E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

6o Διεθνές Μεσογειακό Φεστιβάλ Between the Seas

6o Διεθνές Μεσογειακό Φεστιβάλ Between the Seas
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ - Baumstrasse - Δρόμος με δέντρα
Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός, Tηλέφωνο: +30 6983313302
http://www.dentra.gr
Ημερομηνίες: από 11/9/2017 έως 17/9/2017
ΣΕΠΤ 2017
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


πληροφορίες

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες της Μεσογείου από 11 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου στο Baumstrasse.


Το Between the Seas Festival ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2011 από την Ελληνίδα θεατρολόγο και παραγωγό Ακτίνα Σταθάκη με το στόχο να προβάλλει στη Βόρειο Αμερική τη σύγχρονη Μεσογειακή δημιουργία στον τομέα των παραστατικών τεχνών και να αποτελέσει πεδίο διαλόγου για τη Μεσογειακή ταυτότητα και σύγχρονη ιστορία. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσαν αφενός οι έντονες πολιτικοκοινωνικές διεργασίες στον Μεσογειακό χώρο εκείνη την εποχή, αφετέρου η έλλειψη μιας κοινής πλατφόρμας έκφρασης για όλους τους Μεσογειακούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη Β. Αμερική.

Το φεστιβάλ, που απευθύνεται σε ανερχόμενους δημιουργούς που προέρχονται από τη Μεσόγειο ή των οποίων το έργο σχετίζεται με την περιοχή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Wild Project Τheatre της Νέας Υόρκης για 5 συνεχείς χρονιές (2011-2015). Παρουσίασε πάνω από 40 καλλιτέχνες από Αίγυπτο, Μαρόκο, Ισραήλ, Λίβανο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Συρία, ΗΠΑ, Καναδά κ.α., έκανε παραγωγές και μεταφράσεις σύγχρονων Μεσογειακών έργων και παρουσίασε παγκόσμιες και Βορειοαμερικανικές πρεμιέρες θεάτρου και χορού. Από Ελληνικής πλευράς το Between the Seas παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το έργο των: Κανιγκούντα, Μαρία Ευσταθιάδη, Γιάννη Μαυριτσάκη, Ολγα Ποζέλη, Λένα Κιτσοπούλου, Νάντια Φώσκολου.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος του Between the Seas για αποκέντρωση και για σύναψη συνεργασιών με πόλεις της Μεσογείου, το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, υπο την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, θα ξεκινήσει με ένα καλλιτεχνικό residency (4-9 Σεπτεμβρίου) που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μονεμβασίας (σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας) ενώ θα ακολουθήσει συνεργασία με το Festival Internazionale Nuova Danza στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας όπου θα παρουσιαστούν χορογράφοι από το Between the Seas.

Tο πρόγραμμα του φεστιβάλ στην Αθήνα θα περιλαμβάνει παραστάσεις από το Λίβανο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία και την Ελλάδα, θεατρικά αναλόγια έργων από το Κόσοβο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ (σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Νοητή Γραμμή), ημερίδα για την πρόσβαση, παραγωγή και δραματουργία στο θέατρο για άτομα με ειδικές ανάγκες (σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Αρτιμέλεια) καθώς και σεμινάριο για τη βιωσιμότητα των ανεξάρτητων θεατρικών οργανισμών από τον Νότιο Αφρικανό ακτιβιστή, συγγραφέα και ειδικό σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής Mike Van Graan.

Το αναλυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.