E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 στιγμές σε ταινίες της Disney που μας έκαναν να δακρύσουμε

Σε όλες τις ηλικίες

10 στιγμές σε ταινίες της Disney που μας έκαναν να δακρύσουμε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταινίες της Disney είναι διαχρονικές. Και εκτός από αυτό μας προκαλούν πολλά συναισθήματα. Γέλιο, συγκίνηση, ανακούφιση. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι ταινίες που βγάζει η εταιρία μαζί με την Pixar δεν είναι μόνο για παιδιά. Είναι για όλες τις ηλικίες. Και έχουν καταφέρει να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν και μερικές στιγμές που η συγκίνηση μετατράπηκε σε δάκρυα. Να τις θυμηθούμε; 

Big Hero 6

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στιγμή που το συμπαθέστατο ρομπότ χάνεται μέσα στην άλλη διάσταση, είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχουμε δει σε animation. Όχι μόνο γιατί είναι από μόνη της συναισθηματική, αλλά και γιατί o Baymax, έχει αναπληρώσει μια μεγάλη απώλεια για τον Hiro, εκείνη του μεγάλου του αδερφού. Στο τέλος βέβαια, όλα διορθώνονται...

WALL – E

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η στιγμή που ο Wall – E παραλίγο να πεθάνει, είναι ίσως η πιο δυνατή σκηνή αυτού του αριστουργηματικού animation. Παρόλη την απουσία του ανθρώπινου στοιχείου στην σκηνή που απαρτιζόταν από δυο ρομπότ, αλλά και της έλλειψης διαλόγου, η στιγμή είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Πάντως δεν είναι το τέλος της ταινίας και του WALL- E.

Dumbo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλές στιγμές που συγκινούν στην ιστορία του Dumbo, και βάζει σίγουρα υποψηφιότητα και άλλες λίστες. Όμως η πιο συγκινητική είναι η στιγμή που ο Dumbo επισκέπτεται την μητέρα του στο κελί και εκείνη βγάζει την προβοσκίδα της και τον νανουρίζει γλυκά. Ο Dumbo ξέσπασε σε δάκρυα. Τι ίδιο και εμείς...

Inside Out

Μια ταινία καθαρά για συναισθήματα, αφού έτσι κι αλλιώς αφορά τα εναλλασσόμενα συναισθήματα ενός κοριτσιού όσο μεγαλώνει. Ο φανταστικός της φίλος, ο Bing Bong, όταν ήταν μικρότερη, αρχίζει να χάνεται σιγά σιγά από την μνήμη της και προσπαθεί να κρατηθεί σε αυτήν. Κάποια στιγμή όμως, αποδέχεται την μοίρα του και θυσιάζει την παρουσία του στην μνήμη του κοριτσιού για να την αφήσει να μεγαλώσει. Η στιγμή που λέει «Πήγαινέ την στο φεγγάρι, για μένα. Εντάξει;» σε κάνει να θυμηθείς διάφορα από την χαμένη και ανέμελη παιδική σου ηλικία.

Bambi

Η ταινία του Bambi δεν είναι καθόλου χαρούμενη. Όταν ήμουν μικρός δεν ήθελα να την βλέπω. Όταν μεγάλωσα λίγο την είδα αρκετές φορές τελικά και κατάλαβα πόσα νοήματα μπορεί να σου χαρίσει. Η σκηνή που ακούς τον πυροβολισμό που σκοτώνει την μητέρα του μικρού ελαφιού και τον Bambi να την ψάχνει κλαίγοντας, είναι ίσως από τις χειρότερες στην ταινία.

Up

Επίσης πολλές συγκινητικές στιγμές. Αλλά το up ξεκινάει αμέσως δυνατά. Η ιστορία και ο θάνατος της γυναίκας του Carl είναι τόσο μα τόσο όμορφη και βγαλμένη μέσα από την ζωή, αλλά συγχρόνως και επεξηγηματική για την συνέχεια. Μας εξηγεί γιατί έμεινε μόνος του, χάνοντας τις περισσότερες ελπίδες του για ζωή και εξερεύνηση του κόσμου.

Toy Story 3

Το φινάλε της ιστορία των παιχνιδιών του Andy αλλά και του ίδιου, δεν μπορούσε να μην είναι συγκινητικό. Όλοι μας πετάξαμε ή χαρίσαμε παιχνίδια που σήμαιναν πολλά, όσο μεγαλώναμε. «Να τα προσέχεις και να τους φέρεσαι καλά, σημαίνουν πολλά για μένα», είπε ό Andy στο κοριτσάκι λίγο πριν φύγει.

Lion King

Τώρα που το παρατηρώ, η Disney έχει μια «εμμονή» με τον θάνατο γονέων ή τουλάχιστον το χωρισμό τους από τα παιδιά τους. Το ίδιο συνέβη και στο «Lion King». Ο Mufasa πεθαίνει προσπαθώντας να σώσει τον Simba. Ο κακός αδερφός του βάζει τα «χεράκια» του και ο Simba φτάνει πάνω από το πτώμα του πατέρα του προσπαθώντας να τον ξυπνήσει. Είναι για παιδιά αυτά τα πράγματα;

Tangled

Πιο light συναισθήματα και για την ακρίβεια, εδώ πρόκειται για δάκρυα χαράς. Πότε; Όταν η Rapunzel επανενώνεται με την οικογένειά της στο τέλος. Έτσι για αλλαγή...\

Bolt

Η σχέση της penny με τον σκύλο της τον Bolt είναι τόσο δυνατή. Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να βλέπω ταινίες με ζώα. Με κάνουν να κλαίω σαν μωρό. Όλο το Bolt έχει αρκετές δακρύβρεχτες στιγμές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Σήμερα

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

Σήμερα

Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Προχτές

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Πριν 3 μέρες

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

Πριν 6 μέρες

Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

Eurovision 2024: H χώρα που έγινε το μεγάλο φαβορί ‑ Ανέβηκε ξανά η Μαρίνα Σάττι

Πριν 1 εβδομάδα

7 και 9 Μαϊου θα δούμε τους δύο ημιτελικούς της Eurovision

2 κινηματογραφικά ζευγάρια που δεν άντεχαν ο ένας τον άλλον

Πριν 1 εβδομάδα

Μπορεί να σημείωσαν επιτυχία, αλλά δύσκολα θα ξαναβρίσκονταν μαζί σε ταινία

Oι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με τον Woody Allen

Πριν 1 εβδομάδα

Ποιες ταινίες σου προτείνει να δεις;

par: 32
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.