E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Three Times Rebel, της Marina Mascarell

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Three Times Rebel, της Marina Mascarell
Robert Benschop
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ημερομηνίες: από 22/7/2017 έως 23/7/2017
ΙΟΥΛ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Διάρκεια: 60 λεπτά

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Κεντρική Σκηνή, Καλαμάτα
22/7 στις 22:00 & 23/7 στις 20:30

15€ κανονικό και 12€ μειωμένο

πληροφορίες

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μας συστήνει την Ισπανο-ολλανδή χορογράφο Μαρίνα Μασκαρέλ, η οποία κέρδισε το σημαντικό βραβείο χορού BNG Bank 2015 ως ανερχόμενο ταλέντο και πρόσφατα υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Nederlandse Dansdagen.


Το έργο Three Times Rebel, το οποίο θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (22 & 23 Ιουλίου) διερευνά τις απαρχές της ανισότητας των φύλων και τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν οι σχετικές αντιλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία. Εδώ η Μασκαρέλ καταδύεται στα βάθη του συστήματος που έθρεψε τις σύγχρονες προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη συμβολική βία, τον τρόπο που κληρονομείται και κατασκευάζεται το φύλο.

Το ούτως ή άλλως σοκαριστικό «Grab ’em by the pussy» [του πλανητάρχη] δεν έχει ξανακουστεί τόσο απειλητικά όσο στο Three Times Rebel. Μια σφοδρή, σχεδόν ακτιβιστική παράσταση, όπου κάθε σωματική επαφή είναι και άβολη και ενοχλητική. Theaterkrant.nl



Σύλληψη, Σκηνοθεσία Marina Mascarell
Χορογραφία Marina Mascarell & χορευτές
Βοηθός χορογράφων David Essing
Μουσική σύνθεση, Eρμηνεία επί σκηνής Yamila Ríos
Κοστούμια Daphna Munz
Σκηνικά Ludmila Rodrigues
Φωτισμοί Loes Schakenbos
Καλλιτεχνική έρευνα Marthe Koetsier

Ερμηνεύουν Nina Botkay, Maud de la Purification, Filippo Domini, Eli Cohen,
Chen-Wei Lee

Συμπαραγωγή: Korzo productions, Nederlands Dans Theater, Dance Forum Taipei, Mercat de les Flors. Με την υποστήριξη της Κοινότητας της Χάγης, του Performing Arts Fund NL και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ταϊβάν. Πρεμιέρα: 27, 28, 29.1.2017, Φεστιβάλ CaDance, θέατρο Korzo, Χάγη

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα


Η ισπανίδα χορογράφος Μαρίνα Μασκαρέλ γεννήθηκε το 1980. Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού Nederlands Dans Theater II, Cedar Lake Contemporary Ballet και Nederlands Dans Theater I. Σπούδασε παιδαγωγική του χορού και πήρε μάστερ στις παραστατικές τέχνες. Από το 2011 εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος. Έχει δημιουργήσει για τις ομάδες: Όπερας του Γαίτεμποργ στη Σουηδία, Νederlands Dans Theater I (UpComing Choreographers) στη Χάγη, Scapino Ballet (Tools) στο Ρόττερνταμ, Dance Forum στην Ταϊπέι, Ballet Junior της Γενεύης και Skånes Dansteater στο Μάλμε της Σουηδίας. Είναι χορογράφος in resident στο Θέατρο Korzo της Χάγης.

Η ισπανίδα μουσικός, περφόρμερ, συνθέτις και καλλιτέχνις ήχου Γιαμίλα Ρίος ζει στην Ολλανδία. Ασχολείται με τη δημιουργία ακουστικών χώρων. Έχει εργαστεί σε διαφορετικά πρότζεκτ, πειραματιζόμενη με τη χρήση live ηλεκτρονικών και παραδοσιακών οργάνων. Από το 2014 συνεργάζεται με τη Μαρίνα Μασκαρέλ. Έχει μπάτσελορ και μάστερ Ηχολογίας από το Βασιλικό Ωδείο Χάγης.

Η σχεδιάστρια κοστουμιών Ντάφνα Μουντς γεννήθηκε το 1983. Δημιουργεί στην τομή του θεατρικού κοστουμιού με την τέχνη και τον κόσμο της μόδας intersection of costume, art and fashion. Μεγάλωσε μεταξύ του Μανχάτταν και του Τελ Αβίβ, και ζει στο Βερολίνο. Έχει δημιουργήσει σκηνικά και κοστούμια για χορό, θέατρο, κινηματογράφο, μουσικά βίντεο και σχεδιαστές μόδας. Σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών Μπεζαλέλ της Ιερουσαλήμ, και δούλεψε στην πλατφόρμα τέχνης Circle 1 στο Βερολίνο. Το 2015 μπήκε στο χώρο των e-υφασμάτων.

Η σκηνογράφος Λουντμίλα Ροντρίγες γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1979. Πήρε δίπλωμα αρχιτέκτονα-πολεοδόμου από το Πανεπιστήμιο του Ρίο (2006) και πτυχίο τεχνών από τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών στη Χάγη (2013). Έχει διδάξει ιστορία της τέχνης και έχει δουλέψει ως καλλιτεχνική εμψυχώτρια στη ΜΚΟ Galpão Aplauso στο Ρίο (2007-2009). Έχει ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική, το χορό και τις πολεμικές τέχνες. Από το 2009, ζει στη Χάγη, όπου εργάζεται ως ανεξάρτητη σκηνογράφος και γραφίστρια. Μέλος της ομάδας CLOUD Danslab.

Η σχεδιάστρια φωτισμών Λους Σάκενμπος (γενν. 1973) ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ως υπεύθυνη σκηνής για τα Nederlands Dans Theater 1 και 3 (1996-2004). Από τα πιο γνωστά θέατρα με τα οποία έχει συνεργαστεί: Κέντρο Τεχνών Σαϊτάμα, Όπερα Γκαρνιέ στο Παρίσι, Λίνκολν Σέντερ, Όπερα του Σύδνεϋ, Όπερα του Άμστερνταμ και Korzo της Χάγης. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο σχεδιασμό φωτισμών και στην τεχνική παραγωγή για ομάδες σύγχρονου χορού.

Η χορεύτρια Νίνα Μπότκαϋ γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1986. Αρχικά μελέτησε μπαλέτο στο Ρίο και μετά στο Μάνχαϊμ. Το 2002 έγινε μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού DeAnima. Το 2004 μπήκε στο δυναμικό του Nederlands Dans Theater II και το 2008 στο Nederlands Dans Theater I. Από το 2010 συνεργάζεται ως ανεξάρτητη χορεύτρια με πλήθος χορογράφους. Διδάσκει σύγχρονο χορό, έχει κάνει τα σκηνικά και έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα χορού.

Η χορεύτρια Μωντ ντε λα Πουριφικασιόν γεννήθηκε το 1983 στη Τουλούζη. Σπούδασε χορό στο Εθνικό Ωδείο. Έχει χορέψει με το Εθνικό Μπαλέτο της Μασσαλίας, το Μπαλέτο του Καπιτωλίου της Τουλούζης και το Nederlands Dans Theater II. Έχει συνεργαστεί με τη Σίντρα Μπελ, τον Χιροάκι Ουμέντα και με τον Ρομπέρτο Τσαππαλά.

Ο χορευτής Φιλίππο Ντόμινι γεννήθηκε στην Έννα της Σικελίας το 1993. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει μαθήματα MoDem/codici gestuali compagnia Ζappalà danza και από τον Μάρτιο του 2015 άρχισε να δουλεύει με την Ομάδα του Ρομπέρτο Τσαππαλά.

Η χορεύτρια Έλι Κοέν γεννήθηκε στην Ισπανία το 1990 και μεγάλωσε στο Ισραήλ. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών Μπουστάν στη Νανάνια, έκανε το πρόγραμμα χορού στο Κιμπούτς Γκα’ατ’ον, και μπήκε στο δυναμικό της ομάδας σύγχρονου χορού Kibbutz Contemporary Dance Company 2. Από το 2013 ζει στο Βερολίνο.

Η Τσεν Ουέι-Λι γεννήθηκε το 1985 στην Ταϊβάν. Σπουδάστρια ακόμα μπήκε στο δυναμικό της Ομάδας χορού Μπατσέβα και στο νεανικό Σύνολο Μπατσέβα. Η Τσεν Ουέι υπήρξε μέλος της ομάδας χορού Όπερας του Γαίτεμποργ για μία καλλιτεχνική περίοδο. Διδάσκει Gaga στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ταϊπέι.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.