E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα

Είχε πολλα να θυμάται, κανέναν να τα διηγηθεί...

Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στο Κιλκίς, βαφτίστηκε με το όνομα Χαράλαμπος, και στην ηλικία των 9 ετών, γνώρισε τη σκληρή πλευρά της ζωής. Ενώ έπαιζε με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, ένας γείτονας του, τον απομάκρυνε και τον βίασε. Δεν μίλησε στους γονείς του πότε για το περιστατικό, αλλά τον σημάδεψε για πάντα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Lifo, δήλωσε ότι ο βιασμός επίσπευσε την κατάσταση της ομοφυλοφιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφήνει πίσω του το Κιλκίς και έρχεται στην ηλικία των 17 στην Θεσσαλονίκη. Το πεζοδρόμιο τον ελκύει. Εκεί μία παλαιότερη τραβεστί, του δίνει το όνομα Αλόμα. Από εκείνη την ημέρα αφήνει πίσω το παρελθόν και ξαναγεννιέται ως Αλόμα, ένα όνομα που σημάδευσε τη ζωή των τραβεστί στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μικρή για αυτήν. Κατεβαίνει στην Αθήνα στην ηλικία των 21. Τα πράγματα στην πρωτεύουσα είναι άγρια. Καθημερινοί καυγάδες, ξυλοδαρμοί, κυνηγητό μεταξύ ιερόδουλων και τραβεστί και η αστυνομία που δεν ανέχεται τη κατάσταση να ξεφύγει και να ενοχλήσει τη συντηρητική Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οργανώνει αμέσως τις τραβεστί και ζητάει ισότιμη μεταχείριση με τις γυναίκες ιερόδουλες, δικαίωμα στη «πιάτσα» μαζί με τις υπόλοιπες ιερόδουλες αλλά και να μπορούν να κυκλοφορούν με κραγιόν και γυναικεία ρούχα, χωρίς να απειλούνται με ύβρεις και ξυλοδαρμούς.

Η Αλόμα με τον εκρηκτικό της χαρακτήρα καταφέρνει και βρίσκεται στο προσκήνιο. Το όνομά της ακούγεται παντού. Όχι πάντα για καλό σκοπό. Έχει διαφωνίες με τις υπόλοιπες τραβεστί, και συχνά καταλήγουν σε καυγάδες με ξυλοδαρμούς. Δεν σταματάει να έχει σχέδια. Το ένα της βήμα την οδηγεί αμέσως στο επόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1980 γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε 3 ταινίες ποrνό. Οι ταινίες, «Τα καμάκια των τραβεστί», «Οι βλάχοι προτιμούν τραβεστί» και «Το σπίτι της μαντάμ Αλόμα» μεταδίδονται σαν ιός στην Αθήνα. Η ίδια δηλώνει ότι όσοι το πρωί τις κυνηγούσανε, το βράδυ τις παρακαλούσανε.

Το 1989 ίδρυσε πολιτικό κόμμα, το ΠΑΚΙ, δηλαδή το Πανελλήνιο Κίνημα Ισότητας. Διοργανώνει καλλιστεία, πορείες, βγάζει περιοδικό. Αφιερώνει τη ζωή της στο πεζοδρόμιο και τον συνδικαλισμό. Είνα πάντα μπροστά, σχεδόν ποτέ με ειρηνικές διαθέσεις. Οι γύρω της μιλούν για πολύ βίαιο χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1996 φυλακίζεται για εκβιασμό. Τα χρόνια περνούν. Τα προβλήματα υγείας κάνουν την εμφάνισή τους. Οι κανόνες στη νύχτα αλλάζουν. Οι πιάτσες έχουν αλλάξει. Η Αλόμα κάνει κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις στη δεκαετία του 1990, αλλά τα φώτα γρήγορα την ξεχνούν.

Μένει μόνη, ξεχασμένη με μοναδική συντροφιά το σκύλο της. Ώσπου το 2015 βρίσκει τραγικό θάνατο, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της. Έφυγε μόνη κα ξεχασμένη από το κύκλο της.

Σημαντικό να ειπωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήθελε να την φωνάζουν Αλόμα, αλλά με το βαφτιστικό του όνομα, ντύνονταν με ανδρικά ρούχα, και είχε αφήσει πίσω της, για πάντα, τη τραβεστί Αλόμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 3 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 3 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 3 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.