E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η τραγική ιστορία της πεντάχρονης που έγινε η νεαρότερη μητέρα στην ιστορία

Το μοναδικό περιστατικό στα ιατρικά χρονικά

Η τραγική ιστορία της πεντάχρονης που έγινε η νεαρότερη μητέρα στην ιστορία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το 1933, η Λίνα Μεντίνα γεννήθηκε στο Τικράπο του Περού. Στην ηλικία των πέντε ετών, η Λίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς της, οι οποίοι παραπονέθηκαν για υπερβολική ανάπτυξη. Οι γονείς του κοριτσιού σκέφτηκαν αρχικά ότι η κόρη τους πάσχει από τεράστιο όγκο στην κοιλιά, αλλά μετά από εξέταση από γιατρούς στο Πίσκο του Περού, ανακάλυψαν ότι ήταν επτάμηνη έγκυος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γκεράρντο Λοζάντα έγινε ο θεράπων ιατρός της Λίνα, αναλαμβάνοντας πλήρως την υπόθεση. Ο Δρ. Λοζάντα μετέφετε τη Λίνα σε ένα πιο προηγμένο νοσοκομείο στη Λίμα για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση της εγκυμοσύνης. Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε. Η Λίνα γεννήθηκε με μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται "πρόωρη εφηβεία". Η πρώιμη εφηβεία είναι βασικά η πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης. Τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να βιώνουν την εφηβεία γύρω στην ηλικία των δέκα (τα αγόρια συνήθως ξεκινούν λίγο αργότερα, γύρω στις ηλικίες 11 ή 12). Η Λίνα είχε βιώσει τον πρώτο της εμμηνορροϊκό κύκλο σε ηλικία δυόμισι ή τρία. Είχε αναπτύξει πλήρως το στήθος μέχρι την ηλικία των τεσσάρων. Μέσα σε πέντε χρόνια, το σώμα της εμφάνισε πυελική διεύρυνση και προχωρημένη ωρίμανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίνα Μεντίνα έγινε επίσημα η νεότερη επιβεβαιωμένη μητέρα στο ιατρικό ιστορικό, ηλικίας πέντε, επτά μηνών και 21 ημερών. Γέννησε ένα αγόρι με καισαρική τομή στις 14 Μαΐου 1939, που απαιτούσε η μικρή της λεκάνη. Το βρέφος, ζύγιζε 2.700 γραμμάρια, ήταν καλά διαμορφωμένο, σε καλή υγεία και ονομάστηκε Γκεράρντο μετά από τον γιατρό που τον παρέδωσε. Το παιδί και η μητέρα ήταν σε θέση να εγκαταλείψουν την κλινική μετά από λίγες μέρες.

Όπως αναμενόταν, η σεξουαλική κακοποίηση εξετάστηκε αμέσως ως ενδεχόμενο. Ο πατέρας της Λίνα συνελήφθη με την υποψία βιασμού και αιμομιξίας. Απελευθερώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Η Λίνα Μεντίνα ποτέ δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού της ή τις περιστάσεις που οδήγησαν στην εγκυμοσύνη της. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 1955 που αναθεωρεί την υπόθεση: "Κάποιοι έχουν επισημάνει ότι υπήρξαν συχνές εορταστικές εκδηλώσεις που γιορτάστηκαν από τους Ινδιάνους στα χωριά των Άνδεων που γεννήθηκε η Λίνα. Αυτά συχνά έληξαν σε οργίες όπου ο βιασμός δεν ήταν ασυνήθιστος ".

Κατά τη διάρκεια των ετών, πολλοί άνθρωποι χαρακτήρισαν την ιστορία της μια πλήρη φάρσα, ωστόσο, αρκετοί γιατροί κατά τη διάρκεια των ετών το επιβεβαίωσαν με βάση βιοψίες, ακτίνες Χ του εμβρυϊκού σκελετού in utero και φωτογραφίες που τραβούσαν οι γιατροί που τη φροντίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γκεράρντο μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η Μεντίνα ήταν η αδελφή του, αλλά ανακάλυψε στην ηλικία των 10 ότι ήταν η μητέρα του. Ήταν καλά στην υγεία του μέχρι το 1979, όταν πέθανε από ασθένεια μυελού των οστών σε ηλικία 40 ετών. Στην νεαρή ηλικία, η Μεντίνα εργάστηκε ως γραμματέας στην κλινική του Λοζάντα, ο οποίος την στήριξε ενώ ανέλαβε και την εκπαίδευση του γιου της.

Η Μεντίνα παντρεύτηκε αργότερα το 1972 έκανε ένα δεύτερο γιο, 33 χρόνια μετά την πρώτη της γέννα. Η Λίνα Μεντίνα πέθανε στο Περού το 2015 και αρνούνταν να δώσει συνεντεύξεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 10 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 10 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 10 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.