E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίσημη έρευνα: Πώς επηρέασε το Surviror την σeξουαλική ζωή των Ελλήνων

Από το Ανδρολογικό Ινστιτούτου Ελλάδος

Επίσημη έρευνα: Πώς επηρέασε το Surviror την σeξουαλική ζωή των Ελλήνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τηλεοπτικός νικητής της χρονιάς. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα που σάρωσε σε τηλεθέαση, σχόλια, ενδιαφέρον. Κατάφερε και κράτησε τα νούμερα του ψηλά, δημιούργησε μια τηλεοπτική μανία, και έκανε τους Έλληνες να συμμετέχουν μέσω των social media με αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ελληνικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο δείχνοντας αντανακλαστικά, έκανε μια έρευνα με το πόσο επηρέασε την σeξουαλική ζωή των Ελλήνων, η μετάδοση του Surviror. 

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο, συμμετείχαν 1.000 άνδρες ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, που επισκέφθηκαν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

Διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ εκείνων που έβλεπαν το παιχνίδι, οκτώ στους δέκα διπλασίασαν τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Μεταξύ εκείνων που δεν το έβλεπαν, η συχνότητα των επαφών παρέμεινε σταθερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξηγεί:

«Ενώ θα περίμενε κανείς η καθήλωση στην οθόνη να μειώνει το σεξουαλικό ενδιαφέρον των ανδρών, στην έρευνά μας φάνηκε το αντίθετο».

Όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης: «Η αγχολυτική ιδιότητα του παιχνιδιού, η αγωνία για τον νικητή, το κλισέ ότι οι άνδρες είναι οι κυνηγοί και οι γυναίκες τα θηράματα, η απουσία βαθύτερων σκέψεων, όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι στο παιχνίδι το σεξ ήταν ο μέγας απών και άνδρες και γυναίκες αγωνίζονταν για ένα πιάτο φαγητό, ξεχνώντας την σεξουαλική τους ταυτότητα σε ένα παραδεισένιο σκηνικό, ξυπνούσαν πρωτόγονα ένστικτα, που συνήθως κοιμούνται όταν βλέπεις στις ειδήσεις νέα μέτρα και λιτότητα…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παραδεισένιο τοπίο του νησιού, οι μάχες και τα γυμνασμένα κορμιά των παιχτών, μείωσαν το άγχος των Ελλήνων, τουλάχιστον για τις ώρες που μεταδίδονταν η εκπομπή. Εκείνες τις ώρες ήταν και οι πιο ενεργές σeξουαλικά για τους Έλληνες αυτούς τους τελευταίους μήνες. 

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναλύει τους δέκα λόγους, για τους οποίους το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι έβγαλε στην επιφάνεια «υπόγεια» ένστικτα και διπλασίασε τις ερωτικές συνευρέσεις των τηλεθεατών του. Μάλιστα τους διαχωρίζει σε πέντε βιολογικούς και σε πέντε ψυχολογικούς λόγους.

  1. Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία οι άνθρωποι επιβιώνουν από τρία βασικά ένστικτα, την πείνα, τον φόβο και το σεξ. Με την τροφή διατηρούνται στη ζωή. Με τον φόβο συνεχίζουν τη ζωή και με το σεξ αναπαράγουν τη ζωή.
  2. Ο νικητής τα παίρνει όλα, άρα επιβιώνει σε ένα σύστημα που έπρεπε να προσπαθήσει για να εξασφαλίσει τη τροφή του και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες – δεύτερος νόμος του Δαρβίνου.
  3. Η νίκη θέλει στρατηγικές συνεργασίας, ενότητα και αλληλεγγύη, έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος… Τα άτομα έγιναν ομάδες για να επιβιώσουν, κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος σε μια κοινωνία με θεσμούς και κανόνες.
  4. Η αγωνία της επιβίωσης σε κάνει πιο ευφυή.Από την εποχή των πρωτόγονων τροφοσυλλεκτών προγόνων μας, μέχρι τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή τροφής, χρειάζεται πάντα οργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών.
  5. Η τροφή είναι μια αμοιβή. Αλλά «ουκ επ’ άρτον ζήσεται άνθρωπος» λέει η λαϊκή σοφία, γι’ αυτό και ο βίος του ανθρώπου πρέπει να είναι ηδονικός. Και η μεγαλύτερη, ίσως, ηδονή της ζωής είναι ο έρωτας, γι’ αυτό και μοιράζεται ισότιμα σε έχοντες και μη.
  6. Ζούμε μια εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα γίνεται σχεδόν αληθινή. Τα θεάματα στην τηλεόραση, η διαδικτυακή επικοινωνία, μας κρατούν συνδεδεμένους έτσι, που να ταυτιζόμαστε με αυτό που βλέπουμε, να το αντιγράφουμε και να το θέλουμε. Είμαστε, πλέον, αυτό που βλέπουμε και θέλουμε.
  7. Έχουν γίνει πειράματα όπου ο παρατηρητής μιας έντονης σκηνής νιώθει έρωτα για τον ήρωα της σκηνής αυτής, χωρίς ο ήρωας να είναι απαραίτητα ο ομορφότερος, η ομορφότερη…
  8. Η ταύτιση με τον μονομάχο, το πλήθος στην αρένα που τον αποθεώνει ή τον καταδικάζει, οι καλοί και οι κακοί ήρωές μας, είναι δυο πλευρές της ανθρώπινης φύσης, που με σχεδόν μαγικό τρόπο οικειοποιούμαστε. Στο θέατρο, στη λογοτεχνία, στο σινεμά, στην τηλεόραση αλλά και στο διαδίκτυο ταυτιζόμαστε με τους ήρωες που κουβαλάμε μέσα μας, ήδη, σαν είδωλα αυτών που βλέπουμε στη σκηνή.
  9. Η αθωότητα ενός παιχνιδιού που δεν είχε βία και σεξ απενοχοποιεί ακόμη και την πορνογραφική μας διάθεση να θαυμάζουμε ερωτικά τα γυμνά μαυρισμένα σώματατων πρωταγωνιστών και να λειτουργούμε σαν πρωτόπλαστοι στον Παράδεισο.
  10. Το να βλέπουμε ένα εξωτικό σκηνικό, μας απομακρύνει από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα δίνει μαθήματα επιβίωσης, πως δεν υπάρχει γεύμα δωρεάν σε αυτή τη ζωή και πως ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για να το κερδίσει.

Συμπερασματικά, ο συνδυασμός της αγωνίας για τη νίκη και την τροφή με την απαραίτητη χαλαρότητα, όμως – αφού η ζωή έγινε παιχνίδι και το παιχνίδι επιβίωση – δημιούργησε μια χαλαρή ψυχική διάθεση, που είναι προϋπόθεση για τις ορμόνες της επιθυμίας και τις ηδονές της σεξουαλικής ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός είναι πηγή δυστυχίας στον έρωτα και σε πολλά άλλα, αλλά και πως, όσο πιο κοντά στη φύση είμαστε, τόσο πιο φυσικοί γινόμαστε και στην ερωτική μας ζωή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Ας ελπίσουμε το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του Surviror 2, να παραμείνουν οι ευεργετικές ιδιότητες που έφερε το τηλεοπτικό πρόγραμμα στη ζωή των Ελλήνων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Πριν 10 ώρες

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν 10 ώρες

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν 10 ώρες

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν 10 ώρες

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Χτες

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Προχτές

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.