E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως το Χόλιγουντ σχολίαζε για χρόνια πλαγίως τις σeξουαλικές επιθέσεις του Harvey Weinstein

Δείτε συγκαλυμμένες άλλα και ευθείες αναφορές σε ταινίες, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές σειρές

Πως το Χόλιγουντ σχολίαζε για χρόνια πλαγίως τις σeξουαλικές επιθέσεις του Harvey Weinstein
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του παραγωγού Harvey Weinstein, τον οποίο πολλές ηθοποιοί κατηγορούν πλέον ανοιχτά για σeξουαλική επίθεση και βιασμό, ήταν γνωστά στο Χόλιγουντ. Και κοιτώντας εκ των υστέρων εντοπίζονται αρκετές συγκαλυμμένες άλλα και ευθείες αναφορές σε ταινίες, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές σειρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Oscar του 2013 ο κωμικός και σεναριογράφος Seth MacFarlane σχολίασε χαριτολογώντας όταν ανακοίνωνε τα ονόματα των πέντε ηθοποιών που είχαν προταθεί για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου: «Συγχαρητήρια (…) δεν θα χρειάζεται πια να προσποιείστε ότι σας αρέσει ο Harvey Weinstein».

Πριν μερικές μέρες ο Seth MacFarlane εξήγησε μέσω Twitter ότι το 2011 η ηθοποιός Jessica Barth, με την οποία συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία “Ted”, του είχε εκμυστηρευθεί ότι δέχθηκε «σeξουαλικές προτάσεις» από τον παραγωγό. Ο MacFarlane δήλωσε «δεν άντεξα να μην κάνω μια σκληρή αναφορά στο πρόσωπό του», υπογραμμίζοντας «την απέχθεια και την οργή» του. Η Jessica Barth έχει καταγγείλει ότι ο Weinstein της ζήτησε να του κάνει μασάζ ενώ ήταν γυμνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2012 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς “30 Rock”, η ηθοποιός Jane Krakowski, που ενσάρκωνε την ηθοποιό Jenna Maroney, εμφανίζεται να λέει: «Δεν φοβάμαι κανέναν στη σόουμπιζνες. Έχω αρνηθεί να κάνω σeξ με τον Harvey Weinstein όχι λιγότερες από τρεις φορές … στις πέντε».

Στην επόμενη σεζόν της ίδιας σειράς, αναφέρει: «Γνωρίζω ότι πρώην εpαστές μπορούν να εξακολουθήσουν να σε κατατρέχουν για καιρό (…) Κατά μία έννοια είμαι ακόμη στριμωγμένη κάτω από έναν λιπόθυμο Harvey Weinstein». Η δημιουργός της σειράς “30 Rock” Tina Fey δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην υπόθεση του παραγωγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2007 ο ηθοποιός Maury Chaykin ενσαρκώνει τον... Harvey Weingard, έναν εγωιστή, ορyίλο παραγωγό που εξαπολύει συνεχώς απειλές στην τηλεοπτική σειρά “Entourage” του HBO.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, εκείνη την περίοδο ο Weinstein αναγνώρισε την ομοιότητα του χαρακτήρα με τον εαυτό του και έστειλε ένα μήνυμα στους παραγωγούς της σειράς μέσω ενός από τους ηθοποιούς: «Πες τους ότι αν αναφέρουν μία ακόμη φορά το όνομά μου, είναι νεκροί». Όμως η παραγωγή χρησιμοποίησε τη φράση αυτή σε ένα επεισόδιο και ο Weinstein πήρε τηλέφωνο για να εκφράσει … την ικανοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Asia Argento κατήγγειλε στον New Yorker ότι βιάστηκε από τον Γουάινστιν το 1997 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κυανή Ακτή. Στην ταινία που σκηνοθέτησε το 2000 με τίτλο “Scarlet Diva” παρουσιάζει τον βιασμό της. Ενσαρκώνει μια νεαρή ηθοποιό από την οποία ένας παραγωγός ζητάει να του κάνει μασάζ προτού της επιτεθεί. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας «οι άνθρωποι μου μιλούσαν για εκείνον εξαιτίας της σκηνής αυτής», δήλωσε η Asia Argento στο New Yorker.

Τέλος, το 1998 η ηθοποιός Gwyneth Paltrow καλεσμένη το σόου του David Letterman, όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν κάποιος την ανάγκασε να συμμετάσχει στην εκπομπή, απάντησε χαμογελώντας: «Μετράτε και τον Harvey Weinstein;». Στη συνέχεια χαρακτήρισε τον παραγωγό: «κάποιον που σε αναγκάζει να κάνεις ένα δύο κόλπα».

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα ο Weinstein της είχε ζητήσει να του κάνει μασάζ σε μια σουίτα ενός ξενοδοχείου στο Λος Άντζελες και προσπάθησε να την πείσει να ανέβει στο δωμάτιό του, κατήγγειλε στους New York Times. Η 22χρονη τότε ηθοποιός κατάφερε να ξεφύγει και μίλησε για την εμπειρία της στον τότε σύντροφό της Brad Pitt. Εκείνος με τη σειρά του είχε προειδοποιήσει τον παραγωγό «να μην την ξαναγγίξει ποτέ».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.