The Hellenic Radio Portal - 15 Years
Choose among all Greek Radios Online!
500+ Greek Stations are here!
Listen live, online Greek Music, Laika, Dance and Mainstream hits,
News, Live Sports and the best Internet radios.
     
E-Daily.gr E-Agenda.gr
Τι ψάχνετε;
Πού;
Πότε;
Πόσο;
  • Όλες
  • Δωρεάν
agenda
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ RSS

Ηλεκτρονική μουσική, ακραίο μέταλ, μπαρόκ, κλασική μουσική, πληθώρα μουσικών οργάνων και μια μεγάλη παλέτα τραγουδιστικών στυλ

Igorrr Live in Athens

Igorrr Live in Athens
ΑΘΗΝΑ - An Club
Διονυσίου Σολωμού 13-15, Αθήνα, Tηλέφωνο: 210 3305056
http://www.anclub.gr/
Ημερομηνία: 02/11/2017
ΝΟE 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Ωρα προσέλευσης: 20:30

από 15 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
πληροφορίες

Από που να αρχίσεις πραγματικά να περιγράφεις το "Savage Sinusoid", έσχατο δισκογραφικό δημιούργημα των Igorrr...

Όσοι είναι συμφιλιωμένοι με το πνευματικό παιδί του Gautier Serre εύκολα θα καταλάβουν πως κάθε τέτοια προσπάθεια θα ήταν άσκοπη και ανώφελη, ενώ οι πιο αμύητοι θα εξακριβώσουν και μόνοι τους πως ακόμη και μια σωρεία προσδιοριστικών επιθέτων στέκεται ανεπαρκής για να περιγράψει την εφευρετικότητα, το πάθος, το νεύρο αλλά και τη μοναδική ικανότητα που η μουσική μονάδα που ακούει στο όνομα Igorrr έχει στο να γκρεμίζει τα τείχη ανάμεσα στα μουσικά είδη, με κάθε της καλλιτεχνικό εγχείρημα. "Από τη μικρή μου ηλικία, μου άρεσε να ακούω μουσική χωρίς όρια, να βρω μια μπάντα που δεν έχει καλλιτεχνικούς περιορισμούς. Πότε μου δεν το κατάφερα κι έτσι αποφάσισα να κάνω αυτή τη μουσική μόνος μου. Όταν είσαι έφηβος και σου αρέσει η ηλεκτρονική μουσική, το death και το black metal, η Βαλκανική μουσική, η κλασική μουσική, το baroque και η Ινδιάνικη μουσική και θες να τα ενώσεις όλα μεταξύ τους, αλλά δεν έχεις καθόλου χρήματα και ευκαιρίες να το κάνεις, θα ψάξεις και -αργά ή γρήγορα- θα βρεις έναν τρόπο." λέει ο Gautier Serre, έχοντας πλέον τραβήξει χιλιάδες βλέμματα πάνω του, από τη κυκλοφορία του ντεμπούτο "Poisson Soluble", το 2006 και μετά. Μέσα σε μια δεκαετία, και ενόσω οι ικανότητές του εξελίσσονταν και η φήμη των Igorrr μεγάλωνε, ο Serre ξεκίνησε σταδιακά να απαγκιστρώνεται από την αμιγώς ηλεκτρονική μουσική, προσθέτοντας όλο και περισσότερα ζώντανα όργανα στις δουλειές του. Η κορύφωση της προσπάθειας αυτής, έλαβε χώρα το 2012, με την κυκλοφορία του "Hallelujah" που και πάλι ποιοτικά στέκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από το νεότερο "Savage Sinusoid", που άλλωστε αποτελεί προϊόν μιας τετραετούς προσπάθειας για σύνθεση, ηχογράφηση και τελειοποίησή σε όλα τα επίπεδα.

Έχοντας θεμελιωδώς επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Meshuggah, Chopin, Cannibal Corpse, Bach, Domenico Scarlatti, Taraf de Haidouks και Aphex Twin, ίχνη των οποίων μπορεί κανείς να βρει σκόρπια κατά μήκος της δισκογραφίας τους, οι Igorrr δεν ενδιαφέρονταν ποτέ να μείνουν στάσιμοι ή να ανακυκλώνουν τις ίδιες τους τις ιδέες κι έτσι η δουλειά τους εξελίχθηκε με τρόπο και ρυθμό ανάλογο αυτού. Τα τελευταία χρόνια, το σχήμα τείνει να μετατραπεί σε κάποιου είδους κολεκτίβα, από το one man project που αποτελούσε τα πρώτα χρόνια ύπαρξής του, γεγονός το οποίο διεύρυνε ακόμη περισσότερο το δημιουργικό πεδίο της μουσικής τους, χωρίς όμως να θυσιαστεί οτιδήποτε από την ακεραιότητά της. Κι ενώ το αποτέλεσμα της προσπάθειας των Igorrr μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση για τους μέσους ακροατές, ο Serre δεν μοιάζει να έχει πρόθεση ή διάθεση να μπερδέψει ή να ξενίσει οποιονδήποτε εξ' αυτών. "Με ενδιαφέρει να κάνω τη μουσική που αγαπάω και μόνο, χωρίς να διερωτώμαι αν ακούγεται πολύ περίπλοκη ή αν τοποθετείται μακριά από αυτό που αρέσει στον μέσο άνθρωπο. Θέλω να κάνω μουσική η οποία βγάζει νόημα στα δικά μου αυτιά, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις, μουσική που θυμίζει ένα μεγάλο πάρτυ με metalheads, electronic nerds, λάτρεις της κλασικής και της baroque μουσικής και αθίγγανους βιολιστές οι οποίοι μεθοκοπούν και όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να εξορύξουν ότι καλύτερο υπάρχει μέσα σε κάθε μουσικό είδος. Μπορεί όλο αυτό να αποτελεί πρόκληση κάποιες φορές, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός, μιας που η μουσική αυτή σε μένα ηχεί φυσιολογική, οπότε και μου είναι αδύνατο να αντιληφθώ τέτοιου είδους όρια." Παρ' όλα αυτά παραδέχεται πως ο Ηράκλειος άθλος που έχει θέσει στον εαυτό του δουλεύοντας πάνω στη δημιουργία του "Savage Sinusoid" είχε την αίσθηση του να προσπαθείς να κάνεις ζογκλερικά με ένα εκατομμύριο διαφορετικά μπαλάκια μονομιάς. "Όσο περισσότερο διεισδύεις σε κάθε μουσικό είδος, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι πόσο λίγα γνωρίζεις για αυτό."

Για να ολοκληρώσει το όραμα του "Savage Sinusoid" ως έναν δίσκο χωρίς samples, ο Serre επανένωσε τις δυνάμεις του με τους τραγουδιστές Laurent Lunoir και Laure Le Prunenec και συνεργάστηκε με πολύ περισσότερους μουσικούς, απ' ότι σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του. Παραμένοντας ο βασικός συνθέτης, ο Serre κατάφερε να υιοθετήσει μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση, μην αγνοώντας προτάσεις που του γίνονταν από το καλλιτεχνικό του περιβάλλον, διατηρώντας πάντα τη βασική του πρόθεση, που δεν ήταν άλλη από το να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο album. Ηλεκτρονικά στοιχεία, ακορντεόν, σαξόφωνο, σιτάρ, αρπίχορδο, μαντολίνο και έγχορδα παντρεύονται αρμονικά με τα ανελέητα blastbeats του Sylvain Bouvier, συμπαγή κιθαριστικά riffs, ντεθμεταλλάδικες κραυγές και καθηλωτικά οπερετικά φωνητικά, κι όσο χαοτικό κι αν αυτό φαντάζει, το στοιχείο που δεν εκλείπει ποτέ από το "Savage Sinusoid" είναι μια εγκάρδια και έμψυχη προσήλωση στο συναίσθημα. "Όταν πρόκειται για metal κραυγές και οπερετικά φωνητικά, δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Απλά συγκεντρώνομαι στο πως ηχούν και όχι στο τι λένε. Με ενδιαφέρει η γλώσσα της καρδιάς και όχι η γλώσσα του μυαλού." Ο τίτλος του album στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει τη φύση της μουσικής που περιέχεται σε αυτό. Το "Savage" (άγριο) στοιχείο δεν χρειάζεται καμία εξήγηση ενώ το "Sinusoid" που αποτελεί μια μαθηματική καμπύλη που περιγράφει μια ομαλή επαναλαμβανόμενη ταλάντωση, περιγράφει την πειραματική σκοπιμότητα της μουσικής. "Δεν πρόκειται για pop μουσική με εμπορικούς στόχους, είναι περισσότερο κάτι σαν έρευνα, μια μουσική εμπειρία. Εξετάζοντάς το μακροσκοπικά, στη μουσική των Igorrr, υπάρχουν παράλληλες συνιστώσες, οι οποίες μπορούν να ταυτιστούν με τη θεωρία των χορδών, η οποία ενοποιεί αντιφατικές επιστημονικές υποθέσεις σχετικά με το πως λειτουργεί το σύμπαν, αν φυσικά κάποιος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει σε αυτή τη πλευρά των πραγμάτων."

Όπως και σε κάθε άλλο album των Igorrr, οι λέξεις ποτέ δεν θα είναι αρκετές για να αιχμαλωτίσουν το δημιουργικό μεγαλείο του "Savage Sinusoid" και μόνο κατά την έκθεση σε αυτό, μπορεί κάποιος πραγματικά να το εκτιμήσει. Έχοντας εκπληρώσει το νεανικό του όνειρο για μουσική δίχως όρια, ο Serre ανταμείφθηκε, καταφέρνοντας τελικά να συγκεντρώσει μια λεγεώνα ομοϊδεατών, που αγκάλιασε εγκάρδια τη μουσική του. Όπως κάθε μουσικός εκεί έξω, ελπίζει πως η δημοτικότητα του θα αυξηθεί, κάτι το οποίο μοιάζει αναπόφευκτο από τη κυκλοφορία του "Savage Sinusoid" και μετά. "Η μουσική μου είναι πολύ προσωπική, και πάντα ενθουσιάζομαι όταν βλέπω ανθρώπους να την νιώθουν και να καταλαβαίνουν τι τελικά έχω δημιουργήσει. Το να κατακτήσω τον κόσμο με τρελές ιδέες όπως αυτές που συνέλαβα στο μικρό μου στούντιο, ήταν κάτι που ποτέ δεν περίμενα να συμβεί, και το να φτάνεις στην άλλη πλευρά του πλανήτη και συναντάς ανθρώπους που γνωρίζουν τα τραγούδια σου απ' έξω, είναι πραγματικά εξωπραγματικό."


www.igorrr.com | IgorrrBarrroque" target="_blank">www.facebook.com/IgorrrBarrroque | http://www.metalblade.com/us/artists/igorrr/

 

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ
Tο e-radio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.


Μουσική
Στέρνα Fringe Festival 2017 στα Υστέρνια Τήνου
ΤHΝΟΣ

Στέρνα Fringe Festival 2017 στα Υστέρνια Τήνου

28/7/2017 - 30/7/2017

Theodore: Καλοκαιρινή περιοδεία στα ελληνικά νησιά και άλλους προορισμούς

Theodore: Καλοκαιρινή περιοδεία στα ελληνικά νησιά και άλλους προορισμούς

20/7/2017 - 1/10/2017

Κώστας Μακεδόνας - Καλοκαιρινή περιοδεία 2017
ΧΙΟΣ

Κώστας Μακεδόνας - Καλοκαιρινή περιοδεία 2017

Αθήνα - Χίος - Ηράκλειο - Πάφος

Indie Ska / Reggae Live Parties με τους RadioSol!

Indie Ska / Reggae Live Parties με τους RadioSol!

13/7/2017 - 19/8/2017

Sweeney Todd – Ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ Στρητ
ΑΘΗΝΑ

Sweeney Todd – Ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ Στρητ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - 29/7/2017

2o Anemi Festival, στη Φολέγανδρο

2o Anemi Festival, στη Φολέγανδρο

27/7/2017 - 29/7/2017

Σαββέρια Μαργιολά: Καλοκαιρινή περιοδεία 2017

Σαββέρια Μαργιολά: Καλοκαιρινή περιοδεία 2017

17/6/2017 - 16/9/2017

Συναυλίες του Μιχαήλ Χόιπελ στην Κρήτη

Συναυλίες του Μιχαήλ Χόιπελ στην Κρήτη

30/7/2017 - 5/8/2017

Wim Mertens Ensemble Live
ΑΘΗΝΑ

Wim Mertens Ensemble Live

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - 30/7/2017

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου 2017
ΧΙΟΣ

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου 2017

31/7/2017 - 7/8/2017

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2017

20/7/2017 - 29/8/2017

Η Συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος – Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Συνάντηση: Σταύρος Ξαρχάκος – Αλκηστις Πρωτοψάλτη

24/6/2017 - 8/9/2017

Στη σκιά των βράχων 2017
ΑΘΗΝΑ

Στη σκιά των βράχων 2017

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη - 7/6/2017 - 16/9/2017

ΜΠΑΝΤΑ – ρισμένοι: «… και με τη Νίκη!»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΠΑΝΤΑ – ρισμένοι: «… και με τη Νίκη!»

Βασιλικό Θέατρο - 19/7/2017 - 1/9/2017

Sistema Europe Youth Orchestra, ζωντανά στο Ηρώδειο
ΑΘΗΝΑ

Sistema Europe Youth Orchestra, ζωντανά στο Ηρώδειο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - 1/8/2017

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

1/8/2017 - 9/8/2017

12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
ΑΙΓΙΝΑ

12ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

2/8/2017 - 27/8/2017

Πάνος Μουζουράκης and the Mouzicians Live
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πάνος Μουζουράκης and the Mouzicians Live

Θέατρο Τεχνόπολις - 2/8/2017

Μελίνα Ασλανίδου Live
ΝΑΥΠΛΙΟ

Μελίνα Ασλανίδου Live

3/8/2017

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης Live!
ΑΘΗΝΑ

Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης Live!

5/8/2017


Τσακώθηκε με την μητέρα της, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα και κλείδωσε τις πόρτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσακώθηκε με την μητέρα της, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα και κλείδωσε τις πόρτες

Παρ' ολίγον τραγωδία στην Πάτρα 

Μυστήριο με πτώμα γυναίκας στην παραλία της Γλυφάδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μυστήριο με πτώμα γυναίκας στην παραλία της Γλυφάδας

Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 60-65 ετών 

Δικαιώθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δικαιώθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 

Μεγάλη φωτιά στην Λάρισα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεγάλη φωτιά στην Λάρισα

Σε περιοχή με ελαιώνες 

Θέμα ωρών η χαλάρωση των capital controls

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θέμα ωρών η χαλάρωση των capital controls

Τα μέτρα για τους ιδιώτες 

Οκτώ χρόνια κάθειρξης στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για τις μίζες της Siemens

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οκτώ χρόνια κάθειρξης στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για τις μίζες της Siemens

Με αναστολή 

Πόσα λεφτά κέρδισε το δημόσιο από την συναυλία Ρέμου - Ramazzotti;

VIRAL
Πόσα λεφτά κέρδισε το δημόσιο από την συναυλία Ρέμου - Ramazzotti;

Από τον συνολικό τζίρο του 1,6 εκατ. ευρώ 

Ανακαλείται νοθευμένο βούτυρο αγελάδος από τον ΕΦΕΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακαλείται νοθευμένο βούτυρο αγελάδος από τον ΕΦΕΤ

Kαλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν 

Κρήτη: Τέλος οι Βρετανοί τουρίστες που πίνουν, μεθούν και προκαλούν καυγάδες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρήτη: Τέλος οι Βρετανοί τουρίστες που πίνουν, μεθούν και προκαλούν καυγάδες

Η «ιστορική» απόφαση των ξενοδόχων 

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε γυναίκα με το μωρό της επειδή ήταν πρόσφυγες!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγός λεωφορείου κατέβασε γυναίκα με το μωρό της επειδή ήταν πρόσφυγες!

Απίστευτη καταγγελία 


About E-Radio E-RADIO™ is the first and the leading hellenic radio portal, a daily destination for all greek online radios presented geographically and thematically.
E-RADIO™ Newsfeed is a quality option for greek daily news and entertainment.
It also features a wide range of services and resources for radio professionals, such as streaming services and radio guide and for the greek community, such as newsletter and radio ratings.