E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Route 66: Το πιο όμορφο road trip στον κόσμο

Ο δρόμος που οδηγεί στο αμερικανικό όνειρο

Route 66: Το πιο όμορφο road trip στον κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλάμε για έναν δρόμο που είναι απέραντος. Ξεκινάει από την πόλη του Σικάγο στις κεντρονατολικές ΗΠΑ και καταλήγει κατευθείαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άνοιξε πριν από 91 χρόνια και από την αρχή θεωρήθηκε η επιτομή του αμερικανικού ονείρου, ένας δρόμος που καταλήγει στην ελευθερία και στην δύσκολη παραδοχή, ότι όλα είναι πιθανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραγουδήθηκε και υμνήθηκε σε δεκάδες βιβλία. Και μέχρι και σήμερα, πολλοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, έχουν σαν όνειρο ζωής να τον διασχίσουν, με ένα βανάκι, με ένα αυτοκίνητο ή ένα τσόπερ. Γιατί γι’ αυτούς αλλά και γενικότερα, είναι το πιο ωραίο road trip στον κόσμο.

Η μαγεία ξεκινάει μόνο και μόνο από την σκέψη πως όταν ολοκληρώσεις το ταξίδι σου θα καταλήξεις στην απέραντη θάλασσα του μεγαλύτερου ωκεανού του πλανήτη. Στο δρόμο του όλο και κάτι θα βρεις, για να σε κάνει να μην βαρεθείς ποτέ. Πράγματα που ίσως δεν θα δεις πουθενά αλλού μαζεμένα. Όπως πόλεις – φαντάσματα, που ζούσαν από το πέρασμα του Route 66. Τα βενζινάδικα έχουν εγκαταλειφθεί και οι μικρές πόλεις όπως το Erick στην Οκλαχόμα, δεν άντεξαν χωρίς το μαγικό άγγιγμα του δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Τεξας θα περάσεις από ένα νεκροταφείο για Cadillac. Δεν είναι πολλές, αλλά είναι βαμμένες σε διάφορα χρώματα και μισοθαμμένες στο έδαφος. Αν θυμηθείτε να πάρετε σπρέι μαζί σας, τότε μπορείτε να τις βάψετε. Δεν της έβαψε η πολιτεία και κάθε φορά που τις επισκέπτεσαι τα σχέδια είναι διαφορετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην διαδρομή μπορεί να μείνεις σε ένα από τα δυο ξενοδοχεία Wigwam που έχουν απομείνει, είτε στην πολιτεία της Αριζόνα, είτε στην Καλιφόρνια. Παλιότερα υπήρχαν πολλά περισσότερα, αλλά έκλεισαν. Αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι συνηθισμένα. Τα δωμάτια τους είναι ξεχωριστά bungalows, που έχουν σχήμα tipis, δηλαδή των σκηνών των Ινδιάνων. Έχουν χαρακτηριστεί πλέον ως ιστορικά μνημεία.

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τα πολλά μουσεία που αφορούν τον θρυλικό δρόμο. Δεν θα βρεις εκεί κάτι περισσότερο από αυτοκίνητα και πινακίδες, αλλά σίγουρα θα μάθεις λίγα περισσότερα για την ιστορία του δρόμου και του αμερικανικού ονείρου. Αργότερα θα πετύχεις τους γίγαντες από fiberglass που τοποθετήθηκαν στον δρόμο πριν από 50 χρόνια, για να διαφημίζουν τα πάντα. Ίσως βρεις εκεί και ουρά για φωτογραφίες, αν και πλέον δεν υπάρχει τόση κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν περάσεις το Τέξας, θα μπεις στο Νιου Μέξικο και μετά στην Αριζόνα. Εκεί θα θαυμάσεις την «βαμμένη» έρημο, ένα από τα πιο παραδοσιακά μέρη του αμερικανικού τοπίου. Μπορείς να την περπατήσεις, αν δεν φοβηθείς μην χαθείς. Ίσως κάνεις και μια παράκαμψη, ούτε μικρή ούτε μεγάλη, για να επισκεφτείς το θρυλικό Grand Canyon, αυτό το θαύμα της φύσης, που όποιος έχει πάει μαγεύεται. Μια ακόμα μικρή παράκαμψη, θα σε πάει στο Λας Βέγκας, την πόλη των καζίνο, του θεάματος και των φώτων.

Κι όταν τα κάνεις όλα αυτά, και πολλά ακόμα, θα φτάσεις στον όμορφο ωκεανό, στο Λος Άντζελες, για να αναπνεύσεις με όλη σου την δύναμη, με τον αέρα να φυσάει κάθε σημείο του κορμιού σου (κινηματογραφικό αυτό, ε;). Ο δρόμος τελείωσε αλλά όχι το ταξίδι. Τι λέτε, πάμε πάλι πίσω;

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Σήμερα

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Χτες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Χτες

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Χτες

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Προχτές

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Προχτές

Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Προχτές

Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Πριν 3 μέρες

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.