E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιά είναι η χώρα που πουλάει νόμιμα μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς;

Και όμως δεν πρόκειται για την Ολλανδία

Ποιά είναι η χώρα που πουλάει νόμιμα μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χώρα της Νότιας Αμερικής φαίνεται ότι πρόσφατα νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς και πλέον οι κάτοικοι της μπορούν να την αγοράζουν από τα φαρμακεία στην τιμή του 1,30 δολαρίων, ανά γραμμάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να καταφέρει η Ουρουγουάη να εφαρμόσει το ερασιτεχνικό εμπόριο αυτής της ουσίας μετά από τη νομιμοποίηση της και πλέον, όποιος θέλει μπορεί να τη βρει στα φαρμακεία της.

Η βιομηχανία μαριχουάνας αυτής της μικρής χώρας ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται κάθε πτυχή των πωλήσεων των σπόρων της. 

Η κάνναβη πωλείται για περίπου 1,30 δολάρια ανά γραμμάριο, και μιας και είναι τόσο φτηνή, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη μαύρη αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τουρίστες όμως δε θα πρέπει να ενθουσιάζονται και πολύ καθώς οι πωλήσεις θα περιορίζονται στους κατοίκους. Όσο για τους αγοραστές της μαριχουάνας θα πρέπει να είναι από 18 ετών και άνω και να εγγραφούν στο Κυβερνητικό Ινστιτούτο για τη Ρύθμιση και τον Έλεγχο της Κάνναβης (IRCCA).

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 5.000 κάτοικοι της Ουρουγουάης έχουν εγγραφεί στο εν λόγω σύστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ίδιος ο οργανισμός στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι εγγεγραμμένοι χρήστες πηγαίνουν να αγοράσουν κάνναβη, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σαρώνονται, αποκαλύπτοντας την ποσότητα που έχουν αγοράσει από την τελευταία φορά που επισκέφθηκαν ένα από τα 16 φαρμακεία που πωλούν αυτήν την ουσία στη χώρα. Ο κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει μέχρι 40 γραμμάρια μαριχουάνας το μήνα.

Η κυβέρνηση επέτρεψε σε δύο εταιρείες να καλλιεργήσουν κάνναβη και ο κόσμος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έναν από τους δύο τύπους που διατίθενται προς πώληση και ονομάζονται Alpha 1, ένα Indica, και Beta 1, ένα Sativa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε τύπος μαριχουάνας έχει μόνο 2% τετραϋδροκανναβινόλη (THC), το ενεργό συστατικό που παίρνει τους χρήστες ψηλά.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, José Mujica από τη στιγμή της νομιμοποίησης της κάνναβης, αποτελεί έναν φιλελεύθερο ηγέτη για το κράτος του, ενώ κάποτε ήταν αρχηγός ανταρτών. Επίσης, παλαιότερα προώθησε την αποποινικοποίηση της άμβλωσης, αλλά και τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου.

Όπως η κυβέρνηση δήλωσε μετά την ψήφιση αυτής της νομοθεσίας, σκοπός της δεν είναι να δημιουργήσει μια βιομηχανία ναρκοτουρισμού, ενώ ο νόμος απαγορεύει τη σήμανση ή τη διαφήμιση της κάνναβης. Η Ουρουγουάη ήταν επίσης επιφυλακτική για τους ανθρώπους που παίρνουν αυτήν την ουσία από γειτονικές χώρες, γι 'αυτό και θέσπισε αυστηρές απαιτήσεις εγγραφής για την αγορά της.

Ορισμένα κράτη στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κολομβία και την Τζαμάικα έχουν περιορίσει τους νόμους για τη χρήση της μαριχουάνας, αλλά κανένα ως τώρα δεν είναι τόσο ανοιχτό σε αυτήν, όσο το νέο εμπόριο κάνναβης που γίνεται στην Ουρουγουάη.

Κράτη όπως το Κολοράντο, η Αλάσκα, η Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, η Νεβάδα, το Μαίην και η Μασαχουσέτη έχουν εγκρίνει νόμους για την υποστήριξη της για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όμως κάποια από αυτά τους ακολουθούν περισσότερο από ότι συμβαίνει με άλλα.

Ο Καναδάς εργάζεται επί του παρόντος για τη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2018, η Κολομβία νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού έκρινε νόμιμη την καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση, ενώ η Τζαμάικα αποποινικοποίησε την κατοχή της και επιτρέπει τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας, αλλά και τη χρήση της για θρησκευτικούς λόγους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντιλέτα Λεότα: Πήγε στη δουλειά με το εσώρουχο σε κοινή θέα

Πριν 9 ώρες

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε η Ιταλίδα αθλητικογράφος στο Instragram

Δημήτρης Κόκοτας: Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα ‑ Υπέστη έμφραγμα, ανακοπή και ανατάχθηκε

Πριν 9 ώρες

Ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και ενημέρωσε τους συνεργάτες του

Αγρια επίθεση στον Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο

Πριν 9 ώρες

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δύο μαυροφορεμένοι άνδρες

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 9 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 9 ώρες

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Χτες

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.