E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς με σπαθί

«Τρελάθηκα όταν το έμαθα, με έχουν ταράξει στους ελέγχους»

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς με σπαθί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/8/2017 | 10:29

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε με σπαθί και να πυροβόλησε στον αέρα κατά εφοριακών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση που διατηρεί στην Αγριά Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, το οποίο έγινε δεκτό αρχικά από τον εισαγγελέα και κατόπιν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναβλήθηκε η δίκη για την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 11 π.μ. προκειμένου έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία και να προσκομιστεί η έκθεση της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε (εκπυρσοκρότησε) κάποιο από τα όπλα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας. Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.

Στην απολογία του, όπως γράφει το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του καθώς από τις 26 Μαρτίου έχει υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπανταύγουστου κλιμάκιο ελέγχου της Εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά του. Σε ότι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο στο κατάστημά του, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα. Όπως είπε, πέρα από τα όπλα για τα οποία είχε άδεια, τα υπόλοιπα ήταν κειμήλια του παππού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε σε πλυντήριο στο σπίτι του, όπως είπε είναι οι οικονομίες μιας ζωής ολόκληρης της οικογένειας ενώ ένα μέρος περίπου 140.000 ευρώ ήταν του πατέρα του. Τα χρήματα αυτά τα είχε αποσύρει από τις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας σχετικά με το τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Βασίλη Τζιώρα, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία.

«Αν δεν είχαμε φύγει ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα»

Στις καταθέσεις τους ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οι τρεις από τους τέσσερις ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που εξετάστηκαν είπαν πως οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διενέργεια του ελέγχου, ωστόσο όταν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε «πού είναι οι εφοριακοί» και προσπαθούσε να ξεκλειδώσει ένα συρτάρι, ενώ οι υπάλληλοι του καταστήματος προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν. Συνέχισε να φωνάζει, όπως είπαν, λέγοντας «θα πάρω την χατζάρα και θα σας δείξω εγώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό την απειλή του κατηγορουμένου και ενώ, είχε ολοκληρωθεί ο επιτόπιος έλεγχος, οι ελεγκτές έφυγαν εσπευσμένα από το σημείο. Όπως κατέθεσαν «αν δεν είχαμε φύγει ίσως να μην ήμασταν εδώ σήμερα». «Σας μιλάω ως πατέρας μιας πενταμελούς οικογένειας, αύριο αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αφαιρέσει κάποια ζωή» κατέθεσε ένας εκ των ελεγκτών. Σε ότι αφορά τους πυροβολισμούς τους οποίους εκτιμούν ότι άκουσαν, οι ελεγκτές κατέθεσαν ότι δεν είδαν όπλο και ότι αυτό που άκουσαν ήταν «κάτι σαν πυροβολισμοί» ενώ μια εκ των μαρτύρων κατηγορίας, ερωτηθείσα σχετικά από τον εισαγγελέα, δήλωσε ότι δεν έχει ξανακούσει πυροβολισμούς στη ζωή της. Οι δύο άνδρες ελεγκτές ωστόσο κατέθεσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς, αν και κανείς τους δεν είδε όπλο.

«Ήμασταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, δεν είχαμε οπτική επαφή». Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίες, σε προηγούμενο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΔΟΥ Βόλου, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο κατηγορούμενος τους υποδέχτηκε κρατώντας ρόπαλο, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης αντέκρουσε τον ισχυρισμό λέγοντας ότι αυτά είναι κουτσομπολιά μεταξύ συναδέλφων και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην δικογραφία, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία σχετικά με αυτό.

«Φουσκωμένη η δικογραφία – έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο οι ελεγκτές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου Βασίλης Τζιώρας, από την πλευρά του σημείωσε ότι υπήρχε δικαιολογημένη αγανάκτηση του κατηγορουμένου, δεδομένου ότι η επιχείρησή του είχε υποβληθεί σε έλεγχο αλλεπάλληλες φορές το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε από την έκδοση αναφοράς Ζ της ταμειακής μηχανής διαπιστώθηκε ότι εκείνη την ημέρα είχαν εκδοθεί 400 αποδείξεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι μόλις τέσσερις αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν αποδείκνυαν ότι το εύρος της ελεγχόμενης φοροδιαφυγής ήταν πολύ μικρό, αποδίδοντάς το στον φόρτο εργασίας και σε λάθος.

«Δεν τους απείλησα – δεν είχα σκοπό να τους βλάψω»

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος, είπε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει τους ελεγκτές και ότι δεν τους απείλησε. «Αν είχα τέτοιο σκοπό, κανείς δεν θα μπορούσε να με αποτρέψει» τόνισε χαρακτηριστικά. «Τρελάθηκα εκείνη την ώρα» είπε, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος για την συμπεριφορά του λέγοντας ότι «δεν θα το ξανάκανα» ενώ την απέδωσε στο γεγονός ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ήταν επίσης κουρασμένος. Στο ερώτημα του εισαγγελέα γιατί αντέδρασε με αυτό τον τρόπο ενώ δεν φαίνεται να έχει οικονομικό πρόβλημα, απάντησε πως, έχει πληγεί και ο ίδιος από την οικονομική κρίση.

Όπως είπε αποδίδει ΦΠΑ και δηλώνει κανονικά τα εισοδήματά του στις φορολογικές του δηλώσεις, τις οποίες μετά από ερώτηση του εισαγγελέα, επιφυλάχθηκε να καταθέσει μαζί με άλλα σχετικά έγγραφα, στη νέα δικάσιμο που ορίστηκε για τις 31/8/17, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η βαλλιστική εξέταση των κατασχεμένων όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.