E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε μοναχή

Βίντεο και φωτογραφίες από τη διαδικασία

Πώς η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε μοναχή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2017 | 08:51

Η Ναταλία Λιονάκη, το όμορφο και ταλαντούχο εκείνο κορίτσι που πρωταγωνίστησε στην ελληνική τηλεόραση στις αρχές του 2000, κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της και να ακολουθήσει και επίσημα το δρόμο του Χριστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμίλητη και ταπεινή, μάζεψε τα μακριά μαλλιά της κότσο, έβαλε το ζωστικό και το πολυσταύρι και εκάρη μοναχή με το όνομα Φεβρωνία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα. Η διαδικασία της μοναχικής «κουράς» έγινε από τον κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄και τον πρωτοσύγκελο Aθανάσιο στο Κισούμου της δυτικής Κένυας, τον Αύγουστο που μας πέρασε.
Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν έγινε γνωστό πως η κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια του σήριαλ του Mega «Φιλοδοξίες», παράτησε τα εγκόσμια για να μονάσει σε μοναστήρι στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης.Το θέμα απασχόλησε για καιρό τηλεοπτικές εκπομπές και περιοδικά και πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν η μητέρα της κατήγγειλε δημόσια τον ηγούμενο Απόστολο, επικεφαλής της μονής, για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της.

Ο ίδιος ο ηγούμενος είχε μιλήσει για όσα ακούγονται και για την απόφαση της ηθοποιού. Όπως ισχυρίστηκε γνώρισε τη Ναταλία όταν πήγε μαζί με συναδέλφους της να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι που ήταν ηγούμενος στο παρελθόν.

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε». Οσο για τους ισχυρισμούς της μητέρας πρί οικονομικής εκμετάλευσης, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Αναφερόμενος δε στην καθημερινότητα της Ναταλίας στο μοναστήρι, είχε δηλώσει πως ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωνε μάλιστα πως η Ναταλία είχε χαρίσει όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της σε φίλες της και είχε κρατήσει μόνο τα βιβλία της, τα οποία πρόσφερε στη βιβλιοθήκη της μονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα,είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως τη συγκεκριμένη μονή επέλεγαν γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και καλλιέργειας, όπως η Ναταλία και σε αρκετούς φαινόταν περίεργο το γεγονός πως ο πατέρας Απόστολος ήταν ηγούμενος σε μοναστήρι θηλέων.

Στις αρχές του 2010 και μετά από μια σοβαρή περιπέτειας της μητέρας της, με την υγεία της, η ηθοποιός επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι στο Παγκράτι.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso η Ναταλία ασχολούνταν με τα κεντήματα προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

«Η σημερινή Ναταλία Λιονάκη δεν έχει καμία σχέση με την ηθοποιό με τα κατακόκκινα μαλλιά, την οποία γνωρίσαμε μέσα από δημοφιλείς σειρές. Οταν την πρωτοείδαμε, νομίσαμε αρχικά πως πρόκειται για κάποια καλόγρια, αφού είναι ντυμένη στα μαύρα με μακριά φούστα και μανίκια, αλλά χωρίς μαντίλι στο κεφάλι. Μετά καταλάβαμε πως ήταν η γνωστή ηθοποιός. Ερχεται εδώ γιατί έχει βρει τα κατάλληλα μηχανήματα που τυπώνουν -πάνω σε καμβά- διάφορα σχέδια για κέντημα. Είναι πολύ διακριτική και λιγομίλητη. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά της και φεύγει. Δεν θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της», είχε δηλώσει στην «Espresso» άτομο που την έχει συναντήσει δυο- τρεις φορές στο συγκεκριμένο κατάστημα κεντημάτων της Αγίας Παρασκευής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντιλέτα Λεότα: Πήγε στη δουλειά με το εσώρουχο σε κοινή θέα

Πριν 9 ώρες

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε η Ιταλίδα αθλητικογράφος στο Instragram

Δημήτρης Κόκοτας: Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα ‑ Υπέστη έμφραγμα, ανακοπή και ανατάχθηκε

Πριν 9 ώρες

Ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και ενημέρωσε τους συνεργάτες του

Αγρια επίθεση στον Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο

Πριν 9 ώρες

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον δύο μαυροφορεμένοι άνδρες

Αυτή ήταν η τελευταία τους φωτογραφία ως ζευγάρι, αφού χώρισαν λίγο μετά

Πριν 9 ώρες

Ο Christopher Lakkees και η Jessica Alba έχουν παρόλ`αυτά μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο

Ήταν μόλις 20 ετών: O ηθοποιός που έσβησε στον ύπνο του

Πριν 9 ώρες

Πρωταγωνίστησε στο «Descendants» της Disney

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Χτες

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Χτες

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Χτες

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.