E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά: Αμερικανίδα ήταν έγκυος και... έμεινε έγκυος

Το σπάνιο περιστατικό επικύησης έφερε στο φως η εφημερίδα New York Post

Σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά: Αμερικανίδα ήταν έγκυος και... έμεινε έγκυος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 4/11/2017 | 20:44

Μια σπάνια για τα ιατρικά χρονικά περίπτωση "επικύησης" έφερε στο φως η εφημερίδα New York Post. Η Jessica Allen ήταν παρένθετη μητέρα, κυοφορώντας το μωρό μιας άλλης οικογένειας. Όταν όμως γέννησε δίδυμα, διαπίστωσε ότι το ένα από τα δύο παδιά ήταν δικό της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Jessica Allen, δηλαδή, έμεινε έγκυος στο δικό της βιολογικό παιδί, ενώ κυοφορούσε ένα άλλο μωρό, για ένα ζευγάρι Κινέζων. Όπως δήλωσε η Jessica Allen οι γιατροί ήταν πεπεισμένοι αρχικά ότι το δεύτερο ήταν ένα ομοζυγωτικό δίδυμο. Κι έτσι και τα δύο μωρά δόθηκαν στην άλλη γυναίκα μετά τη γέννα. Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, οι Allen έπρεπε να αγωνιστούν σκληρά για να πάρουν πίσω τον βιολογικό τους γιο.

Η 31χρονη Jessica Allen, συμφώνησε να γίνει παρένθετη μητέρα για ένα ζευγάρι Κινέζων που είχε γνωρίσει μέσω πρακτορείου παρένθετης μητρότητας στην βόρεια Καλιφόρνια. Τον Απρίλιο του 2016, οι γιατροί με την διαδικασία της εξωσωματικής αναπαραγωγής δημιούργησαν ένα έμβρυο με γενετικό υλικό του ζεύγους των Κινέζων και το εμφύτευσαν στη συνέχεια στη μήτρα της Jessica.

Κι ενώ κυοφορούσε επιτυχώς το έμβρυο των ζεύγους των Κινέζων, όταν διένυε την έκτη εβδομάδα της κύησης έμαθε ότι τελικά ήταν έγκυος σε δίδυμα. «Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη», δήλωσε στο ABC News η παρένθετη μητέρα και συμπλήρωσε ότι η πρώτη της σκέψη ήταν πως το έμβρυο είχε διαχωριστεί, με αποτέλεσμα δύο μονοζυγωτικά δίδυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μήνα αφότου γέννησε τα δύο νεογνά, έμαθε ότι τα «δίδυμα» δεν ήταν όμοια. Εξάλλου ήταν διαφορετικά και το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι το ένα ήταν βιολογικό τέκνο της Jessica και το άλλο ήταν των Κινέζων. «Τελικά απεδείχθη όταν επρόκειτο για επικύηση, μια σπάνια ιατρική περίπτωση», δήλωσε η παρένθετη μητέρα στην New York Post.

Σύμφωνα με τον Δρ Saima Aftab, ιατρικό διευθυντή του Κέντρου Εμβρυϊκής Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων Nicklaus, η επικύηση συμβαίνει όταν μια γυναίκα μένει έγκυος ενώ ήδη κυοφορεί.

Συνήθως, όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, αρκετές βιολογικές διαδικασίες συμβαίνουν για να την εμποδίσουν να μείνει έγκυος και πάλι. Το σώμα της εκκρίνει ορμόνες που αναστέλλουν την ωορρηξία, ένα τοίχωμα βλέννης αναπτύσσεται στη μήτρα εμποδίζοντας το σπέρμα να ταξιδέψει προς την μήτρα, ενώ τα τοιχώματα της μήτρας αλλάζουν καθιστώντας δυσκολότερη την εμφύτευση ενός δεύτερου εμβρύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλά κατά την επικύηση η γυναίκα συνεχίζει να έχει ωορρηξία ακόμα και αφού έχει μείνει έγκυος και οι ωοθήκες της απελευθερώνουν ωάριο που στην συνέχεια γονιμοποιείται, με αποτέλεσμα την δεύτερη κύηση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην επικύηση τα δύο έμβρυα ειναι διαφορετικής ηλικίας κυοφορίας, με λίγες εβδομάδες διαφορά. Είναι τελείως διαφορετικό από την περίπτωση των ετερόζυγων διδύμων, όπου δύο ωάρια γονιμοποιούνται ταυτόχρονα και τα έμβρυα έχουν την ίδια ηλικία κυοφορίας», εξηγεί ο Δρ Saima Aftab.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως η επικύηση να συμβαίνει συχνότερα απ' ότι καταγράφεται διότι τα δύο έμβρυα είναι τόσο κοντινής ηλικίας που θεωρούνται πραγματικά δίδυμα. Οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν το φαινόμενο μόνο όταν οι διαφορές είναι εμφανείς στην ωρίμανση των εμβρύων ή όταν, όπως στην περίπτωση της Τζέσικα, τα νεογνά έχουν διαφορετικούς γονείς ή πατέρα, οπότε και είναι ευκολότερο να εντοπιστούν.

Πάντως η Τζέσικα Άλλεν δηλώνει χαρούμενη που ένα εκ των δύο παιδιών είναι δικό της. «Κυοφορούσα το δικό μου παιδί και δεν το γνώριζα», ανέφερε περιχαρής στο ABC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική διαδικασία για να πάρει η Τζέσικα την γονική επιμέλεια του βιολογικού της τέκνου ήταν μακρά και δύσκολη, καθώς σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία περί παρένθετης μητρότητας ο γιος της δεν θεωρούνταν παιδί της κατά τον νόμο όταν γεννήθηκε. Τελικά, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Τζέσικα και ο σύζυγος της κατάφεραν να πάρουν την επιμέλεια του παιδιού.

Saima Aftab

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Σήμερα

Διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή τους

Ναταλί Βέλτση: Έξω φρενών η ψυχολόγος με τον Γιώργο Λάγιο στον αέρα του Open

Σήμερα

«Είστε επικίνδυνος, δείξτε μου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σήμερα

Ανταποκρίνεται ο τραγουδιστής στα πρώτα ερεθίσματα

Μαρία Σολωμού: «Δε θα πάω ποτέ να κάνω σχέση με τον πρώην κάποιας γνωστής μου, είναι φτηνό»

Σήμερα

«Το θεωρώ σκα…νιο φέρσιμο, σε όποια περίπτωση», τόνισε η ηθοποιός

Η μεγάλη επιστροφή της Celine Dion

Σήμερα

Ποζάρει στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue και δηλώνει «δεν έχω νικήσει την ασθένεια»

Σελίν Ντιόν: Επέστρεψε στη σόουμπιζ με μια αποκαλυπτική φωτογράφιση

Σήμερα

Η τραγουδίστρια μίλησε για τη μάχη της με το σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου και αποκάλυψε αν θα ανέβει ξανά στη σκηνή

Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Πόζαρε με μαύρα εσώρουχα και ψηλοτάκουνα

Σήμερα

Λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.