E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυγόφετα... με άρωμα Ιράν και ροκ street food

Ο κουλ Γιώργος Σαμπαγιάν και το μαγαζί του στη Θεσσαλονίκη

Αυγόφετα... με άρωμα Ιράν και ροκ street food
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Θεσσαλονίκη παλεύει χρόνια με τα στερεότυπα. Η πόλη του φραπέ, κάθε γωνιά και σουβλατζίδικο. Είναι όμως ακόμη έτσι τα πράγματα; Η πόλη έχει αλλάξει, απλά πρέπει να την ανακαλύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας μια βόλτα στη πόλη, πέσαμε πάνω σε ένα διαφορετικό μαγαζί που κέρδισε το ενδιαφέρον μας και μας επιβράβευσε με γεύσεις που ακόμα θυμόμαστε. Επί της Παλαιών Πατρων, στο νούμερο 26, θα βρει κανείς ένα χώρο, φτιαγμένο με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά, πλημμυρισμένο από μυρωδιές που θα σας ταξιδέψουν μέρη που δεν έχεις ξαναδεί.

Το Κουκού έχει ως βάση του το αυγό - ούτως ή άλλως και το όνομά του προέρχεται από τη περσική φριτάτα "Kuku Sabzi", μια ομελέτα γεμάτη χορταρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μόλις 26 ετών Γιώργος Αλέξανδρος Σαμπαγιάν, με πατέρα Ιρανό και μητέρα Ελληνίδα, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη του για το καλό φαγητό με την επαγγελματική του ενασχόληση. Με σπουδές στο Λονδίνο και επαγγελματικές εμπειρίες στις ΗΠΑ, προτίμησε να ζήσει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα καθαρά από σύμπτωση.

Ένα πρόβλημα υγείας τον γύρισε προσωρινά στην Ελλάδα, αλλά το προσωρινό έγινε μόνιμο, και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε και όσοι δοκιμάσετε τις νοστιμιές στο μαγαζί του. Το Κουκού αναστάτωσε τους Θεσσαλονικείς και έγινε στέκι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στάση για τον Αλέξανδρο ο Πειραιάς. Καμία σχέση με τη γαστρονομία. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το όνειρα του τον κρατούν σε εγρήγορση. Ήθελε να φέρει αυτό που λάτρεψε στις ΗΠΑ, ένα χώρο όπου μπορείς να φας γρήγορα, αλλά ποιοτικά και γευστικά. Και τα κατάφερε, το Κουκού είναι ένας χώρος όπου γίνεται χωρίς να το καταλάβεις στέκι. Με τακτικούς πελάτες, που αφήνονται στα χέρια του προσωπικού και έχουν τρελή εμπιστοσύνη σε ό,τι τους προτείνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν νέος έχει πολλές φιλοδοξίες. Επιμένει στις καινούργιες γεύσεις, θέλει να αναμίξει την ελληνική κουζίνα με ξένες συνταγές, και θέλει το μαγαζί του να είναι σημείο συνάντησης για παρέες, μια μικρή κοινότητα που θα εξελίσσεται και δεν θα σκουριάζει. Οι συνεργάτες του, συνομήλικοι, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για κάτι καινούργιο, κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Η σεφ θα ετοιμάσει κάθε φορά διαφορετικά κεράσματα για τον καφέ σου, μπισκότα ή cake pops που βγαίνουν εκείνη την ώρα από το φούρνο και θα σου ανοίξουν την όρεξη.

Ήδη στο μυαλό του υπάρχει η ιδέα για φεστιβάλ νέων γεύσεων, πάντα σε συνεργασία με τους γείτονες του. Το μέλλον του ανήκει...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.