E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί απέτυχε το Nomads;

Σκέψεις για το reality που δεν έφερε τα αναμενόμενα στον Antenna

Γιατί απέτυχε το Nomads;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Antenna έζησε έναν εφιάλτη από τον Φλεβάρη και μετά όταν ξεκίνησε η προβολή του Survivor στον ΣΚΑΪ. Ανέτοιμος να αντιμετωπίσει το reality-τυφώνα, του πήρε μήνες μέχρι να καταλήξει στην επιλογή του Nomads για τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πολυαναμενόμενο reality ξεκίνησε, και ενώ βάση μόνο τα νούμερα της τηλεθέασης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο, ουσιαστικά όμως σε συνάρτηση με το κόστος του, πρόκειται για μια πραγματικά τεράστια αποτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως το ξεπερνούν σειρές και talent shows απέναντι του, με το 1/3 του κόστους του.

Τι φταίει όμως;

Το ίδιο το format

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το πρώτο επεισόδιο είδαμε παίκτες μέσα σε βίλες, όταν στο Survivor πέρασαν βδομάδες για να δούμε σκηνές -προσωρινής- καλοπέρασης κάποιων παικτών. Αδιάφορα παιχνίδια, έλλειψη σημαντικών κακουχιών και πείνας. 

Οι παίκτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Nomads μπορεί να έχει σημαντικά πιο αναγνωρίσουμους παίκτες, με υπερόπλα όπως ο Μαυρίδης, αυτό όμως δεν φτάνει από μόνο του. Το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας σε τέτοια reality είναι η ταύτιση του κοινού με συγκεκριμένους παίκτες. Το Nomads εδώ απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπάρχουν περσόνες, χαρακτήρες που να προκαλέσουν τη μεγάλη συμπάθεια του κοινού ώστε να παρακολουθούν το παιχνίδι υποστηρίζοντας τους. 

Τοπίο και εικόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να πούμε πως ακόμα και οι παραλίες της Κουρούτας φαίνονται πιο εντυπωσιακές στα πλάνα. Απο τα ηλιόλουστα τροπικά μέρη που άνοιγαν το μάτι μας στο Survivor, περάσαμε στο απόλυτο γκρίζο των Φιλιππίνων. Ποίος σκέφτηκε να γυρίσει εκεί το παιχνίδι την χειρότερη εποχή του χρόνου, με συνεχείς βροχές και νεφώσεις που δίνουν μια μίζερη τηλεοπτική εικόνα; Σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως κακής ποιότητας του Antenna με τα θαμπά χρώματα, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν κουραστικό για το μάτι.

Ο παρουσιαστής

Ίσως δεν είναι το πιο κρίσιμο σημείο, αλλά όλα παίζουν τον ρόλο τους. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δεν έχει πια το ίδιο προφίλ ως παρουσιαστής με τον καιρό που παρουσίαζε τα reality του Mega. Για να μην αναφερθούμε στην εμφάνιση και την άδικη σύγκριση με τον Σάκη Τανιμανίδη. Ωστόσο σίγουρα σε τέτοια reality περιμένει κανείς μια πιο δυναμική επιλογή στη θέση του παρουσιαστή.

Ο ανταγωνισμός

Το Survivor για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι έπαιζε σχεδόν χωρίς ανταγωνισμό. Με τα κανάλια μουδιασμένα ακόμα από το φιάσκο των αδειών, ο ΣΚΑΪ τους έπιασε όλους σε βαθύ ύπνο. Αντίθετα το Nomads βρήκε απέναντι του talent shows που κερδίζουν το νεανικό κοινό, αλλά και πετυχημένες σειρές στον Alpha που διατηρεί τις δυνάμεις του.

To overdose 

Το είδος διανύει μια φυσική κόπωση σίγουρα, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει το δεύτερο Survivor. Ωστόσο το Nomads ήρθε μόλις τρεις μήνες μετά το τέλος του, ενώ ήδη έπαιζε και το Survival Secrets. "Πόσα reality να αντέξει το κοινό" ήταν η απορία πολλών από την άνοιξη, και φαίνεται πως δικαιώνονται. Αποτελεί κίνηση κακής στρατηγικής να απαντάς στον ανταγωνισμό με παρόμοια προϊόντα αντί να προσπαθείς να καινοτομήσεις. Δυστυχώς ωστόσο η ελληνική τηλεόραση ιστορικά βρίθει από παραδείγματα κακού μιμητισμού και ανέμπνευστου τηλεοπτικού προγραμματισμού.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 11 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 11 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 11 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.