E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5 ταινίες τρόμου που θα σου κόψουν το αίμα πριν δεις το It

Πρωτοποριακές και πάνω απ' ολα τρομακτικές!

5 ταινίες τρόμου που θα σου κόψουν το αίμα πριν δεις το It
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

The Exorcist (1973)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα: Για τα απαίσια πράγματα που βγάζει από το στόμα του το κοριτσάκι, για την αίσθηση ότι παρακολουθείς κάτι που δεν θα έπρεπε, κάτι σατανικό. Για το πόσο πρωτοποριακά -για την εποχή της- κατάφερε να φτάσει το κλιμα τρόμου στα άκρα δημιουργώντας έναν οδηγό για πολλές επόμενες ταινίες και σκηνές που έχουν μείνει μνημειώδεις στην ιστορία του κινηματογράφου. Για να μη μιλήσουμε για τις θεωρίες συνομωσίας που αφορούν τα γυρίσματα, μυστηριώδη ατυχήματα και γεγονότα που ανεβάζουν το hype της ταινίας μέχρι και σήμερα.

Halloween (1978)

Γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα: Ακόμα μια ταινία που δημιούργησε σχολή και βοήθησε να αναδειχθεί το είδος των “slasher” (ταινίες τρόμου όπου περιλαμβάνουν κάποιον ψυχοπαθή ή κατα συρροή δολοφόνο που δολοφονεί με συγκεκριμένο τρόπο ή αντικείμενο). Κατάφερε να τρομοκρατήσει τους νέους -κι όχι μόνο- της εποχής, κάνοντας ακόμη περισσότερους να ψάξουν γρήγορα τον διακόπτη για το φως όταν μπαίνουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ακόμα κι όταν προκειται για το δικό τους. Θεωρείται η κορυφαία επιλογή για αφιέρωμα ταινιών τρόμου την περίοδο του Halloween, λόγω ονόματος αλλά και της χαρακτηριστικής μουσικής που έχει συνδεθεί με το κλίμα τρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Saw (2004)

Γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα: Είχε πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει κάποιο πρωτοποριακό θρίλερ/τρόμου και το 2004 ήρθε αυτή η ιδέα που παρουσιάζεται μια-δυο φορές σε κάθε δεκαετίας. Το Saw μας άνοιξε μια νέα πόρτα στον τρόμο, βαζόντας μέσα πολύ αγωνία, μακάβριες και θανατηφόρες αποφάσεις που ΠΡΕΠΕΙ να πάρει ο πρωταγωνιστής, σκηνές σπλάτερ και μάχη με το χρόνο σε ένα παιχνίδι που δεν θα ήθελες να παίξεις ποτέ. Να το παρακολουθήσεις όμως…;

The Orphanage (2007)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα:  Δε μπορείς να φανταστείς την εξέλιξη σε μια από τις πιο καλογυρισμένες ταινίες μυστηρίου/θρίλερ των τελευταίων ετών. Φυσικά δεν απουσιάζει το κλίμα τρόμου, αν όμως ψάχνετε κάτι πιο… σπλάτερ, τότε ανατρέξτε στις παραπάνω προτάσεις. 

The Blair Witch Project (1999)

Γιατί βρίσκεται σε αυτή τη λίστα:  Είναι το πρωτοποριακό, το καινούριο κόνσεπτ που εμφανίζεται μια-δυο φορές σε κάθε δεκαετία, όπως είδαμε παραπάνω, με πολλές ταινίες να το αντιγράφουν μετέπειτα. Ολόκληρο το Blair Witch Project αποτελείται από το ερασιτεχνικό υλικό που τράβηξε μια ομάδα φοιτητών στο δάσος του Blair σχετικά με την μαγισσα που σύμφωνα με τον μύθο της περιοχής απήγαγε και σκότωνε μικρά παιδιά από την περιοχή. Μαρτυρίες κατοίκων με ανατριχιαστικές περιγραφές αφήνουν την φαντασία σου να οργιάσει, ενώ η συνέχεια, με τις πρώτες διανυκτερεύσεις στο δάσος, είναι ικανή να σου κόψει το αίμα. Αν δεν την έχετε δει, απλά αναρωτηθείτε πώς θα μπορούσε να τελειώνει ενα εραστιτεχνικό φιλμ που βρέθηκε τυχαία και με τους πρωταγωνιστές να αγνοούνται εδώ και χρόνια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.