E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 σοκαριστικές περιπτώσεις που η αστυνομία απέτυχε παταγωδώς

Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους

5 σοκαριστικές περιπτώσεις που η αστυνομία απέτυχε παταγωδώς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές φορές οι εκπρόσωποι του νόμου, αποτυγχάνουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Εντάξει, δεν είναι ρομπότ. Άνθρωποι είναι και τα λάθη επιτρέπονται. Όμως λάθος από λάθος έχει διαφορά. Και θα καταλάβετε τι εννοούμε με τις πέντε παρακάτω αποτυχίες των αστυνομικών (και στρατιωτικών) δυνάμεων...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Μια γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία έναν τύπο που την παρακολουθούσε 125 φορές αλλά εκείνοι δεν έκαναν τίποτα, μέχρι που παραλίγο να την σκοτώσει

Πριν από 8 χρόνια, στο Exeter της Αγγλίας, o Joseph Willis ρώτησε την γειτόνισσα, Helen Pearson, αν ήθελε να βγουν μαζί. Εκείνη του αρνήθηκε και ο Willis το πήρε αρκετά βαριά, απ’ ότι αποδείχθηκε. Άρχισε να την παρακολουθεί, να τις στέλνει λουλούδια, ραβασάκια και παράξενα μηνύματα. «Θέλω να παίξουμε ένα παιχνίδι. Θέλω να δω πως θα αντιδράσεις αν κάποιος σου επιτεθεί. Θα παλέψεις; Θα ουρλιάξεις; Ας παίξουμε»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση συνεχίστηκε για πέντε χρόνια. Η Helen περπατούσε στη γειτονιά και έβλεπε στους τοίχους γραμμένο «Πέθανε Helen». Έκανε 125 καταγγελίες στην αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Ώσπου μια μέρα ο Willis της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε οκτώ φορές στο λαιμό και στο πρόσωπο με ένα ψαλίδι. Ευτυχώς η Helen δεν πέθανε. Ο Willis συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια. Η αστυνομία από την άλλη, ζήτησε ταπεινά συγνώμη.

2. Ένας αστυνομικός απολύθηκε επειδή δεν πυροβόλησε έναν τύπο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο Stephen Mader πήγε στο σπίτι του R. J. Williams το 2016, μετά από καταγγελία για κατ’ οίκον παρενόχληση. Ο αστυνομικός βρήκε τον Williams με τα χέρια πίσω από την πλάτη και του ζήτησε να του τα δείξει. Εκείνος υπονόησε ότι κρατάει όπλο. Ο Mader έβγαλε το όπλο του και ο Williams του φώναξε «Πυροβόλησε με». Τότε κατάλαβε πως δεν θα πείραζε κανέναν και πως μάλλον ήθελε να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλω να σε πυροβολήσω, απλά άσε κάτω το όπλο» του είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνάδελφοί του έφτασαν λίγο αργότερα. Κάποιος από αυτούς πυροβόλησε τον Williams που τελικά κατάφερε να αυτοκτονήσει. Το όπλο του δεν ήταν γεμάτο. Λίγο καιρό αργότερα ο Mader απολύθηκε. Η δικαιολογία ήταν πως δεν έκανε το καθήκον του και έβαλε τους συναδέλφους του σε κίνδυνο. Ο Mader επικαλέστηκε την στρατιωτική του εμπειρία, έχοντας δει αληθινά περιστατικά ομηρείας, όπου το να προσπαθήσεις να μεταπείσεις κάποιον είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις. Η αστυνομία πάντως απάντησε ότι «Κανένας αστυνομικός δεν εκπαιδεύτηκε για να συμπεραίνει τις προθέσεις ενός υπόπτου». Άρα πρώτα πυροβολισμός και μετά οι ερωτήσεις...

3. Ένας άντρας πέρασε 17 χρόνια στην φυλακή, επειδή τον πέρασαν για τον σωσία του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1999, η αστυνομία συνέλαβε τον Richard Jones στην πόλη του Κάνσας, με την κατηγορία ότι αυτός και άλλοι δυο, έκλεψαν το κινητό μιας γυναίκας. Ο Jones επέμεινε ότι είναι αθώος. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήταν αλλού την ώρα της κλοπής. Κανείς όμως δεν τον πίστεψε και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκισης.

16 χρόνια αργότερα, ο Jones έμαθε για έναν κατάδικο που έμοιαζε καταπληκτικά μαζί του. Κάλεσε σε βοήθεια κάποιες οργανώσεις και ανακάλυψε ότι όντως, ο Ricky Lee Amos υπήρχε και ότι έμοιαζαν σαν δίδυμοι. Είχαν παρόμοιο όνομα, το ίδιο ύψος και το ίδιο βάρος. Όπως αποδείχτηκε, οι δυο συνεργοί του Amos ήταν πολύ μαστουρωμένοι για να θυμούνται με ποιον ακριβώς έκαναν την ληστεία. Και μετά από 17 χρόνια, ο αθώος Richard τελικά αποφυλακίστηκε...

4. Όταν η γυψοσανίδα έγινε κοκαΐνη

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η αστυνομία σταμάτησε τον Karlos Cashe για να του κάνει έλεγχο, επειδή οδηγούσε με σβηστά φώτα. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε μια μεγάλη ποσότητα άσπρης σκόνης στο πορτ-μπαγκαζ. Ο Cashe τους είπε πως ήταν γυψοσανίδα και πως ο ίδιος εργαζόταν ως τεχνίτης. Οι αστυνομικοί έκαναν μια επί τόπου εξέταση της σκόνης και συμπέραναν ότι λέει ψέματα.

Πέρασε δυο μήνες στην φυλακή, μέχρι που αποδείχτηκε ότι επρόκειτο όντως για γυψοσανίδα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, αφού στο παρελθόν ή επί τόπου εξέταση έχει μπερδέψει για κοκαΐνη, σαπούνι και άμμο γάτας!

5. Μια λάθος μετάφραση έστειλε έναν άνδρα στις φυλακές του Γκουαντάναμο για 13 χρόνια

Το 2002, ο Emad Hassan από την Υεμένη, σπούδαζε σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν. Ενώ διάβαζε στο δωμάτιο του, οι αρχές έσπασαν την πόρτα του και τον συνέλαβαν μαζί με άλλους 14 φοιτητές. Μετά από δυο μήνες τον έστειλαν σε μια στρατιωτική φυλακή του Αφγανιστάν για ανάκριση. Τον ρώτησαν αν είχε σχέσεις με την Al-Qaeda. Σε μια κρίση ειλίκρινιας(;), τους είπε πως είχε σχέσεις, και περίμενε να του κάνουν κι άλλες ερωτήσεις για να τους εξηγήσει. Αλλά οι στρατιωτικοί είχαν πάρει την απάντησή τους.

Λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε βίαια στις φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα. Το πρόβλημα με όλο αυτό όμως, ήταν τελικά πρόβλημα μετάφρασης. Ο τύπος που τον ανέκρινε ρωτούσε στα αγγλικά και ο μεταφραστής επαναλάμβανε τις ερωτήσεις σε κακά αραβικά. Οπότε, όταν εκείνοι τον ρώτησαν για τις σχέσεις τους με την οργάνωση της Al-Qaeda, εκείνος κατάλαβε ότι τον ρωτούσαν για την μικρή πόλη Al-Qa’idah, όπου μεγάλωσε.

Οι επόμενες ανακρίσεις έφεραν στο φως το λάθος, αλλά οι αρχές δεν τον πίστεψαν. Το 2009, ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε να γίνει έρευνα για αθώους στην φυλακή του Γκουαντάναμο και ο Hassan ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Όμως ένας συμπατριώτης του αποπειράθηκε να ανατινάξει ένα αεροπλάνο στο Ντιτρόιτ. Όλες οι αποφυλακίσεις των κρατούμενων από την Υεμένη απαγορεύτηκαν. Μπορεί λοιπόν να είχε αποδειχτεί ότι ήταν αθώος, αλλά ο Hassan έμεινε άλλα πέντε χρόνια στην φυλακή, ώσπου να αποφυλακιστεί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 9 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 9 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 9 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.