E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΕΛΛΑΔΑ
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα - Δυο νεκροί και 120 τραυματίες

Ο πολιτικός κόσμος δηλώνει την συμπαράστασή του στην Κω

Σύσσωμος ο πολιτικός χώρος εξέφρασε τα συλληπητήρια του για τους νεκρούς και τις ευχές του για ανάρρωση στους τραυματίες

Ο πολιτικός κόσμος δηλώνει την συμπαράστασή του στην Κω
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων στον ισχυρό σεισμό της Κω. Σύσσωμος ο πολιτικός χώρος εξέφρασε τα συλληπητήρια του για τους νεκρούς και τις ευχές του για ανάρρωση στους τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση και του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Κυρίτση ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, βεβαίως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στη διάθεση των αρμόδιων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει πλήρης έλεγχος της κατάστασης, υπάρχει ψυχραιμία, υπάρχει μια κανονικότητα. Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, το σύνολο των υποδομών άντεξε, δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς Νίκο Τόσκα, Χρήστο Σπίρτζη και Νεκτάριο Σαντορινιό, που έσπευσαν στην Κω στις 05:15, ξεκινώντας από την Ελευσίνα στις 04:15 και έκαναν αμέσως αυτοψία.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε, εκ μέρους της κυβέρνησης, τη θλίψη για τον θάνατο των δύο ανθρώπων και ευχήθηκε "περαστικά" στους τραυματίες. Υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επαφή και με τους 3 υπουργούς, ενημερώνεται από τις 4 το πρωί και έχει πλήρη εποπτεία της κατάστασης.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για τη διαχείριση της κατάστασης και ανακοίνωσε ότι το απόγευμα θα φθάσει στο νησί κλιμάκιο λιμενολόγων, από το υπουργείο Υποδομών, για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στο λιμάνι όπου παρουσιάζονται και οι κύριες ζημιές από τον σεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για το πώς θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι του νησιού, είπε ότι γίνεται καταγραφή των ζημιών και στη συνέχεια, εφόσον υπάρχουν ζημιές σε ιδιώτες και υπάρξει ανάγκη για αποζημιώσεις, αυτές θα δοθούν. Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν κτίρια ιδιωτών που έχουν υποστεί ζημιές (με εξαίρεση το μπαρ που κατέρρευσε).

"Απόλυτα διαχειρίσιμη" χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κω ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος μετέβη στο νησί λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών, που σημειώθηκε στις 01:32, επισήμανε ότι ήδη «η ζωή και η κανονικότητα στο νησί αποκαθίστανται πλήρως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει. Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αποκαθίσταται ήδη η κανονικότητα. Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό. Και οι τουρίστες. Δεν υπάρχει πανικός» διαβεβαίωσε.

Σε συνεχή επαφή με τους φορείς της Κω βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτύπωμα της σεισμικής δραστηριότητας στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι με τους οποίους ήλθε σε επικοινωνία η κ. Κουντουρά και στο επόμενο διάστημα θα έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις συνέπειες του σεισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα της σεισμικής δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η τουριστική κίνηση στο νησί γίνεται μέσω των αεροπορικών συνδέσεων σε ποσοστό 90%.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό".

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην Κω. Στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στους τραυματίες και σε όλους όσοι επλήγησαν από το σεισμό.

Απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επουλωθούν άμεσα οι πληγές. Ήδη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της σημερινής συζήτησης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση και στο Twitter:

«Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει σήμερα στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά, αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» προσθέτει ο Στ. Θεοδωράκης.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της,για τον θάνατο των δυο συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Καλούμε την κυβέρνηση να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα.

Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Κω, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης επικοινώνησε με τον Δήμαρχο του νησιού Γ.Κυρίτση προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση του αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού θέλω να εκφράσω την βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο των δύο ανθρώπων στην Κω εξαιτίας του σεισμού και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Επικοινώνησα με το Δήμαρχο του νησιού Γ.Κυρίτση προκειμένου να έχω μία σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί. Του εξέφρασα τη συμπαράσταση αλλά και τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο νησί και στους κατοίκους του που περνάνε μία σοβαρή δοκιμασία.

Θα είμαστε δίπλα τους με όσα μέσα διαθέτουμε προκειμένου να υπάρξει μία αποτελεσματική διαχείριση αυτής της έκτακτης κατάστασης.

Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω την πολιτεία να στηρίξει άμεσα και ουσιαστικά το δύσκολο έργο του Δήμου καθώς η κατάσταση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποντίκι με έξι πόδια δημιουργήθηκε στο εργαστήριο – Τι αποκαλύπτει για την ανθρώπινη ανατομία

Ελλάδα Σήμερα

Έμβρυο με δύο επιπλέον πόδια στη θέση των γεννητικών οργάνων αποκαλύπτει τον ρόλο ενός γονιδίου στην εμβρυακή ανάπτυξη.

Μάνος Δασκαλάκης: Η αντίδρασή του μετά την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ελλάδα Σήμερα

Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια της Εγνατίας

Ελλάδα Σήμερα

Έως και 90% αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία οδό - Μειώνονται σε δύο σταθμούς

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

Ελλάδα Σήμερα

Εμφανώς εκνευρισμένη απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Ελλάδα Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Ελλάδα Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές ρεύματος του Απριλίου

Ελλάδα Σήμερα

Mέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα νέα πράσινα τιμολόγια

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Ελλάδα Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Ελλάδα Σήμερα

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Ελλάδα Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Ελλάδα Σήμερα

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

par: 38
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.