E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναυλίες κλασικής μουσικής στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Η Λίμνη των Ήχων: Παραμύθια και Μαγεία

Συναυλίες κλασικής μουσικής στη Λίμνη Βουλιαγμένης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Λίμνη Βουλιαγμένης
Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη 166 71, Tηλέφωνο: 21 0896 2237
Ημερομηνία: 07/09/2017
ΣΕΠΤ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ωρα προσέλευσης: 21.00

από 30Ε

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
πληροφορίες

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, ο προορισμός της Αττικής φύσης με παγκόσμια αναγνώριση, παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη νέα σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.


Η πρώτη συναυλία της σειράς, με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Anna Fedorova.

Η συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία», εμπνευσμένη από το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ιστορίας της Λίμνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίμνης Βουλιαγμένης, Γιώργος Χόρτης, με αφορμή την νέα αυτή πρωτοβουλία της Λίμνης, ανέφερε: «Η Λίμνη Βουλιαγμένης με το νέο αυτό εγχείρημα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε χώρο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή των νοτίων προαστίων, αλλά και συνολικά της Αθήνας, και να προσφέρει ψυχαγωγία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων μουσικών από όλο τον κόσμο».

Ο Διονύσης Γραμμένος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των σειράς συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», δήλωσε:
«Η πρώτη μου επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης γέννησε μέσα μου εικόνες ενός παραμυθένιου κόσμου.
Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τον επιβλητικό βράχο που καθρεπτίζεται στα νερά της Λίμνης, ξύπνησε στη φαντασία μου τους ήχους μιας ορχήστρας με μουσική εμπνευσμένη από παραμύθια και μουσικούς ήρωες. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην πρώτη αυτή συναυλία της σειράς, καθώς και ιδιαίτερη τιμή για τη σύμπραξή μας με την πολυβραβευμένη πιανίστα Anna Fedorova, στην πρώτη της εμφάνιση για το αθηναϊκό κοινό».

Η διεθνούς φήμης σολίστ, Anna Fedorova, σε μήνυμά της σημείωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσκληση να συμμετάσχω στην εναρκτήρια συναυλία της σειράς ”Η Λίμνη των Ήχων”. Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, για την ομορφιά, τη ζεστασιά της, τους υπέροχους ανθρώπους και τη μοναδική ατμόσφαιρά της και ανυπομονώ για την εμφάνισή μου αυτή στη Λίμνη Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου. Θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο για την νέα αυτή σειρά συναυλιών, για την μεγάλη επιτυχία της οποίας είμαι απολύτως βέβαιη».

Τη σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων» στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πληροφορίες για τους συντελεστές:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διονύσης Γραμμένος

Ο Κερκυραίος διευθυντής ορχήστρας και σόλο κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Η πρώτη του μεγάλη διεθνής επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2008, όταν κέρδισε τον τίτλο του «Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς» από την EBU, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης στην τελετή έναρξης του Wiener Festwochen, μπροστά σε κοινό 50.000 θεατών και σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση σε περισσότερες από 20 χώρες. Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου που έλαβε αυτό τον τίτλο.

Το 2013, έλαβε το βραβείο «Rising Star» της ECHO ενώ πρόσφατα ήταν ο πρώτος Έλληνας διευθυντής ορχήστρας που κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αspen Music Festival της Αμερικής. Ο Διονύσης Γραμμένος εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, Berliner Philharmoniker, Amsterdam Concertgebouw, Barbican Center του Λονδίνου, Vienna Konzerthaus, ενώ για τη φετινή σεζόν είναι προσκεκλημένος μαέστρος των Φιλαρμονικών Ορχηστρών της Μάλτας, της Οδησσού, της Ταϊλάνδης, της Όπερας του Καναδά στο Τορόντο αλλά και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βιέννης. Έχει τιμηθεί με το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης Leonardo da Vinci και το Χρυσό μετάλλιο της πόλεως των Αθηνών για τις υπηρεσίες του στη μουσική. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Naïve και Warner Classics.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: http://dionysisgrammenos.com/

Anna Fedorova

Η Anna Fedorova, μία από τις κορυφαίες νέες πιανίστες διεθνώς, έδειξε από μικρή ηλικία τόσο την κλίση της για τη μουσική όσο και την ικανότητά της να εντυπωσιάζει με το βάθος και την δύναμη της μουσικότητάς της το κοινό. Μερικοί από τους συναυλιακούς χώρους που έχει εμφανιστεί είναι το Carnegie Hall, Zurich Tonhalle, The Palacio de Bellas Artes, Teatro Colon, Warsaw Filharmonia και Tokyo Bunka Kaikan, ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Dallas Symphony, Yomiuri Nippon Symphony, Hong Kong Philharmonic, Orquestra Filarmonica de Buenos Aires, Orchestre de Chambre de Lausanne, Netherlands Philharmonic, Residentie Orkest, Nordwestdeutsche Philharmonie και Orquesta Sinfonica Nacional de Mexico.

Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους όπως ο Jaap Van Zweden, Jun Markl, Olari Elts, Alun Francis, Howard Griffiths, Kevin Griffiths, Carlos Miguel Prieto και Martin Panteleev. Η Anna είναι κάτοχος κορυφαίων διακρίσεων από πληθώρα διεθνών διαγωνισμών πιάνου, όπως o διαγωνισμός Rubinstein «In Memoriam», ο Frederick Chopin της Μόσχας για νέους πιανίστες από όλο τον κόσμο, ο διαγωνισμός Lyon Piano, ενώ πρόσφατα έλαβε και το βραβείο της Verbier Festival Academy. Ακόμη, έχει βραβευτεί με την κορυφαία διάκριση Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Award στο International Keyboards Institute & Festival της Νέας Υόρκης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: http://annafedorova.com/

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959, έως και σήμερα. Πολλές και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση, με πρώτο τον ιδρυτή της Σόλωνα Μιχαηλίδη. Σημερινή διευθύντρια της Κ.Ο.Θ., πρώτη γυναίκα στη σχετική θέση, είναι η αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου, ενώ το καλλιτεχνικό δυναμικό της ανέρχεται σε εκατόν πέντε (105) μουσικούς.

Στον κατάλογο των Ελλήνων και ξένων αρχιμουσικών και σολίστ που έχουν συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διάσημων καλλιτεχνών διεθνούς ακτινοβολίας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Λεωνίδας Καβάκος, και πολλοί άλλοι. Οι διεθνείς εξορμήσεις της περιλαμβάνουν επιτυχημένες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια σε Βαλένθια, Πεκίνο, Πράγα, Φλωρεντία, Πιστόια, Βερολίνο, Στρασβούργο, Κλερμόν Φεράν και Μόναχο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε: http://www.tsso.gr/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.