E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αν θέλετε iPhone να κοστίζει κυριολεκτικά μια περιουσία, τότε το iPhone X είναι για εσάς!

Σαν να το παράκανε η Apple με τα κοστολόγια των προϊόντων της

Αν θέλετε iPhone να κοστίζει κυριολεκτικά μια περιουσία, τότε το iPhone X είναι για εσάς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/9/2017 | 13:18

Η παρουσίαση του iPhone 8, του νέου μοντέλου μιας συσκευής που κάποτε έφερε την μεγαλύτερη επανάσταση στην μαζική, φορητή επικοινωνία, ήταν επί της ουσίας τρίπλευρη: Αυτό που είδε ο πλανήτης στην, καθιερωμένη πλέον κάθε Σεπτέμβρη, τελετή αποκαλυπτηρίων του smartphone της Apple, ήταν ένα φθηνό (το «SE»), ένα μάλλον ανέμπνευστο για τα δεδομένα της εταιρείας, τον ντόρο κ.λπ (το «8»), και ένα προκλητικά πανάκριβο (το «X» ή «Δέκα»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το X εκτός των άλλων χαρακτηριστικών του, μοιάζει να βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ακραιφνώς ναρκισσιστική λειτουργία της αυτοφωτογράφησης, όντας ένα «selfie-phone» σε μια απλησίαστη -και γι' αυτό ίσως ελκυστική- κατηγορία τιμής άνω των 1.000 ευρώ.

Με τιμές που εκκινούν από τα 419 ευρώ για το SE, από 529 € για το 6s, από 639 € για το περσινό iPhone 7, από 809 € για το νεογέννητο «Οχτάρι» και από 1.129 € για τη ναυαρχίδα «X» (σ.σ. στην έκδοση των 256GB), η Apple στρέφει απροκάλυπτα πια την εστίασή της στο μάρκετινγκ και τη διέγερση των καταναλωτικών πόθων στις μάζες.

Πέρα από την καθαυτό χρησιμότητα ή σημασία των τεχνολογικών καινοτομιών που εισάγονται με το «8» και ιδιαίτερα με το «X», ο αμερικανικός κολοσσός εφαρμόζει την πιο επιθετική στρατηγική πωλήσεων που είχε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξού και, παράλληλα με τις συσκευές που παρουσίασε στην εκδήλωση της Τρίτης, ανακοινώθηκε η εκ βάθρων ανακαίνιση του δικτύου λιανικής των ανά τον πλανήτη Apple Store, αλλά και ένα πρόγραμμα διαρκούς αντικατάστασης συσκευών για τους κατόχους iPhone.

Πιθανώς η ανώτατη διοίκηση της Apple, με επικεφαλής τον Τιμ Κουκ ως διάδοχο του ιδιοφυούς Στιβ Τζομπς, να έχει συμβιβαστεί πια πλήρως με το γεγονός ότι επαναστάσεις σαν αυτές που ξεσπούσαν από τις απροσδόκητες επινοήσεις του Τζομπς, δεν πρόκειται να προκύψουν ποτέ ξανά -ή τουλάχιστον όχι έως την έλευση μιας μετενσάρκωσης, ενός «νέου Στιβ Τζομπς».

Οπότε, αντ' αυτών, δημιουργούνται όλο και πιο ελκυστικές παραλλαγές του iPhone ως αντικειμένου το οποίο, ακόμη και μόνο η απόκτηση και η κατοχή του, να λειτουργούν σαν σηματοδότηση κοινωνικού, «ταξικού» θα έλεγε κανείς, status.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «premium», δηλαδή το πολυτελές, κορυφαίο, ελιτίστικο κ.ο.κ. iPhone X, πέρα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, σχεδιάστηκε καταφανώς με προτεραιότητα να λειτουργήσει σαν αντικείμενο πόθου.

Υπό την έννοια ότι είναι τόσο υπερβολικά ακριβό, ώστε θα προσελκύσει εκείνη τη μερίδα κοινού που θα βάλει στόχο να το αποκτήσει μόνο και μόνο επειδή -ακριβώς- είναι ακριβό. Δηλαδή στη βάση της λογικής «εάν το iPhone μου είναι ξεχωριστό και 'αριστοκρατικό', τότε είμαι και εγώ ο ίδιος κάτι τέτοιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στις συσκευές αυτές καθεαυτές, το νέο iPhone 8 δεν είναι παρά μία βελτιωμένη εκδοχή του προηγούμενου μοντέλου, του 7, το οποίο και αυτό πέρσι τέτοιον καιρό είχε με τη σειρά του απογοητεύσει όσους έτρεφαν μεγάλες προσδοκίες, λόγω της απουσίας θεαματικών τεχνικών καινοτομιών.

Παρόλ' αυτά, το «Οχτάρι» εκπροσωπεί κατά την Apple «μια νέα γενιά iPhone», καθώς είναι ενθυλακωμένο ολόκληρο σε ένα ανθεκτικό γυάλινο περίβλημα, εφοδιάστηκε με μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή, αλλά και τον πιο ισχυρό επεξεργαστή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone.

Χάρη σε αυτόν τον «βιονικό» εγκέφαλο, το iPhone 8 έχει εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμη και σε λειτουργίες πολύ υψηλών απαιτήσεων, όπως οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality). Επίσης, μαζί με το iPhone 8 η Apple ενστερνίζεται και την ασύρματη φόρτιση, κάτι που θα κάνει τη ζωή των χρηστών του λίγο πιο εύκολη, εφόσον η συχνή χρήση της συσκευής έως τώρα είναι ταυτισμένη με την τάχιστη αποφόρτιση της μπαταρίας.

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 8 θα κυκλοφορεί στο εμπόριο σε τρεις αποχρώσεις («space» μολυβί, ασημί και χρυσαφί) και με χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων 64 και 256 Gigabyte. Η διάθεσή του στις κυριότερες αγορές του κόσμου θα αρχίσει από τις 22 Σεπτεμβρίου και σε δύο τύπους, το απλό (με οθόνη 4.7 ιντσών) και το Plus των 5.5".

Το iPhone 8 είναι εφοδιασμένο με τον εξαπύρηνο επεξεργαστή A11 Bionic, ο οποίος συντίθεται από 4.3 δισ. ημιαγωγούς, απείρως πιο γρήγορος και πιο οικονομικός σε κατανάλωση ενέργειας από τον καλύτερο των προκατόχων του. Σε συνδυασμό, δε, με το λογισμικό γραφικών Metal 2 της Apple, οι επιδόσεις του A11 Bionic εκτοξεύουν πχ την ποιότητα εικόνας, την ευκρίνεια κ.λπ σε επίπεδα που μόνο κονσόλες video-game φτάνουν.

Η οθόνη του iPhone 8 είναι τύπου Retina HD με ανάλυση 1334x750 για το απλό μοντέλο και 1920x1080 για το Plus, αμφότερες με σύστημα True Tone αυτόματης εξισορρόπησης λευκού σε εναρμόνιση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος φωτισμού για πιστότερη απόδοση της χρωματικής έντασης.

To βασικό μοντέλο του iPhone 8 διαθέτει μία κάμερα 12 Megapixel, ενώ στο Plus έχει τοποθετηθεί διπλή φωτογραφική μηχανή. Και στα δύο, πάντως, είναι διαθέσιμη η τεχνολογία Portrait Lighting, χάρη στην οποία αναβαθμίζονται στο μέγιστο οι δυνατότητες φωτογράφησης, με εφέ και φίλτρα που μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε κατά, είτε κατόπιν της φωτογράφησης.

Εξυπακούεται ότι υπάρχουν επίσης όλοι οι αυτοματισμοί των smartphone τελευταίας γενιάς για τη σταθεροποίηση της εικόνας. Εν είδει απόδειξης των φωτογραφικών δυνατοτήτων του iPhone 8 η Apple με καμάρι παρουσιάζει on line τις εικόνες που έχουν δημιουργήσει με τη συγκεκριμένη συσκευή ερασιτέχνες χρήστες, στους οποίους είχε παραχωρηθεί εμπιστευτικά το «Οχτάρι» προ της παρουσίασής του. Και, ομολογουμένως, τα δείγματα εικόνας είναι εκπληκτικής ποιότητας.

Κατά τα λοιπά, το iPhone 8 διαθέτει αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ως μέθοδο ασφάλισης και βεβαίως είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί βάσει των προδιαγραφών του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, το iOS 11.

iPhone X: Η αποθέωση της selfie

Σύμφωνα με την Apple το «Δέκα» -και όχι «iPhone X»- είναι ένα smartphone που προοιωνίζεται το μέλλον σήμερα.

Οι προπαραγγελίες γι' αυτό θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου και η διάθεσή του στις 3 Νοεμβρίου (σε ΗΠΑ και Κεντρική Ευρώπη). Τα βασικά του ατού, τα οποία υποτίθεται πως δικαιολογούν και την τσουχτερή του τιμή, είναι επιγραμματικά τα εξής:

- Η συσκευή είναι πλέον εξ ολοκλήρου ενσωματωμένη στην οθόνη OLED Super Retina των 5.8 ιντσών.
- Το κεντρικό πλήκτρο Home έχει καταργηθεί και όλες οι λειτουργίες ορίζονται από φυσικές κινήσεις των δακτύλων επί της οθόνης αφής
- Η οθόνη υψηλής ευκρίνειας είναι ειδικά σχεδιασμένη για το X, με αναλογία αντίθεσης 1:1.000.000.
- Όλοι οι αισθητήρες, τα «μάτια» κ.λπ της πρόσοψης έχουν ενσωματωθεί με σχεδόν μαγικό τρόπο σε ένα απειροελάχιστο τμήμα, στην άνω πλευρά της οθόνης.
- Για πρώτη φορά εφαρμόζεται από την Apple η διάταξη Face ID. Πρόκειται για την αναγνώριση και ταυτοποίηση του χρήστη βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του.
- Επί της ουσίας, πρόκειται για μια διευρυμένη χρήση της selfie, η οποία καθιερώνεται πια σαν διευρυμένη λειτουργική λύση, ακόμη και για ασύρματες πληρωμές. Στην πράξη, το iPhone X ξεκλειδώνει, ελέγχεται και αναλόγως των διαθέσεων του ιδιοκτήτη του χρεώνει την πιστωτική του κάρτα σχεδόν «με τα μάτια».
- Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το «Δεκάρι» είναι ένα iPhone 8 Plus με διαφορετικό περίβλημα.

Με την παρουσίαση του X ταυτόχρονα με το 8, η Apple παρέκαμψε το ενδιάμεσο 9, στο πλαίσιο μιας διπλής επέλασης στην αγορά. Και έως τον επόμενο Σεπτέμβριο οι ενδιαφερόμενοι, αφοσιωμένοι, πιστοί ή επίδοξοι προσήλυτοι στην λατρεία του iPhone θα μείνουν να αναρωτιούνται τι θα παρουσιάσει η αμερικανική εταιρεία σαν μετεξέλιξη του 8 σε 9 ή του X σε μια ξεχωριστή, παράλληλη υπο-μάρκα της οικογένειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.