E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

4+1 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δες ποιες είναι και βιάσου να κλείσεις εισιτήρια!

4+1 Ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι γεγονός. Οι απανταχού σινεφίλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν συγκεντρωθεί στη συμπρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν νέες και παλιές κυκλοφορίες στο σινεμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι αίθουσες στο Ολύμπιον και το Λιμάνι ασφυκτιούν από διψασμένο κοινό, που αναζητά μια διαφορετική οπτική στην 7η Τέχνη. Φέτος, στην 58η έκδοση του, το ΦΚΘ παρουσιάζει μια σειρά εξαιρετικών ταινιών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Δες παρακάτω 4+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις τις επόμενες ημέρες στο Φεστιβάλ. Βιάσου για το εισιτήριο σου!

 Ρέκβιεμ για την κυρία Γ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυρία Γ. έχει πια κουραστεί. Ο άνδρας της πέθανε πριν από έναν χρόνο, η ίδια ζει με την πεθερά της και τις δύο κόρες της στο ίδιο διαμέρισμα και μόλις έχασε τη δουλειά της. Αποφασίζει να αυτοκτονήσει ανήμερα της επετείου θανάτου του άνδρα της, αλλά πρέπει πριν αφήσει τα εγκόσμια να λύσει διάφορες εκκρεμότητες – μόνο που αποδεικνύεται πως στα Βαλκάνια δεν μπορείς ούτε να ζήσεις, αλλά ούτε και να πεθάνεις! Μια καφκική, κωμικοτραγική ιστορία για το απότομο πέρασμα από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό και για την κατάθλιψη ως τη μόνη εγνωσμένη συλλογική κληρονομιά σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

Ο Χεσούς πρέπει να πεθάνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια 22χρονη Κολομβιανή γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα της. Λίγους μήνες αργότερα συναντά τυχαία τον φονιά, κι ενώ πνίγεται από την παρόρμηση να τον εκδικηθεί με τον ίδιο τρόπο, αποφασίζει να τον γνωρίσει προτού γίνει και η ίδια εγκληματίας. Μια πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτις αυτοβιογραφείται, μιλώντας με θάρρος για ένα κομμάτι του σκοτεινού της παρελθόντος, για τα όρια θύματος και θύτη σε μια από τις πιο βίαιες χώρες του πλανήτη, και για το αγαπημένο της μότο: «Η ελπίδα ενδημεί μονο στην αντίσταση» (Ερνέστο Σάμπατο).

Μυστικό συστατικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βέλε δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα πανάκριβα φάρμακα για τον καρκινοπαθή πατέρα του. Μέσα στην απελπισία του, κλέβει χόρτο από κάποιους εγκληματίες, φτιάχνει μ’ αυτό ένα κέικ και προσφέρει το γλυκό στον πατέρα του, ελπίζοντας πως θα ανακουφιστεί. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους γείτονες, που θέλουν τη συνταγή, και τους εγκληματίες, που θέλουν πίσω τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’ όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.

Η αθωότητα των αναμνήσεων

Το ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικό δοκίμιο του Βρετανού Γκραντ Τζι είναι ένας στοχασμός πάνω στο Μουσείο της αθωότητας, το περίφημο μυθιστόρημα του νομπελίστα Ορχάν Παμούκ. Με αφήγηση γραμμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα, η ταινία εξετάζει τις κεντρικές ιδέες του βιβλίου –ερωτικό πάθος, μνήμη, εμμονή– και ξεναγεί τον θεατή σε μια νυχτερινή, μυστική Κωνσταντινούπολη. Ένα ατμοσφαιρικό φιλμ, που πραγματεύεται τη σχέση πραγματικότητας και μυθοπλασίας αποτελώντας συνάμα έναν πλάγιο ύμνο στην πόλη που σφράγισε το έργο του Παμούκ.

Play

Οι περισσότεροι ενήλικες ονειρευόμαστε να μείνουμε για πάντα παιδιά, να ζούμε τη ζωή σαν παιχνίδι, ελεύθεροι από κοινωνικούς κανόνες και περιορισμούς. Πέντε υπάλληλοι σε μια μικρομεσαία επιχείρηση θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι μπορείς να ξεφύγεις από τους κανόνες, αλλά όχι από τις συνέπειες των πράξεών σου και την προσωπική σου ευθύνη για αυτές. (Χρυσός Διόνυσος, Τιμητική Διάκριση Κουστουμιών, Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ΕΤΕΚΤ)

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.