E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

25 από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στον κόσμο

Μακάρι να μην τα συναντήσουμε ποτέ

25 από τα πιο θανατηφόρα πλάσματα στον κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί τα παρακάτω πλάσματα να φαίνονται πολλές φορές ακίνδυνα. Αλλά δεν είναι. Είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα στον πλανήτη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δενδροβατίδες

Αυτά τα μικροσκοπικά βατράχια έχουν αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσουν 10 ενήλικες. Δημιουργούν το δηλητήριο τους από την τροφή τους. Θα τα βρείτε στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολική Αρκούδα

Είναι από τα λίγα ζώα της λίστας που δεν σε φοβούνται. Τρώει ότι έχει κρέας, ακόμα και άλλες πολικές αρκούδες. Συνήθως δεν σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά δεν τους συναντούν και συχνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράσινη Ανακόντα

Είναι τεράστιοι, τρομακτικοί και από τα μεγαλύτερα φίδια στην γη που δεν είναι δηλητηριώδη. Θα σκοτώσουν σφίγγοντας το θύμα τους και θα το καταπιούν αμέσως. Μην τα πλησιάσετε ποτέ αν βρεθείτε στον Αμαζόνιο, γιατί το μέγεθός τους και η δύναμή τους μπορεί να αποδειχθούν μοιραία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεσογειακή Μαύρη Χήρα

Πολύ δυνατό δηλητήριο και πολύ άσχημο δάγκωμα. Ίσως είναι το ίδιο δηλητηριώδης με την κανονική Mαύρη Xήρα.

Χίλιοποδαρούσα

Παράγουν δηλητηριώδες υγρό και κυανικό οξύ. Μπορεί να σκοτώσει μυρμήγκια και άλλα μεγαλύτερα πλάσματα. Για τους ανθρώπους δεν θεωρείται θανατηφόρο, αλλά την ζημιά θα την κάνει, οπότε καλύτερα μακριά.

Μυρμήγκι Σφαίρα

Είναι αρκετά μεγάλα, αφού φτάνουν τα 2,5 εκατοστά. Τα δαγκώματά τους έχουν περιγράφει ως τα πιο επίπονα ανάμεσα από τα έντομα. Τα λένε μυρμήγκια σφαίρες γιατί τα δαγκώματά τους μοιάζουν με μια σφαίρα που διαπερνά το κορμί.

Χταπόδι με Μπλε Δακτυλίους

Μην σας ξεγελάει το μέγεθος του, που είναι σαν μπάλα του γκολφ. Έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 26 ενήλικες και δεν υπάρχει αντίδοτο. Αν δαγκώσει κάποιον, μέσα σε μερικά λεπτά παραλύει και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Όμως δεν πεθαίνει αμέσως, γιατί η φύση είναι πιο σκληρή απ’ ότι φαίνεται.

Γεράκι Ταραντούλα

Πρόκειται για σφήκες αραχνών, που κυνηγούν ταραντούλες, παρολ΄ αυτά τσιμπάνε και ανθρώπους και το τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο. Μπορεί να παραλύσει το πρόσωπο σου σε δευτερόλεπτα και αρκετοί άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από τα τσιμπήματά τους.

Αφρικανοποιημένες Μέλισσες Δολοφόνοι

Προέκυψαν από ένα λάθος πείραμα, όταν ένας μελισσοκόμος, προσπάθησε να αναμείξει ευρωπαϊκές με αφρικανικές μέλισσες. Μερικές όμως του το έσκασαν. Πολύ πιο επιθετικές από τις ευρωπαϊκές. Είναι γνωστές για το γεγονός ότι κυνηγούν το «θύμα» τους για χιλιόμετρα.

Ινδικός Κόκκινος Σκορπιός

Είναι ο πιο θανατηφόρος σκορπιός του κόσμου και βρίσκεται στην Ινδία, στο Πακιστάν και στην Σρι Λάνκα. Σκοτώνουν πολλούς ανθρώπους αφού η αγαπημένη τους κρυψώνα είναι τα παπούτσια. Αν πάτε προς τα εκεί, να τα κοιτάτε πριν τα φορέσετε...

Ασκάρις

Τα Ασκάρις είναι παρασιτικά σκουλήκια που μπορείς να τα κολλήσεις πίνοντας νερό. Χτυπάνε το έντερο και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν βαριά και άσχημα. Βρίσκονται σε τροπικά κλίματα και συχνότερα στις περιοχές γύρω από την έρημο Σαχάρα.

Πλατύποδας ή Ορνιθόρυγχος

Είναι ένα γλυκό πλασματάκι αλλά σε ξεγελά. Πρόκειται για ένα από τα λίγα θηλαστικά που έχουν δηλητήριο, το οποίο μπορεί να σκοτώσει σκύλους και γάτες και να προκαλέσει πολύ μεγάλο πόνο σε ανθρώπους.

Πιράνχα με Κόκκινη Κοιλιά

Βρίσκονται στον Αμαζόνιο και έχουν πολύ δυνατά σαγόνια. Τρέφεται με ψάρια, έντομα και άλλα πλάσματα του βυθού. Μόνο του δεν φτάνει, αλλά ένα κοπάδι από αυτά μπορεί να εξαφανίσουν έναν άνθρωπο μέσα σε λίγα λεπτά.

Σαύρα Χίλα

Βρίσκεται στις νότιες ΗΠΑ και στο Μεξικό. Είναι μια από τις δυο δηλητηριώδεις σαύρες του πλανήτη. Ένα δάγκωμα δεν μπορεί να κάνει ζημιά, αφού το δηλητήριο περνάει στο «θύμα» τους, μόνο όταν το μασάνε!

Ύαινα

Την ημέρα αν δουν άνθρωπο θα φοβηθούν. Την νύχτα όμως αυτό αλλάζει. Αν δείτε ύαινες με τα μάτια τους να λάμπουν στο σκοτάδι, πρέπει να τρέξετε. Πάντως προτιμούν τους ήδη νεκρούς ανθρώπους ή θηλαστικά.

Ηλεκτροφόρο Χέλι

Δεν πρόκειται ακριβώς για χέλι. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι θανατηφόρο. Μπορεί και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που φτάνει τα 600 βολτ. Σίγουρα μπορεί να σε σκοτώσει λοιπόν.

Λανόμια, η δολοφόνος κάμπια

Το μικροσκοπικό αυτό έντομο, καμουφλάρεται πολύ καλά και δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις. Τα τελευταία 20 χρόνια έγιναν γνωστές για το θανατηφόρο τους δάγκωμα, που έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Το έντομο – δολοφόνος

Είναι γνωστό και ως το «έντομο που φιλάει», γιατί τσιμπάει τον άνθρωπο στα χείλη. Και όταν σε τσιμπήσουν σε κολλάνε την θανατηφόρα ασθένεια Changas, η οποία σιγά σιγά σου καταστρέφει όλα τα όργανα.

Ταυροκαρχαρίας

Είναι Αφρικανός καρχαρίας που κολυμπάει σε ρηχά κυρίως νερά. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον Λευκό καρχαρία, επειδή είναι ίσως ο πιο επιθετικός καρχαρίας στον κόσμο.

Αυστραλιανή Αράχνη Funnel-Web

Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness, πρόκειται για την πιο δηλητηριώδη αράχνη στον κόσμο. Πολλές φορές κρύβονται σε σπίτια ή αυτοκίνητα. Κάθε συνάντηση μαζί τους είναι ένα δυσάρεστο γεγονός.

Μπούμσλανγλκ

Δεν επιτίθενται συχνά σε ανθρώπους αλλά όταν το κάνουν, τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Το δηλητήριο προκαλεί θρόμβωση στο αίμα. Τα θύματα τους πεθαίνουν αργά και βασανιστικά, με το αίμα να τρέχει από όλους τους πόρους του σώματος.

Ιπποπόταμος

Αν καταλαβαίνουν ότι απειλούνται ή αν ενοχληθούν, είναι πολύ επιθετικά ζώα, από τα πιο θανατηφόρα στην Αφρική. Μπορούν με ένα δάγκωμά τους να σε «σπάσουν» στα δυο!

Αδηφάγος (Wolverine)

Πολύ δυνατό ζώο και ατρόμητο. Δεν σταματά να κυνηγά και θα δώσει ακόμα και την ζωή του, μέχρι να καταφέρει να σκοτώσει το θύμα του.

Θαλάσσιο Φίδι με Κίτρινη Κοιλιά

Πολύ περιγραφικό το όνομά του. Είναι πανέμορφο αλλά το δηλητήριο του είναι όμοιο με αυτό της Βασιλικής Κόμπρας, μόνο που είναι ακόμα πιο ισχυρό. Μια σταγόνα μπορεί να σκοτώσει 3 ανθρώπους, αφού πρώτα σε παραλύσει παντού.

Πορτογαλική Καραβέλα

Θα το περάσετε για κοχύλι αν το δείτε στην παραλία. Σε καμία, μα καμία, περίπτωση δεν πρέπει να το ακουμπήσετε. Ανήκει στην οικογένεια Physalia, όπως και οι Μέδουσες, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Σήμερα

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Σήμερα

Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Σήμερα

Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Χτες

Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Χτες

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Χτες

Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Χτες

Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Προχτές

Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Προχτές

Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Προχτές

Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

par: 76
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.