί 5 μέρες και καλύπτει μια τεράστια γκάμα μουσικής. Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο, είναι το απόλυτο must.

Street Mode Festival

Eτοιμάζεται για τη μεγαλύτερη διοργάνωσή του, με περισσότερους από 50 καλλιτέχνες σε πολλές σκηνές στο Λιμάνι της πόλης. Η street κουλτούρα σε όλες τις εκφάνσεις της (χορός, γκραφίτι, μουσική) βρίσκει το σπίτι που της άξιζε κάθε Σεπτέμβρη.

Η Μέρα με τα Χρώματα

Από εδώ ξεκίνησε και εδώ είναι το σπίτι της. Η Θεσσαλονίκη και η ομάδα της SFINA έφεραν στην Ελλάδα το απόλυτο πάρτι χρωμάτων και ο χώρος που γίνεται κάθε χρόνο το κάνει να ξεχωρίζει από ο,τιδήποτε άλλο. Απλώς δες εικόνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Θεσσαλονίκη χορεύει στις ταράτσες

Cityλάιφ Πριν 357 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Cityλάιφ Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Στο διάστημα έχει... κίνηση: Συγκρούσεις, τρακαρίσματα και δορυφόροι

Cityλάιφ Πριν 1 ώρα

Τι θα κάναμε χωρίς δορυφόρους

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Cityλάιφ Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Cityλάιφ Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Cityλάιφ Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Cityλάιφ Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Cityλάιφ Χτες

Είναι προφανώς Ιταλός

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Cityλάιφ Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Cityλάιφ Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Ο επισκέπτης ξενοδοχείου που πλήρωσε μια νύχτα και έμεινε 5 χρόνια

Cityλάιφ Προχτές

Το θράσος του τύπου είναι επικό

par: 56
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.