E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 φθινοπωρινές ταινίες για τα πρώτα «χουχουλιάσματα» στον καναπέ

Θα σας βάλουν στο mood ομαλότερα

10 φθινοπωρινές ταινίες για τα πρώτα «χουχουλιάσματα» στον καναπέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο είναι πάντα η πιο δύσκολη. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι αυτό να γίνει ομαλότερα. Και τι πιο όμορφο από να ξαπλώσεις στον καναπέ σου με μια λεπτή κουβερτούλα και να αράξεις όλο το σαββατοκύριακο στον καναπέ, βλέποντας ταινίες, στενάχωρες και χαρούμενες, που θα σου ξυπνήσουν όλα τα συναισθήματα και θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορίστε 10 από αυτές:

When Harry Met Sally (1989)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί όλων των εποχών. Αφού η πλοκή της διαδραματίζεται σε βάθος χρόνου, δεν μπορούμε να την πούμε αυστηρά φθινοπωρινή. Αλλά η βόλτα στο Central Park της Νέα Υόρκης, με τα κιτρινισμένα φθινοπωρινά φύλλα να πέφτουν ή να έχουν πέσει ήδη στο έδαφος, είναι κάτι που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή  την σχέση του Harry και της Sally.

Fantastic Mr. Fox (2009)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία πραγματικά φανταστική ταινία που πέρασε γενικά απαρατήρητη από το ευρύ κοινό. Ένα animation για την φύση, με φθινοπωρινά χρώματα και μια γλυκιά μουσική που θα σου φτιάξει την διάθεση.

Dan in Real Life (2007)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άκρως φθινοπωρινή, εpωτική και με χαρακτήρα, η ταινία του Peter Hedges είναι τοποθετημένη στο φθινοπωρινό Rhode Island. Steve Carell και Juliette Binoche, συγκροτούν ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια της τελευταίας δεκαετίας.

Remember the Titans (2000)

Σε όσους αρέσουν τα sports movies που έχουν άκρως κοινωνικό χαρακτήρα, σε όσους αρέσει η εποχή που ξεκινά το πρωτάθλημα και σε όσους, φυσικά, αρέσει o Denzel Washington, τότε αυτή είναι μια ταινία για σας. Θα κλάψετε, θα χαρείτε, θα ανατριχιάσετε και οι πιο εκφραστικοί από εσάς, θα πορωθείτε!

Legends of the Fall (1994)

Όπως φαίνεται από τον πρωτότυπο τίτλο, το φθινόπωρο αναφέρεται ξεκάθαρα. Το εξαιρετικό αυτό οικογενειακό δράμα, με τα πάθη και τα λάθη μιας οικογένειας σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις ΗΠΑ, είναι κλασσικό και θα σε κάνει να αναστατωθείς. Όχι μόνο με τις τολμηρές σκηνές, αλλά επειδή θα σου δείξει ότι το φθινόπωρο είναι μια άκρως εpωτική εποχή.

October Sky (1999)

Στις 4 Οκτωβρίου του 1957, ο Σπούτνικ 1 εκτοξεύτηκε στο διάστημα. Τα ραδιόφωνα της εποχής ανέφεραν ότι ο δορυφόρος «έσπασε» τον ουρανό του Οκτωβρίου. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Homer Hickam, που πήγε ενάντια στην μοίρα του. Θα σας εμπνεύσει και θα σας συγκινήσει.

Days of Heaven (1978)

Η ταινία του Terrence Malick είναι σίγουρα υποψήφια για τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η δραματική της ιστορία, που δείχνει τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος πάνω στην απελπισία του, αλλά και στην κουτοπονηριά του, είναι τοποθετημένη ανάμεσα σε λιβάδια όπου δεσπόζουν φθινοπωρινά στάχυα, με το ηλιοβασίλεμα να είναι η αγαπημένη ώρα του σκηνοθέτη.

Election (1999)

Μια τέλεια φθινοπωρινή και «εκλογική» ταινία. Η Reese Witherspoon παίζει έναν ρόλο που της πάει πολύ, με την ταινία του Alexander Payne, να σε εκνευρίζει, να σου προκαλεί απογοήτευση για τον άνθρωπο, αλλά τελικά να σε επιβραβεύει.

The Others (2001)

Να και ένα φθινοπωρινό θρίλερ, γυρισμένο στην ανατολική ακτή. Οι περισσότεροι θα το αγαπήσετε, αλλά ίσως οι πιο απαιτητικοί να το βρείτε τραβηγμένο. Πάντως θα δείτε μια ιστορία που χτίζεται με προσοχή και μια Nicole Kidman στα καλύτερά της.

Planes, Trains and Automobiles (1987)

Η κωμωδία με τον αξεπέραστο Steve Martin, είναι τοποθετημένη λίγο πιο αργά, ημερολογιακά πάντα, λίγο πριν την «Ημέρα των Ευχαριστιών» στα τέλη Νοέμβρη. Δεν ξέρουμε αν είστε από τους λίγους που φτιάχνουν γαλοπούλα εκείνη την εποχή, αλλά δείτε την, γελάστε και περάστε όμορφα. Μια ταινία που αποχαιρετά το φθινόπωρο και σε βάζει στην εποχή των Χριστουγέννων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 32
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.