E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Για 60.000 ευρώ σκότωσαν το ζευγάρι στο Περιστέρι

Συμβόλαιο θανάτου

Για 60.000 ευρώ σκότωσαν το ζευγάρι στο Περιστέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2017 | 16:51

«Συμβόλαιο θανάτου» από εξαιρετικά σκληρούς κακοποιούς που θεωρούνται ότι τα τελευταία 15 χρόνια είναι υπεύθυνοι για πλήθος εκτελέσεων, ήταν η διπλή ανθρωποκτονία σε βάρος του ανδρόγυνου μέσα στο σπίτι του στο Περιστέρι στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένας άνθρωπος που ζούσε επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως χτίστης πέτρας, θα έμπλεκε με τα πιο ακραία ονόματα του υποκόσμου…

Φαίνεται λοιπόν πως το κίνητρο των δολοφόνων ήταν οι οικονομικές διαφορές με το θύμα, η επιθυμία τους να μην του πληρώσουν ένα υπέρογκο χρέος που του όφειλαν για μία «επένδυση» που έκανε μαζί τους, για τον εντοπισμό κτημάτων στην Βορειοανατολική Αττική, κατάλληλων για χασισοκαλλιέργειες.
Μάλιστα, μόλις 4 ημέρες πριν την δολοφονία του μετέβηκε το θύμα στην Ασφάλεια στο Αιγάλεω με πρόθεση να «καρφώσει» όσα γνώριζε για τους δράστες και το παρελθόν τους, την εμπλοκή τους σε δολοφονίες, εκβιασμούς και ναρκωτικά, όμως το μετάνιωσε τελευταία στιγμή.

Οι δύο ηθικοί αυτουργοί εκ των οποίων ο ένας που διέφυγε πιθανόν στην Αλβανία, γνωστός στις Αρχές και ως «Μόντι» απασχολεί για πλήθος ανεξιχνίαστων συμβολαίων θανάτων την τελευταία 15ετια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσέλαβαν ως εκτελεστή τον «Κίλι» ένα επίσης γνωστό πιστόλι στον κόσμο της νύχτα έναν 20χρονο Έλληνα χρήστη ναρκωτικών και έναν ταξιτζή από την Σάμο για να μεταβούν στο Περιστέρι, τους έδωσαν κλειδιά του σπιτιού του θύματος, μπήκαν μέσα και τους εκτέλεσαν κυριολεκτικά στην κρεβατοκάμαρά τους με δύο βολίδες στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια της 17χρονης κόρης τους και του 28χρονου γιου τους που αντιμετώπιζε νοητική στέρηση.

Οι δράστες πήραν συνολικά 60.000 ευρώ συμβόλαιο για το ανδρόγυνο μόνο, τα οποία στη κατά την ανάκριση και ενώ ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, ισχυρίστηκαν ότι οι εντολείς του δεν τους πλήρωσαν ούτε αυτούς…

Η πεποίθηση των Αρχών ήταν από την αρχή πως η εικόνα του εγκλήματος παρέπεμπε σε μαφιόζικη εκτέλεση και έτσι παρότι στην σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό ή και κάμερες, τότε στράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή, όπου αντιλήφθηκαν από υλικό κλειστού κυκλώματος το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και έτσι άρχισαν να ξετυλίγουν το νήμα της υπόθεσης μέχρι να φτάσουν στους δράστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία που εν τέλει συγκέντρωσαν οι Αρχές ήταν τόσο ακράδαντα που για πρώτη φορά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ομολογούν το έγκλημά τους με κάθε λεπτομέρεια, αφού δεν τους είχαν μείνει περιθώρια νομικών ελιγμών.

Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης: «Χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο θύμα και για το λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία»

«Η πρώτη υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου συγκρότησης και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, την 03 Φεβρουαρίου 2017, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Περιστέρι, μπροστά στην 17χρονη κόρη τους και στον 28χρονο γιο τους.
Θέλω να επισημάνω ότι από την προσεκτική αυτοψία του τόπου του εγκλήματος, την ανάλυση του περιστατικού και του modus operandi και με δεδομένα - ιδιαίτερα- την πλήξη των θυμάτων με βολή στο κεφάλι, την απουσία ιχνών διάρρηξης και ενδείξεων πάλης ή αντίστασης, αλλά και από επιμέρους ερευνητικά δεδομένα προσανατολιστήκαμε, από τα πρώιμα στάδια της έρευνας, σε υπόθεση που παραπέμπει σε «συμβόλαιο θανάτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι από την πολύμηνη έρευνα διακριβώθηκε όλη η αλληλουχία των γεγονότων, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία «κατά παραγγελία», η οποία δόθηκε με κίνητρο τις οικονομικές διαφορές που είχαν με το 53χρονο θύμα και με ταυτόχρονη δολοφονία της συζύγου του, για να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Από την συνδυαστική ανάλυση του προανακριτικού υλικού και τη μεθοδική αστυνομική έρευνα καταφέραμε αρχικά να συλλέξουμε στοιχεία που μας οδηγούσαν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων δραστών, τους οποίους στη συνέχεια διακριβώσαμε πλήρως.

Ακολούθως, μετά από εκτεταμένες έρευνες σε περιοχές την Βορειοανατολικής Αττικής και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταφέραμε να τους εντοπίσαμε και να προχωρήσουμε στη σύλληψη τους.

Πιο αναλυτικά, έχουμε συλλάβει συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα 29χρονο υπήκοο Αλβανίας και δυο ημεδαπούς 32 και 20 ετών, που συγκροτούν τους φυσικούς αυτουργούς καθώς και 46χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μαζί με από ένα ακόμα ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, αποτελούν τους εντολείς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ζευγαριού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δυο ηθικοί αυτουργοί χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο 53χρονο θύμα και για το λόγο αυτό έδωσαν την παραγγελία για τη δολοφονία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του, με χρηματική αμοιβή 30.000 ευρώ για τον καθένα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι σε ερευνητικό επίπεδο η συγκεκριμένη υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για ένα ακόμα λόγο.
Η εξιχνίαση βασίστηκε, κατά κύριο λόγο, σε αποτελέσματα ερευνητικών διαδικασιών και ενεργειών, καθώς η απουσία ιχνών που να συνδέουν την παρουσία των δραστών στο χώρο του εγκλήματος μεγιστοποιούσε το βαθμό δυσκολίας της υπόθεσης.

Για το λόγο αυτό θέλω να απονείμω τα εύσημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, γιατί ήταν τέτοια η πληρότητα της έρευνας που δεν άφησε περιθώρια στους εμπλεκομένους, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.
Όλοι οι συλληφθέντες αποδέχτηκαν πλήρως και περιέγραψαν επακριβώς τις πράξεις και τους ρόλους, που τους αποδίδονται στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας».

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου: «Προκειμένου να μην υπάρξουν μάρτυρες, δολοφόνησαν και την σύζυγό του»

«Στην πρώτη περίπτωση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονίες (συμβόλαια θανάτου), ληστείες, εκβιάσεις και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία 53χρονου υπηκόου Αλβανίας και της 50χρονης συζύγου του, που έλαβε χώρα εντός της οικίας, που διέμεναν με τα δύο παιδιά τους, στο Περιστέρι Αττικής την 03η Φεβρουάριου 2017. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Δράστες είναι 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 32 ετών, φυσικοί αυτουργοί των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46 και 53 χρόνων, ηθικοί αυτουργοί αυτών.
Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων και συνελήφθησαν οι τέσσερις εξ’ αυτών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, δεύτερος ηθικός αυτουργός (εντολέας) των κατά παραγγελία ανθρωποκτονιών.

Ως προς το χρονικό της διπλής ανθρωποκτονίας, πρώτες πρωινές ώρες της 03ης Φεβρουαρίου 2017, οι δράστες εισήλθαν σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Περιστέρι, όπου διέμενε το ζεύγος μαζί με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 17 και 28 ετών και αφού τραυμάτισαν θανάσιμα στο κεφάλι, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, το ζευγάρι, απεχώρησαν αφαιρώντας πορτοφόλι.

Σημειώνεται, ότι για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από εξειδικευμένα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την ανάλυση του τόπου και τρόπου δράσης ( Modus Operandi ) της οργάνωσης καθώς και του γενικότερου προσεκτικού σχεδιασμού, προκύπτουν ενδείξεις για την κατάταξη της ανθρωποκτονίας, με βάση το κίνητρο, που παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα «κατά παραγγελία».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε το θύμα (53χρονος Αλβανός υπήκοος) είχε επαφές με άγνωστους ομοεθνείς του, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης, ενώ με κάποιους από αυτούς είχε και οικονομικές διαφορές.

Στο πλαίσιο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι διαφορές αυτές, αποτέλεσαν και το λόγο που οι φυσικοί αυτουργοί διέπραξαν τη διπλή ανθρωποκτονία κατά παραγγελία που δόθηκε από τους ηθικούς αυτουργούς. Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξουν μάρτυρες, δολοφόνησαν και την σύζυγό του.

Ενδεικτικό της αλληλουχίας των γεγονότων είναι, ότι οι δράστες πριν την τέλεση του εγκλήματος είχαν επικοινωνίες τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ηθικούς αυτουργούς για τη λήψη εντολών, ενώ μετά την τέλεση αυτού, ενημέρωσαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της πράξης τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το προσυμφωνημένο χρηματικό αντίτιμο.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στην υπό έρευνα υπόθεση, καθώς και οι ρόλοι που κατείχαν.
Κατόπιν τούτου, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε Αττική και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, τον εντοπισμό και σύλληψη των τεσσάρων εκ των πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς:

  • ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα - μεταξύ άλλων - της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και
  • ο 53χρονος υπήκοος Αλβανίας που αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για Κύρια Ανάκριση».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάνος Δασκαλάκης: Η αντίδρασή του μετά την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σήμερα

Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αυξήσεις έως και 90% στα διόδια της Εγνατίας

Σήμερα

Έως και 90% αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία οδό - Μειώνονται σε δύο σταθμούς

Με κινητό και γελάκια στα έδρανα της Βουλής ο Καραμανλής, την ώρα που δεχόταν «πυρά»

Σήμερα

Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο»

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Σήμερα

Tο γεγονός ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν ζήτησε ελαφρυντικά καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια

«Είναι πολύ χαρούμενη», λέει η δικηγόρος 12χρονης στον Κολωνό για την ενοχή του Ηλία Μίχου

Σήμερα

«Το είχα πει από την πρώτη στιγμή, ήταν απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση», είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σήμερα

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η αντίδρασή της στο άκουσμα της απόφασης

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Σήμερα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Καιρός: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Σήμερα

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι «έως και 16 βαθμούς υψηλότερη» από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Σήμερα

Στο δικαστήριο για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Σήμερα

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Σήμερα

Αισθητοί και στην Αττική

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.