E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιές σε όλη την χώρα ‑ Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα

Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά

Φωτιές σε όλη την χώρα ‑ Ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2017 | 19:25

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε διάφορα σημεία της χώρας για να θέσουν υπό έλεγχο αλλά και να σβήσουν τις ήδη ελεγχόμενες πυρκαγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά, σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις κυρίως σε Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο, καθώς από το μεσημέρι προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός και σήμερα.

Έτσι, ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Παρασκευής στο όρος Βραχίωνα στη Ζάκυνθο, ενώ η πυροσβεστική έρχεται αντιμέτωπη με νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά του νησιού και καίει δασική έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται και δύο αεροσκάφη PZL από την Κεφαλλονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών, και το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από τη Θεσσαλία και την Αθήνα, η εστία που βρίσκεται πάνω από τα χωριά Καλλιθέα και Πηγαδάκια συνεχίζει να κατακαίει μεγάλες εκτάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πρωί του Σαββάτου η εικόνα ήταν ελαφρώς καλύτερη κοντά στο Καπελέτι, ενώ το θετικό είναι πως δεν απειλούνται σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νησί επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 10 άτομα πεζοπόρο.

Μέτωπο στα Τζουμέρκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά βρίσκεται από το απόγευμα σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Θεοδώριανα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair.

Καίει η φωτιά στην Ιεράπετρα

Πολύωρη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Στόμιο Ιεράπετρας, η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, έχοντας μέχρι στιγμής κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα καλαμιώνων. Αυτή την ώρα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν φόβοι για κατοικίες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί μικρός αριθμός θερμοκηπίων.

Σε ύφεση, ή οριοθετημένες, χωρίς να εμπνέουν ανησυχίες είναι οι πυρκαγιές στα Κύθηρα, (όπου χτες αποδεσμεύτηκαν και άλλες πολλές δυνάμεις), στις Μαριές Ζακύνθου, στο Νεοχώρι Γορτυνίας και στο Βροντερό Φλώρινας.

Οι δύο πυρκαγιές, που εισήλθαν χτες από την Αλβανία στις περιοχές Παλαμπάς και Λημέρι στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα που παρουσιάζεται είναι καλύτερη.

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στα Καμένα Βούρλα

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, τέθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό έλεγχο λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος Canadair και δύο αεροσκάφη PZL. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από την Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών, κοντά στα σπίτια και καίει πευκοδάσος πριν την Καρυά Καμένων Βούρλων.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά

Συγκεκριμένα, ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίνει δείκτη κινδύνου 4 για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Υψηλός κίνδυνος προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Μαγνησίας, Πιερίας, Ημαθίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Αργολίδας και στα νησιά Κύθηρα, Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία και στα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα 06:00 της 11-08-2017 έως 06:00 της 12-08-2017, εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην Καισαριανή, στο Τσεκούρι της Πάργας, στα Αμπέλια Αγρινίου, στο Μαζαράκι Ηλείας και στην Πρέβεζα, ενώ έχει κατασβεστεί η πυρκαγιά στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Σημειώνεται ότι για την πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα στην Πρέβεζα, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 52χρονος, για πυρκαγιά από αμέλεια σε αγροτική έκταση, συνέπεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση τροχού κοπής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.