E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο χαρισματικός... πρωταγωνιστής ερωtικών ταινιών με το τραγικό τέλος

Η περιπετειώδης ζωή του θρυλικού Τζον Χολμς

Ο χαρισματικός... πρωταγωνιστής ερωtικών ταινιών με το τραγικό τέλος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και φροντίζει να μας το θυμίζει μέσα από ιστορίες ανθρώπων που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει κατεύθυνση από ένα τυχαίο γεγονός.

Ο Τζον Χολμς είναι ένας μύθος για το χώρο των εpωτικών ταινιών. Το σύνθημα το «μεγαλύτερο, παχύτερο και σκληρότερο» ήταν αυτό που τον ακολουθούσε σε όλη καριέρα του, εξαιτίας των 38 εκατοστών. Πρωταγωνιστής σε 2.500 ταινίες, ήταν σύμβολο για τη δεκαετία του 1970, και όποια ταινία τον φιλοξενούσε στο εξώφυλλο, δεν έμενε στο ράφι πάνω από μία ημέρα. 

Η ζωή όμως για τον Τζον Χολμς δεν ξεκίνησε εύκολα. Ο Τζον Κέρτις Εστές, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννιέται στις 8 Αυγούστου 1944 σε επαρχιακή πόλη του Οχάιο ως γιος μιας 26χρονης κοπέλας και αγνώστων στοιχείων άνδρα. Η ανύπαντρη μητέρα σύντομα ξαναπαντρεύεται και ο Τζον αποκτά τρία ετεροθαλή αδέλφια, αν και ο πατριός του ήταν αλκοολικός και μόνο προβλήματα έφερνε στη φαμίλια.

Το οικογενειακό του περιβάλλον δεν είναι αυτό που ονειρεύεται ένα παιδί. Η μητέρα του ξαναχωρίζει, και οι σύντροφοί της έκαναν δύσκολη του έφηβου Τζον. Για να ξεφύγει από το καταστροφικό οικογενειακό περιβάλλον, κατατάσσεται στο στρατό στα 16.

Όταν γυρίζει εργάζεται σε ένα κατάστημα με fast food. Εκεί συνέβη ένα περιστατικό που έβαλε τα θεμέλια για τη μετέπειτα καριέρα του. Το αφεντικό του Τζον τον κατηγορεί ότι κλέβει μπαγκέτες και τις κρύβει στο παντελόνι του. Μάλιστα η σκηνή έγινε μπροστά σε όλο το προσωπικό. Ο Τζον για να αποδείξει την αθωότητά του, γδύνεται μπροστά τους, και τότε ένα επιφώνημα έκπληξης πλημμύρισε την αίθουσα. Ο Τζον έγινε σύντομα ο πόθος όλων των γυναικών της περιοχής, και έτσι συνηδειτοποίησε πόσο προικισμένος ήταν.

Το δεύτερο περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή, ήταν όταν βρέθηκε στην τουαλέτα με τον παραγωγό ερωτικών ταινιών Μπιλ Άμερσον. Εκεί ο Άμερσον μένει με το στόμα ανοιχτό από τα προσόντα του Τζον και του προσφέρει ένα συμβόλαιο με πολλά μηδενικά, που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Η συνέχεια είναι αναμενόμενη, η μία ταινία ακολουθεί την άλλη. Είναι ο Έλβις του πορνό. Εθίζεται στη κοκαίνη, πηγαίνει στα γυρίσματα μεθυσμένος, ενώ τα πρώτα προβλήματα στύσης κάνουν την εμφάνισή τους. Τα στούντιο αρχίζουν να του κλείνουν τις πόρτες. Από τη κορυφή βρίσκεται αποκλεισμένος, βυθισμένος στα ναρκωτικά, με τα χρέη να του χτυπούν τη πόρτα.

Εκδίδεται για να βγάλει χρήματα, ενώ η μόλις 16 ετών σύντροφός του συλλαμβάνεται για πορνεία και αποκαλύπτει ότι ο Τζον την ανάγκαζε να εκδίδεται. Το 1981 μπλέκει με μια συμμορία ναρκωτικών, η οποία κάνει διάρρηξη στο σπίτι του Έντι Νας, του μεγαλύτερου νονού της περιοχής. Η ληστεία εξελίσσεται σε μακελειό. Ο Τζον καταφέρνει να ξεφύγει και κρύβεται στο Μαιάμι για να γλυτώσει από την εκδίκηση του Έντι Νας.

Φάντασμα του ευατού του κάνει μικροκλοπές και αναγκάζει την ανήλικη σύντροφό του να μπλέξει με την πορνεία. Την ξυλοκοπεί κάθε μέρα, και εκείνη ξεφεύγει και τον καταδίδει στην αστυνομία. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για το μακελειό στη βίλα του Έντι Νας.

Αποφυλακίζεται το 1984 λόγω έλλειψης στοιχείων. Γίνεται πληροφοριοδότης για την αστυνομία, ενώ ο θόρυβος γύρω από το όνομά του, του δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στο χώρο του πορνό. Το 1986 οι γιατροί βρίσκουν ότι πάσχει από AIDS. 

Το κρύβει και συνεχίζει να γυρίζει ταινίες χωρίς να φοράει προφυλακτικό. Δεκάδες συμπρωταγωνίστριες του κολλάνε και το μυστικό του έρχεται στην επιφάνεια. Οι δόσεις ναρκωτικών μεγαλώνουν, και δεν μπορείνα εργαστεί πουθενά. Του προσφέρεται μια δουλειά σε ταινίες ομοφυλοφιλικού περιεχομένου στην Ιταλία. Τη δέχεται. Όλοι οι ηθοποιοί που πήραν μέρος στη ταίνια πεθαίνουν από AIDS, λόγω του Τζον.

Το 1988 αφήνει την τελευταία του πνοή, μόνος του, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί για αυτόν. Ήταν 43 χρονών, έζησε μια πολυτάραχη ζωή, μη μπορώντας να διαχειριστεί την τόσο μεγάλη επιτυχία που γνώρισε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.