ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σeξ & βία: Η νευρολογική εξήγηση της σύνδεσης τους

Γιατί είναι γνωστό ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί

Σeξ & βία: Η νευρολογική εξήγηση της σύνδεσης τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται ότι το σeξ και η βία σχετίζονται περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε, καθώς αυτό αποκάλυψαν πρόσφατες έρευνες.

Ο νευρο-βιολόγος από την Καλιφόρνια, David Anderson, έχει δημοσιεύσει αρκετές έρευνες γύρω από την περίεργη συσχέτιση αυτών των δύο πράξεων και ως συμπέρασμα αποδεικνύεται ότι ο λόγος που τα ενώνει, είναι το ότι τα σήματα τους διέρχονται από τους ίδιους νευροδιαβιβαστές.

Πρόσφατα μάλιστα, παρουσίασε αυτά τα αποτελέσματα σε σχετικό συνέδριο στην Ελβετία, αναφέροντας πως όπως και στα ζώα, έτσι και στον άνθρωπο, υπάρχει μια νευρολογική βάση ανάμεσα στο σeξ και τη βία.

Το ρόλο για τον έλεγχο αυτών των δυο συνηθειών, κατέχει μια μικρή ομάδα νεύρων. Βέβαια, το όλο γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αφού στο ζωικό βασίλειο, πρόκειται για κάτι προφανές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο Anderson θεωρεί ότι ο λόγος που συνδέει το σeξ με τη βία, είναι ότι η ανάγκη για το πρώτο, γέννησε τις επιθετικές τάσεις. Για παράδειγμα, τα ζώα μάχονται για να κερδίσουν την τροφή τους, όπως και για να προστατευθούν, αλλά και να γοητεύσουν τα θηλυκά.

Ίσως τα νεύρα που δίνουν σήματα για τη σεξουαλική επιθυμία, να ήταν το έναυσμα που οδήγησε στην ανάπτυξη για τα νεύρα που συνδέονται με τη βίαιη συμπεριφορά.

Επιπλέον, στην έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος, αποδείχτηκε ότι τα ζώα που ήταν σεξουαλικά ενεργά είχαν πιο επιθετικές τάσεις από εκείνα που δεν ήταν. Και μπορεί ο Anderson να μην έχει μελετήσει καθόλου τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όμως ο τρόπος που αυτός λειτουργεί μοιάζει πάρα πολύ με εκείνον που έχουν τα ζώα.

Σκοπός αυτής της σειράς ερευνών του είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να αντιληφθούν τα συναισθήματα τους και πως ακριβώς αυτά εμφανίζονται σε αυτούς και άρα να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους.

Καλή τύχη στο έργο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 427 / position2: 844
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb