E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Αρνείται την ενοχή του

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είμαι τζιχαντιστής, έχω οικογένεια φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομης εισόδου του στην χώρα, που του έχουν αποδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας, που θεωρείται επικίνδυνος εξτρεμιστής, ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ κατέληξε σε καμπ προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, στο Ωραιόκαστρο.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη σύλληψη του, σύμφωνα με πληροφορίες, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλευόταν φρουρούμενος, έως ότου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία. Όπως έγινε γνωστό, στο κινητό του βρέθηκαν πλάνα από εκτελέσεις. Επίσης εντοπίστηκαν βίντεο και φωτογραφίες με χορούς και τραγούδια πάνω από πτώματα! Εξάλλου εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.


Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Χτες

Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Χτες

Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Χτες

Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

Χτες

Σαρώνουν τα social, στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες

Τέμπη: Καταγγελία – φωτιά για τον σταθμάρχη: Ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο

Χτες

Σε μία καταγγελία – φωτιά προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη

Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει σφοδρές βροχές και καταιγίδες – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Χτες

«Καμπανάκι» για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τις αμέσως επόμενες ημέρες χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Χτες

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.